Ferrari: “Il vrem pe Rossi in al treilea monopost”

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.04.2010
Ferrari insista ca echipele de top sa concureze cu cate trei monoposturi pentru ca Valentino Rossi sa piloteze pentru Scuderia in sezonul 2011.

Planurile initiate de Ferrari pentru ca echipele de top sa concureze cu cate trei monoposturi in Formula 1 nu au fost aprobate de FOTA, insa italienii nu renunta atat de usor la aceasta idee.

Scuderia a readus in prim-plan acest proiect in perspectiva sezonului 2011, iar echipa are in vedere un pilot inedit pentru al treilea monopost: Valentino Rossi. “Vrem al treilea monopost si voi face totul pentru a-l avea pe Rossi. Cand va castiga in acest an in MotoGP va fi suficient si trebuie sa castige si in Formula 1”, a declarat Luca di Montezemolo, seful Scuderiei Ferrari.

Rossi a cucerit 9 titluri mondiale in motociclism, dintre care 6 in clasa Moto GP (2002, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009) si cate unul in clasele de 500 cc (2001), 250 cc (1999) si 125 cc (1997). Italianul a testat de mai multe ori pentru Ferrari ca premiu pentru titlurile cucerite in MotoGP, reusind sa impresioneze prin performantele sale in ciuda lipsei de experienta in Formula 1.

Via | Reuters | Foto: Ferrari

Comentarii (6)

  • f1_alonso
    Ferrari
    Mi se pare o aberatie acest regulament ........
    0 2
  • xiorel123
    Ferrari
    Ferrari-"indragostita" de Rossi. Cu toate ca sunt un fan al lor, nu sunt de acord cu ei. Ma intreb, oare toate echipele au bani pentru un al treilea monopost si plata acelui pilot (nu stiu daca toti il vor gasi pe al 3-lea)? In total ar fi 36 de piloti. Ma intreb, un pilot aflat pe pozitia 36 inainte de start, ar mai avea convingerea ca poate sa lupte pentru a ajunge printre primii 10 piloti ce-au trecut linia de sosire?Eu cred ca nici pista n-ar avea lungimea potrivita pentru cele 36 de monoposturi.Sfatul meu pentru cei de la Ferrari e sa-l "pregateasca"pe Rossi, lasandu-l sa concureze un timp pentru o echipa mai slaba din p.d.v.al performantelor si apoi sa-l accepte in echipa lor dar ca un al 2-lea pilot.
    1 0
  • rossi
    @f1_alonso
    care regulament?
    @xiorel123
    doar echipele de top ar trebui sa concureze cu al treilea monopost, probabil primele 4 din campionat.
    0 0
  • xiorel123
    neegalitate/lipsa de spectacol
    Toate echipele de F1 trebuie sa fie egale la capitolul drepturi si obligatii. Daca echipele de top ar primi dreptul de a concura cu un monopost in plus ar fi cu echivalentul la "motoarelor de top le mai dam 100CP". Intrebari:
    1)spectacolul pe circuit ar fi mai mare?;
    2)cele mai slabe echipe la capitolul de "detinere monoposturi performante" ar mai avea curajul sa lupte pentru campionat?
    Parerea mea ar fi ca spectacolul ar creste daca s-ar proceda invers:cele mai slabe echipe sa primeasca acel drept.
    0 0
  • xiorel123
    comparatie
    Cea mai puternica echipa de F1 si cea mai slaba echipa, vor arata ca doi pistolari asezati fata-n fata(maestrul si elevul). Va intreb: daca elevul se vede doar cu un pistol in mana iar profesorul cu doua pistoale, cine ar avea mai mult curaj sa lupte?
    0 0
  • Andrei
    Rossi
    De ce sa nu vina Rossi in locul lui Massa,pun pariu c e peste el :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru