Ferrari: "Ne-am gândit mult să semnăm cu Hulkenberg"

de Daniel Popescu
Luni, 30.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali a admis că Ferrari a analizat mult timp posibilitatea de a-l angaja pe Nico Hulkenberg, însă în cele din urmă l-a preferat pe Kimi Raikkonen datorită experienţei.

Hulkenberg a fost unul dintre candidaţii la care ne-am gândit foarte mult, dar experienţa a fost factorul decisiv.

Stefano Domenicali
Sef Ferrari
Kimi Raikkonen va reveni la Ferrari în sezonul următor după ce a semnat un contract pe doi ani cu echipa italiană, însă finlandezul a luptat pentru acest post cu Nico Hulkenberg.

Germanul a fost luat în calcul cu seriozitate de echipa italiană, însă în cele din urmă Scuderia l-a ales pe Raikkonen datorită experienţei sale.

"Hulkenberg a fost unul dintre candidaţii la care ne-am gândit foarte mult, dar experienţa a fost factorul decisiv. Raikkonen cunoaşte echipa, este foarte rapid, nu face greşeli şi este apolitic. Dar cred că în viitor Hulkenberg are o şansă foarte bună", a declarat Stefano Domenicali, şeful Ferrari.

Italianul insistă că nu vor exista conflicte interne între Raikkonen şi Fernando Alonso, mai ales că principalul obiectiv al echipei este să realizeze un monopost cu care să poată lupta pentru titlul mondial împotriva celor de la Red Bull Racing.

"Prioritatea este să avem un monopost bun.

Dacă monopostul este rapid, nu mă aştept la probleme. Dacă nu, vom avea oricum probleme mai mari. Este clar că amândoi au aceleaşi condiţii şi numai performanţele lor vor decide cine este în frunte", a adăugat el.

Opinia sa este împărtăşită inclusiv de cadruplul campion mondial Alain Prost, care oferă ca exemplu relaţia pe care a avut-o la McLaren cu regretatul Ayrton Senna.

"Când eram la McLaren şi a sosit Senna ne-am înţeles foarte bine, cu excepţia timpului petrecut pe circuit. Va fi la fel pentru Raikkonen şi Alonso. După aceea, va fi treaba managerilor şi cred că Ferrari este o echipă capabilă să gestioneze situaţia", a precizat el.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • Imi place de Kimi, ma bucur ca va concur pentru Ferrari dar personal cred ca au gresit prin faptul ca nu au semnat cu Nico pentru ca in maxim 3 ani, Ferrari va avea nevoie de un pilot tanar. Dar cine stie ce se poate intampla pana atunci...
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru