Ferrari, Mercedes GP şi BMW-Sauber vor legalizarea ordinelor de echipă

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.07.2010
Publicaţia germană Bild i-a întrebat pe şefii echipelor dacă ordinele de echipă trebuie să rămână interzise în F1. Rezultatul a fost unul egal, 3-3.

Ordinele de echipă au fost interzise în Formula 1 după Marele Premiu al Austriei din 2002, când Rubens Barrichello i-a cedat victoria lui Michael Schumacher în ultimul viraj al cursei.

Marele Premiu al Germaniei din urmă cu numai o săptămână a relansat însă polemicile referitoare la acest caz, împărţind Formula 1 în mai multe tabere. Publicaţia germană Bild a lansat un sondaj de opinie printre şefii celor 12 echipe de Formula 1 pentru a afla părerea acestora despre actualul regulament.

În mod surprinzător, numai şase şefi de echipă au acceptat provocarea germanilor, iar rezultatul este unul indecis: 3-3. Astfel, Stefano Domenicali (Ferrari), Ross Brawn (Mercedes GP) şi Peter Sauber (BMW-Sauber) consideră că ordinele de echipă ar trebui permise, explicaţiile fiind identice.

"Formula 1 este un sport de echipa", Stefano Domenicali.

"Înţelegem că fanii sunt nemulţumiţi. Dar echipele au nevoie să lucreze cu FIA pentru a găsi o soluţie care să ia în calcul competiţia şi interesul echipei", Ross Brawn.

"Ordinele de echipă ar trebui permise, pentru că în Formula 1 primează interesul echipei", Peter Sauber.

În schimb, Christian Horner (Red Bull), Franz Tost (Toro Rosso) şi Colin Kolles (Hispania Racing) consideră că ordinele de echipa fac mai mult rău decât bine Formulei 1.

"Pentru a avea un sport corect, ordinele de echipa trebuie interzise", Franz Tost.

"Ordinele de echipa trebuie să rămână interzise.

Altfel, aspectul sportului ar avea de suferit", Colin Kolles.

Şefii echipelor McLaren, Lotus, Williams, Force India, Renault şi Virgin au refuzat să răspundă la chestionarul lansat de Bild.

Via | GMM

Comentarii (4)

  • Alonzo
    "Formula 1 este un sport de echipa", Stefano Domenicali
    Manager prost! Explica-mi Stefano, daca F1 este un sport de echipa, ce pierdea echipa Ferari daca Masa castiga cursa si nu Alonso? Cate puncte pierdea echipa pe care o conduci? A castigat echipa Ferari mai multe puncte daca Masa l-a lasat pe tupeistul celalalt sa fie primul?
    Nu au castigat nici mai multe, nici mai putine puncte, doar ca ati sfidat fanii formulei 1 batandu-va joc de ei! Ati facut ceea ce in fotbal se numeste BLAT! In China cand Alonzo i-a luat fata lui Masa (pe linia dinspre boxe) nu era un sport de echipa? La Silverstone nu era sport de echipa?
    15 12
  • @alonzo
    prostia
    doare tare si e chinuitoare, se vede. strecuratoarea meclada ia apa
    12 11
  • @alonzo
    altu'
    te adaugi la lista?
    8 0
  • Heei,dar si Schumacher a castigat o victorie de asta aranjata in defavoarea lui Barichello.Cum sa nu fie Mercedes pentru team orders?
    Cum adica sport de echipa?Un monopost are 2 soferi?Where's the fun daca sunt numai 12 concurenti pe pista si daca,sa zicem,Webber e tot una cu Vettel?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru