Ferrari închide tunelul de vânt pentru analizarea acurateţii datelor

de Daniel Popescu
Luni, 01.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a luat decizia radicală de a închide tunelul de vânt pe parcursul iernii cu scopul de a descoperi dacă datele furnizate sunt corecte.

Domenicali a ajuns la o concluzie: să oprim tunelul de vânt şi să facem testele în altă parte, pentru a verifica şi a recalibra totul.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
Ferrari suspectează că o defecţiune la tunelul de vânt ar putea împiedica echipa să realizeze progrese semnificative în dezvoltarea monopostului F2012 pe parcursul acestui sezon.

Informaţia a fost dezvăluită de preşedintele Luca di Montezemolo, care susţine că a fost informat de şeful Stefano Domenicali că există pericolul ca datele obţinute de echipă în tunelul de vânt să nu fie conforme cu realitatea. Din acest motiv, echipa a decis să închidă tunelul de vânt timp de câteva luni, pentru a identifica o eventuală defecţiune.

"Adevărata problemă este că uneori datele din tunelul de vânt se potrivesc, iar asta creează şi mai multă confuzie. Domenicali a ajuns la o concluzie: să oprim tunelul de vânt şi să facem testele în altă parte, pentru a verifica şi a recalibra totul.

Vom avea nevoie de timp. Nu ştiu dacă asta se va întâmpla în decembrie sau în ianuarie, depinde de el. Am încredere absolută în Domenicali", a declarat el pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Ferrari a avut probleme cu tunelul de vânt şi pe parcursul sezonului 2011, iar la vremea respectivă a preferat să dezvolte monopostul în tunelul de vânt deţinut de constructorul Toyota în localitatea germană Koln.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Scuderiei a negat zvonurile lansate în weekend de presă italiană potrivit cărora Felipe Massa ar fi semnat prelungirea contractului cu Ferrari pentru 2013. "Nu este adevărat. Felipe nu a semnat nimic încă", a precizat el.

Via Autosport, GMM

Comentarii (3)

  • Pot sa il inchida cu totul pentru ca de vreo 4 ani incoace e clar ca nu le functioneaza!
    10 1
  • Iar Tunelul asta.....vorba lui ion: sa il inchida de tot :).
    4 0
  • Cred ca tunelul este pentru ....tractoare.S-au o fi pentru Ciorbea si Domenicali sa vada luminita de la capat....cine stie!?!?!!!!!!!!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru