Ferrari mizează pe progrese în calificări

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.04.2011
Ferrari speră să-şi îmbunătăţească rezultatele obţinute în calificări pentru a avea şanse mai mari să câştige cursa de la Sepang.

Ferrari a avut un parcurs rezonabil în cursa inaugurală a sezonului de la Melbourne, însă echipa nu a putut emite pretentii la victorie din cauza rezultatelor modeste înregistrate în calificări, când Fernando Alonso a obţinut locul cinci pe grila de start, iar Felipe Massa doar locul opt.

Prin urmare, principalul obiectiv al Scuderiei pentru Marele Premiu al Malaeziei este îmbunătăţirea semnificativă a rezultatelor din calificări, pentru a avea mai multe şanse la un rezultat bun în Marele Premiu al Malaeziei.

"După Australia am petrecut mult timp analizând toate datele achiziţionate la Melbourne, iar un lucru cert este că performanţa din cursă a fost cu siguranţă mai bună decât cea din calificări. O mare parte din asta se datorează modului în care monopostul nostru utilizează pneurile, aşa că o mare parte din analiza s-a concentrat pe performanta pe un singur tur de circuit, comparativ cu performanta pe stinturi lungi în cursă. În plus, ne-am uitat la un alt factor important, aerodinamica, pentru a vedea în ce zone putem debloca mai mult potenţial pentru monopost.

Rezultatele acestor studii ne-au oferit baza programului de teste la care vom lucra în Malaezia", a declarat Pat Fry, directorul tehnic al celor de la Ferrari.

Via | Ferrari

Comentarii (1)

  • Firestarter
    "În plus, ne-am uitat la un alt factor important, aerodinamica, pentru a vedea în ce zone putem debloca mai mult potenţial pentru monopost."
    Cred ca in Malaezia si Ferrari va incepe sa "strambe" din nas precum Red Bull. FIA nu a comentat despre "nasul" flexibil al celor de la Red Bull asa ca ma astept sa vad aceasta solutie pe majoritatea monoposturilor de top.
    15 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru