Ferrari neagă că are un buget anual de 300 de milioane de euro în Formula 1

de Daniel Popescu
Marti, 26.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a negat informaţiile publicate în urmă cu trei luni potrivit cărora are un buget anual de 300 de milioane de euro în Formula 1.

Esential 300 de milioane de euro este bugetul anual al Ferrari, potrivit Autosport
Publicaţia britanică Autosport a realizat la sfârşitul lunii august o amplă analiză a bugetelor echipelor din Formula 1, în cadrul căreia cheltuielile realizate de Ferrari erau estimate la 250 de milioane de lire sterline, echivalentul a aproape 300 de milioane de euro.

Informaţiile au fost însă negate acum de oficialii Scuderiei prin intermediul unui articol anonim publicat pe site-ul echipei, în care aceştia susţin că cifrele avansate de Autosport reprezintă o simplă "fantezie".

"Când se termină campionatul vine momentul potrivit să iei poziţie. Dacă în sport este suficient să te uiţi la punctele din clasament, în afaceri sunt unii care cred în evaluările de vară, chiar dacă acestea sunt realizate sub o umbrelă de soare. Din acest motiv, luni mai târziu, o reconstrucţie a bugetelor echipelor de Formula 1 din partea unui coleg de la Autosport s-a transformat într-un fapt jurnalistic.

Este păcat că cifrele citate reprezintă o fantezie pură şi pot determina până şi publicaţiile serioase să ajungă la concluzii eronate", precizează Ferrari pe site-ul oficial.

Cu toate acestea, Ferrari a refuzat să dezvăluie bugetul real al echipei pentru sezonul 2013, afirmând că astfel de informaţii sunt confidenţiale.

"Ar fi uşor să negăm aceste cifre cu acte, dar adevărul este că lucrurile legate de afaceri trebuie să rămână confidenţiale. La fel ca şi tehnologia, acesta este un factor crucial al competiţie", au mai precizat oficialii Ferrari.

Via Ferrari

Comentarii (1)

  • Au dreptate, cheltuie mai mult! :)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru