Ferrari introduce un update pentru deflectorul spate

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.08.2010
Ferrari a anunţat că va utiliza un deflector spate îmbunătăţit semnificativ în Marele Premiu al Belgiei.

Ferrari a încheiat vacanţa forţată de două săptămâni dictată de Regulametul Sportiv al Formulei 1, iar inginerii au revenit luni dimineaţă la fabrica de la Maranello pentru pregătirea cursei de la Spa-Francorchamps de la sfârşitul acestei săptămâni.

Aceştia au misiunea de a implementa noi update-uri pentru monopostul F10, cel mai important dintre acestea vizând deflectorul spate.

"Există câteva noi componente aerodinamice introduse pentru această cursă, cea mai semnificativă fiind o versiune îmbunătăţită a deflectorului. Acestea vor fi testate vineri pe circuit, datele vor fi analizate şi apoi vom lua o decizie finalul în privinţa utilizării acestora în calificări şi cursa", se precizează într-un comunicat de presă al echipei italiene.

După debutul modest de sezon, Ferrari a dat semne reale de revenire în ultimele două Mari Premii, când şi-a trecut în cont 73 de puncte dintr-un total maxim posibil de 86 de puncte. Acesta este motivul pentru care italienii sunt încrezători în abilităţile de a cuceri titlul, chiar dacă admit că rivalii de la Red Bull şi McLaren sunt foarte puternici.

"În fabrica se poate simţi dorinţa de a continua recuperarea începută la Hockenheim şi continuată la Budapesta.

Cele 73 de puncte câştigate în aceste două curse au micşorat diferenţa în ambele clasamente, chiar dacă mai este un munte abrupt de cucerit, în special pentru că pachetul este compus din atât de multe echipe puternice dornice de succes", se mai precizează în comunicatul de presă.

Nu în ultimul rând, Ferrari anticipează că finalul sezonului va fi unul şi mai complicat pentru ingineri, întrucât aceştia au misiunea de a continua munca de dezvoltare a monopostului F10 concomitent cu demararea programului pentru monopostul de anul viitor.

"Inginerii [...] vor trage ultimele focuri pe frontul dezvoltării monopostului F10 şi, mai important decât atât, vor lucra şi mai mult la noul monopost pentru sezonul 2011: o dublă provocare care caracterizează întotdeauna un moment cheie al anului".

Via | Ferrari

Comentarii (2)

  • andrei
    Ferrari
    Sunt si vor ramane cei mai iubiti din Formula 1!Va castiga titlul la piloti dar la constructori nu garantez :d
    11 2
  • fernando
    alonso
    Asa este ai dreptate Andrei.....bafta Alonso..
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru