Ferrari mizează pe update-uri mici şi dese în locul unui pachet aerodinamic major

de Daniel Popescu
Marti, 14.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a decis ca în acest sezon să adopte o politică cu update-uri mici şi frecvente în detrimentul unor îmbunătăţiri majore pentru monopost.

Echipele de Formula 1 obişnuiesc să introducă update-uri semnficative pentru monoposturi în anumite Mari Premii, în funcţie de configuraţia circuitelor.

Ferrari a decis însă ca în acest an să adopte o politică diferită, prin care mizează pe utilizarea unor îmbunătăţiri de mai mică amploare la aproape fiecare cursă, aşa cum va fi cazul şi în Marele Premiu al Ungariei de la sfârşitul săptămânii viitoare.

"Avem o dezvoltare normală a monopostului. Aşa cum am spus de multe ori, dezvoltarea are loc pe tot parcursul anului. Nu punem un pachet major dintr-o dată pe monopost. Update-urile pe care le-am avut în Marea Britanie au fost la fel de mici precum cele pe care le-am avut în Austria şi cele care vor urma în Ungaria", a declarat Maurizio Arrivabene, şeful Ferrari.

Urmareste Automarket
Scuderia a adoptat această tactică cu scopul de a putea afla imediat care dintre update-uri funcţionează sau nu, ceea ce teoretic permite un progres constant şi rapid pe parcursul unei perioade mai mari de timp.

"Este important să facem o treabă bună din punct de vedere al metodologiei.

Aşa că în loc să punem 10.000 de lucruri noi pe monopost dintr-o dată, adaugăm anumite lucruri şi măsuram performanţa. Dacă funcţionează bine înseamnă că facem un pas înainte, altfel pierdem", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (5)

  • Schimbarile mici si dese, cheia marilor....succesuri! Excelente, de la cursa la cursa. Vad ca si pe Williams i-au intrecut!
    10 4
  • In ultima cursa i-au intrecut pe cei de la Williams doar dupa erorile de strategie si dupa inceperea ploii. La startul cursei atat cei de la Mercedes si de la Williams au avut un avans incredibil numai dupa cateva tururi. Deci, la momentul actual Ferrari sunt departe (cel putin pe circuitele unde conteaza motorul)
    10 1
  • MuresMures
    si asa se termina inca un sezon de F1 pt. Ferrari.....
    8 3
  • Wiliams a avut probleme mari cu aerodinamica la inceputul sezonului,baietii s-au pus pe treaba au rezolvat o mare parte din probleme si impreuna cu motorul Mercedes care are suta de cai in plus a rezultat ceea ce se vede acum pe circuit.Ciudat e insa de ce de la updateul din Canada echipa parca a dat inapoi in ciuda faptului ca se promiteau 30 de cai in plus...
    8 2
  • tipic pentru ferrari in ultimii 5-6 ani, update-urile aduse de ei sunt involutii de fapt.
    au inceput sezonul aproape de mercedes, acum sunt departe de mercedes, depasiti chiar si de wiliams, avea dreptate Alonso, la ferrari stia ce il asteapta, masina nu evolueaza odata cu concurenta.
    la honda nu e bine, deocamdata, dar e altceva, nu stii la ce sa te astepti, posibil la anul sa vedem ce masina scot, dupa un an de teste.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru