Ferrari initiaza o academie pentru tineri piloti

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.12.2009
Ferrari a anuntat crearea unei academii dedicate descoperirii tinerelor talente din sporturile cu motor, primul cooptat in acest program fiind Jules Bianchi.

Ferrari a pus vineri in aplicare un proiect care dateaza de mai bine de un an, echipa italiana anuntand crearea unei academii pentru tinerii piloti din sporturile cu motor.

Noul program este condus de Luca Baldiserri, poarta numele de Ferrari Driver Academy si va fi alcatuit dintr-un numar limitat de piloti, acestia urmand sa-si dezvolte calitatile prin sprijinul direct al Scuderiei.

Primul pilot cooptat in cadrul programului este Jules Bianchi, care a semnat un contract cu Ferrari la inceputul lunii decembrie. Francezul in varsta de numai 20 de ani este campionul competitiei Formula 3 Euro Series si a testat pentru Ferrari in cadrul sesiunii de evaluare a tinerilor piloti de la Jerez. Potrivit sefului Stefano Domenicali, obiectivul noului program este descoperirea pilotilor care vor concura pentru Ferrari in viitorul aproapiat.

"Acest program are un scop foarte clar: sa ajute tinerii piloti sa se dezvolte pana in punctul in care, intr-o buna zi, vor putea flutura steagul Ferrari in campionatul mondial de Formula 1.

Intentionam sa avem o abordare originala, sa acoperim toate aspectele, pentru ca ei sa fie cat mai bine posibil pregatiti in orice aspect al unei zile moderne in sporturile cu motor", a declarat Domenicali.

Prin acest demers, Ferrari se alatura concernului Red Bull, care la randul sau gestioneaza un prgram de dezvoltare pentru tineri piloti.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru