Ferrari intareste speculatiile despre Raikkonen

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 23.09.2009
Ferrari sustine ca va decide in cateva saptamani numele coechipierului lui Felipe Massa pentru 2010, in ciuda faptului ca Kimi Raikkonen are un contract valabil pana la finalul sezonului urmator.

Speculatiile referitoare la sosirea lui Fernando Alonso la Scuderia Ferrari au luat din nou amploare, dupa ce Luca di Montezemolo a evitat sa pronunte numele lui Kimi Raikkonen drept coechipier al lui Felipe Massa.

Presedintele Scuderiei sustine ca Ferrari analizeaza in prezent cele mai bune optiuni, urmand sa ia o decizie pe parcursul urmatoarelor saptamani. "Vom avea un pilot brazilian pentru ca el merita o noua sansa, avand in vedere ca este bine", a declarat Montezemolo referinsu-se la Felipe Massa si la accidentul suferit de sud-american in calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei. "In alta ordine de idei, reflectam asupra celei mai bune alegeri, dar inca mai avem timp. Vom decide in cateva saptamani", a adaugat el, referindu-se la coechipierul lui Massa.

Actualul contract al lui Raikkonen expira la finalul sezonului 2010, insa presa internationala speculeaza de cateva luni ca Fernando Alonso va concura pentru echipa anul viitor. Speculatiile au fost intarite anterior si de seful Stefano Domenicali, care a evitat sa spuna daca Raikkonen va concura pentru Ferrari in 2010.

Via | Reuters

Comentarii (22)

  • @ferrari
    intr-o zi veti regreta sa ati procedat asa !
    0 0
  • @Alexandra1710
    Perfecta Dreptate ai, dar problema e ca nu va vedea nimeni acest mesaj (din cadru ferrari) si chiar daca l-ar vedea, nu le pasa :( .
    0 0
  • .....
    Fiul risipitor
    0 0
  • Kimi
    Las ca o sa mai planga cei de la Scuderia dupa Kimi, dar noi ne mai bucuram de el la oricare echipa ar merge.GOOOO KIMI
    0 0
  • @dewill_one
    Da,asa e.si ce-o sa ne mai distram vazand cum massa si alonso vor duce lupta in afara pistei,isi vor lua puncte unul celuilalt,certuri etc.iar Kimi departe de toata mizeria asta castigand curse si de ce nu (Doamne ajuta!) titluri? Sa fie el bine si va fii totul ok.Iar Montezemolo & co vor avea un adevarat CIRC asa cum precizau ca vor sa aiba :) Just wait and see ;)
    0 0
  • ....
    Mi-e greata
    0 0
  • ....
    iar schimb echipa
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Kimi
    Poate Ferrari vor regreta ca a plecat Kimi de la ei, ceea ce eu nu inteleg este de ce Kimi merge foarte bine, mai ales de cand a aflat ca Fernando vine sigur la Ferrari. Ce nu pot sa inteleg este de ce anul trecut a folosit clauza de a mai prelungi contractul cu 1 an, tocmai cand se discuta ca Fernando vine la Ferrari. Personal as spune ca banii conteaza si ca fanii sunt orbiti de pasiunea pentru el, dar prefer sa spun ca, niciodata lucrurile nu sunt si nu vor fi ceea ce a par a fi.

    @Alex: tu oricum urasti Ferrari asa ca nu mai spune ca iti pasa de interesele echipei. Ignoram comentariile care mai sunt pentru ca sunt, din pacate, pe langa subiect.

    Personal as spune doar ca "branza este pe bani".
    0 0
  • Ferrari-Kimi
    Ferrari in 2010 vor foarte sus,in lupta directa pentru cele doua titluri.Kimi se va descurca foarte bine,oriunde se va duce,daca o va face pana la urma.Bine-ar fi sa fie Brawn.Inca ceva,sustinatorilor lui Kimi:),in nenumarate randuri el le-a spus celor din presa si numai sa nu-si bata prea mult capul cu ceea ce tine de viitorul lui:)...e baiat mare.
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Nu as spune ca urasc Ferrari.Dar stii...poate ca nu mi-au dat niciodata vreun motiv pt care sa-mi schimb viziunea.Ce as putea spune despre o echipa la care primeaza interesele financiare???De ce merge Kimi bine dupa toate povestile cu Alonso? Pentru ca are caracter si multe de demonstrat desi nu mai era nevoie sa demonstreze nimic.Si da,Kimi a zis sa nu-si mai faca presa asa multe griji pentru el ca n-au de ce.si are dreptate.Oricum,bine ar fii sa fie McLaren pentru ca ei au stiut sa-l aprecieze si sa-i acorde atentie.In plus,se multumeau cu alea 3 cuvinte pe care le zicea dar care erau hotaratoare in setarea masinii.Vom vedea ce va urma...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Alexandra1710
    Mah... nu mai sarii pe mine ca nici eu nu stiu ce o sa faca Ferrari si sigur nu stiu ce o sa faca Kimi. Nu a zis nimeni de interese financiare, dar sigur exista niste contracte. Sunt multe lucruri care nu se leaga pe care tu le ignori. Ti-am dat deja 2 indicii de lucruri ciudate care nu se leaga. Totusi parerea mea, cel putin pentru moment este ca Kimi se gandeste la retragere si ca daca mai sta in Formula 1 (cativa ani, 1-2, nu conteaza), macar sa stranga multi bani. Si eu as face la fel.

    De demonstrat are tot timpul ceva de demonstrat pentru ca este o fiinta umana si ca oricare altul este interesat sa se bata pe el insusi. Nu trebuie sa-mi demonstreze mie, tie, sau fanilor, trebuie sa-si demonstreze lui.

    Si la McLaren deca se duce isi vor bate aia joc de el, cum nici Ferrari nu au ar putea. Uita-te la Kova care nu reuseste inca sa-l depaseasca pe Felipe, desi acesta nu mai candideaza de vreo 4 curse. Vrei sa-l vezi pe Kimi secundul lui Lewis? Crezi ca McLaren ii vor da vreodata o masina macar egala cu Lewis? Daca McLaren chiar tineau la Kimi nu-l lasau sa plece. Gandeste-te si tu un pic si pune faptele cap la cap si vezi ce idee generala iti iese.

    Sau poti sa astepti pana vine "geniul Formul 1" care ma face pe mine varza murata si ne arata el calea. O sa zica ca toti suntem niste prosti, ca el stie mai bine si cat de frustrat este ca nu-l baga nimeni in seama.

    Eu nu incerc sa ma cert cu tine si doar cand tii doar cu un singur pilot, uiti sa ma vezi padurea de copaci. Te prinzi tu de ideea metafica. Daca erai din Bucuresti, ar fii fost super sa discutam la o cafea chestiile astea ca sa vezi si un pct de vedere neutru dar si unul sa zicem partinitor cu echipa. Stii faza aia, orice problema se discuta din macar 3 puncte de vedere. Parerea mea!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Alex
    Si inca ceva. Te rog ceva, anul trecut spuneai ca Felipe este cel mai prost pilot de fata pamantului, ca Ferrari sunt niste idioti si ca candideaza degeaba. Te-as ruga sa te tii de parerile astea. Anul trecut nu ai zis ca Fernando este un pilot prost dar vad ca anul asta ai avut cateva fraze pe tema asta. Te rog sa-ti sustii parerile si mai ales punctele de vedere. Ca ai credibilitate in ceea ce spui.

    Aceasi lucru il am in vedere si pentru Mircea: Mircea tine minte ca ai spus ca Felipe este un pilot ratat si ca este cel mai prost si incet de pe grila. Anul asta dupa scandalul cu Fernado, vad ca ai inceput sa-l jignesti numai pe Fernando, chiar laudand-ul pe Felipe. Te rog si pe tine acelasi lucru ca le Alex. Aveti un pct de vedere, foarte bine, macar tineti-va de el. Bun sau rau, urat sau frumos, este parerea voastra.

    Faza cum ca unul este prost pentru ca asa vreti voi si 2 zile mai tarziu este bun, nu tine decat la copii mici. Discutam aici dar prefer sa discutam serios si credibil.
    0 0
  • ...
    daca la Ferrari ar mai fi Jan Todt as spune ca Alonso face un pas bun, altfel am rezerve. In privinta plecarii lui Kimi de la Ferrari, as spune ca face din punct de vedere financiar o mutare buna. Ar face si din punct de vedere profesional o mutare buna daca s-ar duce la oricare din echipele de top, Brawn GP au Red Bull, in nici un caz la McLaren unde este Hamilton:
    0 0
  • Ferari si Alonso
    Alonso i-a vandut pe cei de la McLaren in afacerea cu Ferari. probail ca asta este plata lui Ferari pentru Alonso pentru ca si-a tradat echipa. Nu au facut-o imediat, ca batea la ochi decia o fac anul asta. In salariu se va masca suma promisa lui Alonso pentru a-si trada echipa.
    Alonso este fara caracter.
    De fapt autorii furtului de informatii de la Ferari au fost el si DE LA Rosa, apoi el s-a dus si si-a turnat echipa.

    Acum, la Renaulr iar este implicat intr-o poveste urata.

    Ferari poate sa-l ia pe Alonso si sa-i plateasca sub forma de salariu banii promisi pentru a trada MCLaren, dar el campion nu va ajunge.
    Ferari il ia pentru ca nu are incotro, este acea intelegere secreta dintre Alonso si echipa.
    Sunt convinsa ca nu va lua campionatul.
    Favoritul echipei este in continuare brazilianul Masa, caruia Sumi i-a promis ca va ajunge campion mondial dupa retragerea sa pentru serviciile aduse pe pista.

    Kimi?
    A ajuns Campion Mondial cu tot sabotajul de la Ferari care il voia pe Masa.
    Se poate intoarce la McLaren sau merge la orice alta echipa.
    Cred ca s-a plictist de Formula 1 si de jocurile neloiale care se fac si poate sa si renunte.
    Ferari vor trebui sa-i de 28 milioane euro daca vor sa-i rezilieze contractul.
    Ia bani si se duce in raliuri.
    0 0
  • soferita
    bati campii si-i bati cu placere vad.Sunteti o suma aici care insistati pe subiectul asta doar ca sa va aflati in treaba.Cine ti-a spus matale ca Alonso este autorul "furtului de informatii"?El putea sa "furnizeze" DOAR informatii legate de Renault,de unde venea.Nu avea nicio treaba cu Ferrari.Altii s-au ocupat de treaba asta.Era doar un pilot la McLaren,precum tovarasul Hamilton.Documenteaza-te inainte sa postezi.Am observat ca insisti mult,e Ferrari,cu 2 "r".
    0 0
  • Go Kimi, Go!!!
    Ar fi bine sa vina la ferarii toate talentele mai mult sau mai putin adevarate: AlFonso, HamHamilton, BariChelu shi sa ramana "marele talent" care este Felipe.
    Sper sa aiba si Kimi un motor ca lumea anul viitor si o echipa decenta.
    Ferari ....
    0 0
  • @soferita
    "Kimi? A ajuns Campion Mondial cu tot sabotajul de la Ferari care il voia pe Masa." Daca imi amintesc bine in ultima cursa din 2007, Massa conducea detasat, ca mai apoi sa incetineasca pt ai permite lui Raikkonen sa castige cursa si implicit campionatul. Care-i sabotajul ?
    0 0
  • Go Kimi !!!!
    Cred in Kimi si il sustin indiferent de echipa, chiar si pentru ...exotismul lui. Nu ma apreciat niciodata "disperatii' dupa victorie, oamenii care nu au viata personala. Pana la urma ...schimbarile sunt normale ...atata timp cat ramane spectacolul.
    0 0
  • Inca ceva:
    Nu uitati ca Kimi se batea umar la umar cu Shumacher...si a fost tradat de fiabiliatatea scazuta a masinilor Mercedes + prestatia slaba a echipajului de la Pit Stop. Altfel...poate am fi vazut un cu totul alt spectacol. Nu renuntati usor la cei care deja sunt tratati nedrept!
    0 0
  • ......
    Unii de mai sus ridica in slavi trisorii.Ca pe timpuri...Dupa ei ,ce a facut Briatore a fost ceva genial.Si se mai dau in spectacol in continuare.Bravo baieti ,aveti ceea ce meritati.
    0 0
  • ...
    "FORZA KIMI Luca listen to tifosi. We want Kimi". "kimi always won without external help, not like massa and alonso, who needs the team to cheat in order to win something" . "What you journalists don't like is honesty and seriousness, things Kimi always had and are apparenty old-fashioned. It's better to support somebody like Alonso, champion only for the disgusting things surrounding him" .daca si fanii italieni au ajuns sa spuna lucrurile astea...probabil ca nu sunt eu exagerat de subiectiva si ca asta e adevarul chiar daca unii nu vor sa-l vada :)
    0 0
  • Alexandra1710
    tu chiar crezi copy/paste-ul ala?ai urmarit f1 in 2005-2006 si poti sa spui,cu manuta pe inimioara, ca Alonso nu le-a luat pe merit?Si stii cui i le-a luat?Marelui Shumacher,care era la Ferrari.Alonso va mai lua un titlu,Kimi insa nu cred.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru