Ferrari: "Îl vrem pe Newey, dar ne descurcăm şi fără el!"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 10.09.2011
Luca di Montezemolo a admis că doreşte să-l recruteze pe Adrian Newey de la Red Bull, însă este convins că Ferrari poate reveni în fruntea Formulei 1 şi fără inginerul britanic.

Ferrari traversează de mai mulţi ani o perioadă dificilă în Formula 1, ultimul titlu al piloţilor fiind adjudecat în sezonul 2007, însă şeful Stefano Domenicali a făcut în această săptămână mai multe declaraţii controversate privind o viitoare dominaţie în stilul "erei Schumacher" din anii 2000.

Numeroase personalităţi din lumea Formulei 1 susţin că cea mai scurtă cale spre succes ar fi recrutarea reputatului inginer britanic Adrian Newey, considerat artizanul performantelor obţinute de Red Bull în ultimii ani.

Luca di Montezemolo, şeful Scuderiei, admite că şi-ar dori să-l aducă la echipă pe Newey, însă insistă că tehnicienii Ferrari sunt capabili să readucă trofee la Maranello. Întrebat dacă este interesat să-l recruteze pe Newey, italianul a replicat:

"Evident că da. Dar este aceeaşi poveste din ultimii 20 de ani, vrem să avem cei mai buni tehnicieni şi cei mai buni piloţi. Respect tot ce a făcut. Dar, cu tot respectul pentru Adrian Newey, sunt convins că putem avea un monopost competitiv anul viitor pentru că îmi cunosc oamenii.

În plus, nu subestimaţi câte campionate am câştigat în ultimii 11 ani (n.r - 6 titluri la piloţi şi 7 titluri la constructori)."

"Am o opinie foarte bună despre Adrian Newey, dar sunt mulţumit de tehnicienii mei şi sunt fericit să am cel mai bun pilot din lume în persoana lui Fernando Alonso şi să văd o reacţie bună din partea lui Felipe Massa, în special în a doua jumătate a sezonului", a declarat el.

În vârstă de 50 de ani, Newey a declarat la sfârşitul anului trecut că nu este interesat să lucreze pentru Ferrari pentru că nu doreşte să se despartă de soţie şi de cei patru copii ai săi împreună cu care locuieşte în Marea Britanie.

Via | Autosport

Comentarii (5)

  • ferrari
    ...greu pentru ferrari...
    6 8
  • Laurentiu
    pai la ce bani primesc acei ingineri de la ferrari ar trebui ca echipa din maranello sa fie mult mai competitiva,doar munca si perseverenta iti aduc performanta..ex red bull
    5 1
  • haddes
    hahahahhaha.....cel mai bun pilot din lume.
    7 5
  • FERRARI
    Problema lor, inclin sa cred ca este Domenicali. Cu perere de rau, dar nu are calitati manageriale. Cine stie pentru ce il tine in brate L. di Montezemolo.
    0 0
  • ultimii 11 ani
    Simpatic tare de tot acest Luca, justificand prezentul, creionand viitorul pe ce s-a intamplat in ultimii 11 ani, numai ca... problema e ca acum Ferrari lucreaza cu oamenii care prin noroc au reusit un campionat cu Kimi, din acea lunga liste de campionate enumerate de el. Restul, din cate imi aduc aminte au fost cucerite de Schumacher+Brown+Todt, si din acestia, nici unul nu mai este la Ferrari. Stiti zicala aceea, "Nefericit cel ce-si construieste un nume pe ceea ce urmeaza sa faca". Cam asa si aici...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru