Ferrari, încrezători că pot învinge Red Bull în calificări

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 14.05.2010
Fernando Alonso şi Felipe Massa sunt mulţumiţi de comportamentul monopostului Ferrari la Monaco şi anticipează că pot învinge Red Bull în calificări.

Fernando Alonso a stabilit cel mai bun timp în ambele sesiuni de antrenamente libere desfăşurate joi pe circuitul de la Monte Carlo.

Performanţa a venit ca o surpriză în contextul în care Red Bull a dominat toate sesiunile de calificări din acest sezon, însă spaniolul crede că Ferrari poate învinge echipa austriaca datorită caracteristicilor monopostului F10 şi a circuitului monegasc.

"Pot înţelege că există un nivel de pesimism după performanţa celor de la Red Bull din calificările de la Barcelona, dar ştim că aici setările corecte pot face o diferenţă mai mare decât forţa de apăsare aerodinamică pură şi deja avem o bază bună de plecare, având în vedere că anul trecut Kimi Raikkonen a obţinut pole positionul cu o maşină care era departe de potenţialul lui F10", a precizat dublul campion mondial la finalul sesiunilor de antrenamente.

Coechipierul său Felipe Massa s-a plâns de numeroase problemele la monopostul Ferrari pe parcursul Marelui Premiu al Spaniei, în special din cauza pneurilor, însă brazilianul a dezvăluit că la Monaco toate lucrurile au decurs în mod corespunzător.

Deşi a terminat doar pe locurile 5 şi, respectiv, 4, Massa susţine că F10 are o aderenţă foarte bună, motiv pentru care priveşte cu încredere spre calificări.

"Situaţia este foarte diferită faţă de Barcelona. De la o săptămână la altă am găsit un monopost mult mai stabil şi uşor de pilotat care are mult mai multă aderenţă. Nu pot decât să fiu mulţumit de F10 şi de modul în care au decurs lucrurile", a precizat el.

Via | Ferrari

Comentarii (6)

  • Alonso & Massa
    Sper sa fie weekendul lui Fernando si al lui Ferrari. Forza Ferrari!!!
    15 2
  • ferrari
    Sunt fan Ferrari dar nu cred ....
    2 6
  • Kimi
    " anul trecut Kimi Raikkonen a obţinut pole positionul " - a obtinut Ferrari vreun pole anul trecut???
    7 2
  • fan rosu
    2009-pole
    Anul trecut Button si-a adjudecat pole-ul.
    6 1
  • incorect
    kimi a plecat de pe 2- Fernando: "Kimi nearly took pole"
    7 1
  • Massa & Alonso
    Ma uit la poza din stire si Alonso cu Felipe par asa bun prieteni... :)
    Massa si-a gasit un nou profesor, macar elev bun sa fie

    Sper sa lucreze bine impreuna pt echipa si sa-i lase dezamagiti pe cei care inca spera ca la Ferrari va izbucni un razboi intre cei doi latini ;)
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru