Ferrari insistă că amenințarea cu retragerea din Formula 1 este reală: "Există posibilitatea unui campionat alternativ din 2021"

de Daniel Popescu
Marti, 19.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari susține că nu glumește când amenință că ar putea părăsi Formula 1 și afirmă că poate organiza o competiție paralelă începând din 2021.

Ferrari a amenințat recent că se va retrage din Formula 1 în cazul în care noul regulament tehnic vă prevede doar schimbări minore pentru unitățile de propulsie.

Echipa italiană a făcut astfel de afirmații și în trecut, însă Ferrari insistă că lucrurile sunt mult mai serioase de această dată și că este pregătită să ia o decizie radicală.

"Unii oameni spun că amenințarea noastră cu privire la regulamentul din 2020-2021 este o cacialma, dar se joacă cu focul. Aș vrea să continuăm în Formula 1, dar trebuie să găsim un compromis care să nu lase Ferrari fără posibilitatea de a-și arăta ADN-ul în fiecare cursă", spune Sergio Marchionne, CEO-ul Ferrari.

În plus, acesta afirmă că, datorită noului contract pe care îl are cu Formula 1, Ferrari are dreptul legal de a organiza o altă competiție paralelă cu Marele Circ și considera că ar putea atrage și alte echipe în această direcție.

"Prin precedentul contract era imposibil să evaluăm o alternativă în afara Formulei 1.

Acum putem analiza posibilitatea de a crea ceva similar cu Formula 1 în termeni de spectacol. Există posibilitatea de a avea un campionat alternativ din 2020-2021. Nu putem ignora această posibilitate, dar prefer să o evităm dacă putem", a adăugat el.

De asemenea, Ferrari a anunțat că va lansa noul monopost pentru sezonul 2018 în 22 februarie, cu 4 zile înainte de startul primei sesiuni de teste.

Via Motorsport

Comentarii (5)

  • Se pare ca Robert Kubica ar fi dispus sa plateasca 7 milioane $ celor de la Williams pentru a alerga in 7 curse...Daca sefii de la Wiliams nu vor fi multumiti de Kubica acesta ar urma sa fie inlocuit de Sirotkin..
    6 14
  • octav71
    Daniel, este cacealma nu cacialma!
    4 0
  • zzzlino
    ne lasi ma
    4 6
  • ovidiu15081982
    vrajeala ieftina !
    1 7
  • daniel
    Ce spune?
    " .... să nu lase Ferrari fără posibilitatea de a-și arăta ADN-ul în fiecare cursă", spune Sergio Marchionne, CEO-ul Ferrari."
    Care ADN?
    De luzari?
    Iarasi vorbarie multa si fara acoperire.
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru