Ferrari: "Nimeni nu a vrut să accepte pierderea titlului"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.11.2010
Directorul tehnic al Scuderiei Ferrari a dezvăluit cum au trăit inginerii clipele de la finalul cursei de la Abu Dhabi în care Fernando Alonso a ratat titlul mondial.

Ferrari a fost implicată în lupta pentru titlul mondial al piloţilor până în ultima cursă, acolo unde Fernando Alonso avea nevoie doar de o clasare pe podium pentru a-şi adjudeca trofeul.

Deşi spaniolul a plecat de pe poziţia a treia a grilei de start, o strategie eronată la schimbul de pneuri l-a retrogradat până pe locul 7, acolo unde a rămas blocat în spatele lui Vitaly Petrov. Înfrângerea suferită de Ferrari a fost dificil de acceptat de către Ferrari, inginerii Scuderiei ramând pur şi simplu blocaţi la finalul cursei, potrivit declaraţiilor făcute de Aldo Costa, directorul tehnic al echipei.

"Când Alonso a trecut linia de sosire am rămas cu toţii îngheţaţi. Pentru 5 sau 10 minute ne-am holbat în monitor. Nimeni nu s-a clintit, nimeni nu şi-a scos căştile. Nimeni nu a vorbit, pentru că nimeni nu a vrut să accepte realitatea", a declarat italianul pentru publicaţia La Reppublica.

În acelaşi interviu, Costa a sugerat că Red Bull a fost ajutată de sora mai mică Toro Rosso în prima parte a cursei, însă oficialul Scuderiei a admis că adevăratul motiv al înfrângerii a fost diferenţa de valoare intre monoposturile Ferrari şi Red Bull.

"Să fie clar, nu am pierdut campionatul din cauza strategiei de la Abu Dhabi, ci pentru ca maşina noastră a fost prea lentă", a mai precizat el.

Via | The Sun

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru