Ferrari inovează în sezonul 2017: Scuderia lucrează la îmbunătăţiri radicale pentru motor şi dezvoltă un piston cu imprimante 3D

de Daniel Popescu
Marti, 31.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari pregăteşte îmbunătăţiri semnificative pentru performanta motorului înaintea sezonului 2017, care includ utilizarea imprimantelor 3D pentru realizarea designului pistoanelor.

Spre deosebire de alţi ani, Ferrari a evitat să-şi stabilească obiective concrete pentru sezonul 2017, însă departamentul tehnic lucrează intens pentru îmbunătăţirea motorului.

Potrivit unor surse citate de publicaţia Motorsport, Scuderia a realizat un design inedit pentru unitatea de propulsie: inginerii vor utiliza un micro-injector Magneti Marelli care permite o creştere de performanţă şi reducerea consumului de carburant.

Aceste schimbări vor conduce însă la creşterea substanţială a presiunii şi temperaturii din camera de combustie, iar soluţia găsită de ingineri este să dezvolte un piston din materiale complet noi. În prezent, echipele folosesc aluminiul pentru pistoane, însă acesta nu are o rezistenţă termală suficient de mare pentru a rămâne fiabil în contextul schimbărilor pregătite de inginerii Ferrari.

Urmareste Automarket
Soluţia găsită de echipă este să realizeze designul pistoanelor cu ajutorul imprimantelor 3D pentru a genera componente cu forme mai complexe, imposibil de realizat prin metode tradiţionale.
Acest lucru va permite Scuderiei să înlocuiască aluminiul cu oţelul, un material semnificativ mai rezistent, în producţia pistoanelor.

Inginerii speră ca soluţia să fie disponibilă încă de la startul noului sezon, însă monopostul pregătit pentru testele din luna februarie nu va beneficia de această tehnologie.

Via Motorsport

Comentarii (23)

  • iar se lauda,mai bine tace si face,nu inteleg de trebuie sa stie si concurenta ce fac ei..,astia cred ca au o problema
    12 17
  • Echipa formata din vitica rosie si votkan merita sa termine pe 10.Nimeni nu agreaza fetita plangacioasa si vulgara si nici pe betiv.JOS fierari!
    5 44
  • abcdefg
    Mai bine trimitea fetita la scoala de corectie sa invete sa vorbeasca
    4 29
  • il doare rau vitica pe unu' de aici ...
    amintirile ne 'chibuieste' rau, 4 titluri castigate in defavoarea alonsului
    cred ca ar avea vitica soarta lui escobar daca s-ar intalni cu fanul asta alonsist ...
    doamne fereste, mai bine cu mircea
    18 8
  • Nu-s alonsist dar jur ca ma doare capul la fiecare antrenament,sesiune de calificari si cursa cand incepe sa raga vitica:ca nu vrea la boxe,ca o incurca un intarziat,ca x nu se lasa depasit,ca au incurcat-o pescarusii,ca y e prost,ca Charlie sa se duca d....... si tot asa plansete si injuraturi.Alea 4 titluri sunt de carton si nu au valoare hi hi hi!
    11 23
  • Din ciclul "hai sa speriem concurenta". Tipic ferari. Inoveaza in iarna. Si pierde in toamna. Cei care au castigat in ultimii 10 ani titluri n-au vorbit inainte de inovatii, le-am vazut pe circuit si aflam dupa.
    13 6
  • Pai da...
    Nu stiu cum de lumea intelege ca aceasta stire este un comunicat oficial Ferr. Aceasta stire de fapt este un zvon lasat de cine stie ce surse...
    Rog autorul articolului sa corecteze "rezistenţă termală" in "rezistenţă termică" , apa este termala....
    16 0
  • FORZA FERRARI !!! Radeti voi radeti dar cine stie ce surprize vor fi !
    10 3
  • klausnake
    Ideea in sine la toata chestia asta,pe care haterii nu o inteleg pentru ca vad prea mult rosu in fata ochilor,e ca se face cercetare si poate asa ceva se va vedea mai incolo pe masinile de serie,de care se bucura tot prostul,inclusiv haterul Vettel sau Raikkonen,indiferent ca asta va ajuta sau nu echipa rosie sa castige titlul...
    7 1
  • klausnake
    pentru ca de fapt,asta insemna F1,in vremurile bune,inovatie si cercetare,in scopul de a imbunatatii chestiile tehnice din industria auto sau aviatica, yo,retard haters!!!
    9 1
  • @klausnake
    Hai nu vorbi...bine ca ne-ai spus-o ca asta chiar n-o stiam.
    2 10
  • Nu vreau fierari deci inventile mafiei nu ma ajuta.Stati linistiti ca orice as face fierari vitica rosie tot o sa-l impunga pe votkan in primult tur si o sa-si ia peste bot de la super Max.VERSTAPPEN CAMPIONUL 2017!!!
    4 12
  • am vazut monopostul ferrari sf 12 bianchi arata foarta bine se vede ca au lucrat bine la aripa fata arata super monopostul va fi dedikat lui jules bianchi
    3 7
  • @ion: Super ca l-ai vazut, poate ni-l arati si noua? Un link ceva?
    5 0
  • vedeti pe 2017ferrarif1car.THISIS F1
    0 4
  • L-ai vazut unde bade Ioane? Mai nou, astia de la Ferrari deszvaluie monoposturile unor dorei inainte de dezvaluirea oficiala?
    2 0
  • Ion lucreaza la fierari sau a calatorit in viitor.O masina rosie nu poate decat sa fie ORIBILA.Masina rosie pentru vitica rosie HA HA HA!!!
    4 9
  • Williams a anuntat ca Lowe va incepe munca din Martie.
    4 0
  • veti vedea acest monopost la lansare oficiala deja totul e gata anul acesta va fi rosu complet va garantez 100%
    2 4
  • sunteti din r moldova ori din rominia datele despre masini si foto mai sint si pe site rus
    1 4
  • Ioane,Ioane,noi credeam ca fierari va fi verde!Bine ca esti tu destept si treaz si ne-ai lamurit.Ce norocosi suntem noi moldovenii,rominii si rusi ca putem vedea masina lu vitica rodie si votkan inaintea englezilor,italienilor si nemtilor!DESTEPT mai esti,Ioane!!!!
    5 5
  • @ion: La poza asta te refeari cand ai zis ca ai vazut masina Ferrari pentru 2017?

    "http://www.thisisf1.com/2016/05/27/ferrari-first-2017-f1-test-car/2017-ferrari-f1-car-graphic-illustration/".

    N-are nici o treaba cu masinile de F1, este doar un desen. Nici macar al celor de la Ferrari.
    7 0
  • Cateva lucruri despre promovarea acestui sport in pragul celor de la Ferrari si diferenta dintre "vitel" si "Mr.Vodka", cum ii numesc unii pe acei piloti:
    https://www.youtube.com/watch?v=K2WPVBKX4Q8
    https://www.youtube.com/watch?v=BHNdlat6Vks
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru