Ferrari insistă pe introducerea unui al treilea monopost de echipă în F1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.09.2011
Luca di Montezemolo continuă să propună ca echipele de top să utilizeze un al treilea monopost pentru a oferi tinerilor piloţi şansa să capete experienţă în Formula 1.

Ferrari este una dintre echipele care a făcut cel mai mult lobby pentru reintroducerea testelor în timpul sezonului, efectul fiind apariţia unei sesiuni de evaluare înainte de prima cursă europeană începând din sezonul 2012.

În plus, oficialii Căluţului Cabrat consideră că o soluţie mult mai eficientă pentru ca tinerii piloţi să capete experienţa este ca echipele de top să ofere un al treilea monopost care să fie gestionat de o echipă mai mică. Propunerea a fost făcută încă din sezonul 2009, însă până în prezent nicio altă echipă nu a susţinut Ferrari în mod direct în acest demers.

"Încă mai cred că este o idee bună, aşa cum a fost în trecut şi cum este şi astăzi, ca echipele mari să ofere un monopost echipelor mai mici. Cu siguranţă ar produce mai multă competiţie, ar oferi o oportunitate pentru a concura cu tineri piloţi şi ar reprezenta o metodă de reducere a costurilor", a declarat Luca di Montezemolo, presedintrele Ferrari.

Montezemolo nu a detaliat însă acest proiect, motiv pentru care nu este clar dacă echipele mici ar urma să utilizeze, pe lângă monopostul echipelor de top, unul sau două monoposturi proprii.

De asemenea, Montezemolo şi-a declarat încă o dată nemulţumirea cu privire la influenţa puternică pe care o are aerodinamica în privinţa performanţelor unui monopost, considerând că munca în simulator ar trebui redusă în favoarea testelor.

"Formula 1 din prezent este prea dependenta de aerodinamică, iar eliminarea testelor din timpul sezonului a pus prea multă importanţă pe munca de simulare (n.r - prin simulatoare şi tehnologia CFD). La jumătatea deceniului trecut erau cu siguranţă prea multe teste, dar acum am mers în direcţia opusă", a adăugat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (5)

  • ctlnmihai
    Montezemelo
    De acord cu el numai în privința testelor
    5 5
  • :))
    Daca tot vor sa promoveze talente noi , au un exemplu bun : Red Bull. Sa mai cumpere o echipa :))
    Suna cam prostesc : vrem 3 monoposturi , dar doar 2 la noi in echipa si una la o echipa "mai mica".
    6 4
  • 3 monoposturi
    as fi de acord cu 3 monoposturi, numai daca cel din urma ar fi electric......
    3 5
  • poate-i bate aia micii cu masina lor
    5 1
  • Echipa...
    ...totusi, cat de mica? De ce nu si ceilalti?? Soada traba!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru