Ferrari neagă recrutarea lui Vettel: "Nu avem nevoie de doi cocoşi în acelaşi coteţ"

de Daniel Popescu
Luni, 15.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo a negat zvonurile privind semnarea unui contract cu Ferrari pentru 2014, sub pretextul că nu are nevoie de doi piloţi de calibru în aceeaşi echipă.

Nu vreau să am doi cocoşi în acelaşi coteţ, ci doi piloţi care să concureze pentru Ferrari şi nu pentru ei înşişi.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
Postul britanic de televiziune BBC a relatat luni dimineaţă că Sebastian Vettel a semnat un precontract cu Ferrari pentru sezonul 2014, care va fi activat automat în funcţie de performanţele Scuderiei de pe parcursul anului viitor.

Informaţia a fost însă negată într-un interval de numai câteva ore de Luca di Montezemolo, preşedintele Scuderiei, care a explicat că Vettel nu ar putea face pereche cu Fernando Alonso din cauza faptului că are nevoie de un pilot numărul doi.

"Astăzi, problema nu este cu piloţii. Mai este până în 2013, dar nu vreau să am doi cocoşi în acelaşi coteţ, ci doi piloţi care să concureze pentru Ferrari şi nu pentru ei înşişi. Nu vreau probleme şi rivalităţi, nu am avut asta între Michael Schumacher şi Eddie Irvine, între Schumacher şi Rubens Barrichello, între Alonso şi Felipe Massa, între Massa şi Schumacher sau între Massa şi Kimi Raikkonen", a declarat el.

Speculaţiile privind plecarea lui Vettel au venit după ce consultantul austriecilor, Helmut Marko, a dezvăluit că actualul contract al germanului expiră la sfârşitul sezonului 2014, dar că include o clauză de reziliere în funcţie de rezultatele pilotului şi ale echipei.

"2013 este fix pentru noi.

Pentru 2014 există o clauză legată de performanţe în contractul său, pentru el şi pentru echipă. Depinde de poziţia în clasamenele generale de anul viitor. Dacă Vettel şi Red Bull coboară în clasamentele piloţilor şi constructorilor, ar putea pleca", a explicat anterior Marko.

Via SkySports

Comentarii (7)

  • GrosJan
    care doi? Se lamureste repede ca alonso e doar o gaina
    15 22
  • Mclaren
    Il jumuleste Alonso cu tot cu pinteni! Abia astept sa ajunga la Ferrari ca sa rad de el, sa-l vad cum plange..Singurii piloti adevarati sunt Hamy si Alonso.
    6 8
  • @ Jan cel gros
    Tovarasu JAn cel Gros in afara ca bantui pe aici si insulti siin afara ca ti-ai suflat muci si te-ai rahatit in ciorba si pe urma ai mancat-o ce ai mai realizat in viata ta scurta, anosta si cretina de iti permiti sa gratulezi pe toti cu epitete care din pacate doar tie ti se potrivesc ! Esti la fel de util precum colicii la copii, roman tipic de doi lei milionu` masina de debitat ineptii!!!
    4 3
  • @grosjan
    Baiatule suferi rau....sa te duci la un psiholog in caz ca iese alonso campion.
    3 1
  • x_zone
    Montezemolo mai bine ai spune ca nu vine la voi niciodata vettel, la redbull are masina cu care iese permanent campion si este un brand la fel de mare ca ferrari, trebuie sa fie nebun sa plece de acolo, mai repede ar fi facut ceva alonso sa ajunga la redbull, atunci am fi vazut adevarata valoare a unui mare campion...
    6 4
  • octav71
    Tare asta cu cotetul! Atat de tare incat am citit si articolul din sursa.
    Deja sunt 3 cocosi in cotetul acela(Montezemolo, Domenicalli si Alonso), ce nevoie mai au de un al patrulea?
    Dar poate au nevoie si de ceva performante, cum ar fi titluri mondiale, la echipe sau/si la piloti? Pana acum, in era Alonso, vitrina e cam goala, comparativ cu ce i-a obisnuit Schumi.
    Datorita puterii financiare a celor de la Ferrari, Vettel va ajunge la echipa rosie, dar nu acum.
    Todt, Brawn, Schumi... sunt de neegalat, atat ca intreg, cat si la nivel de individ.
    4 1
  • GrosJan
    si pana la urma pentru ce sa lase Vettel RBR pentru un coteţ?!
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru