Ferrari: "Nu suntem implicaţi direct în cumpărarea F1"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 05.05.2011
Ferrari a refuzat să comenteze informaţiile privind oferta de preluare a F1 de către News Corporation şi Exor, însă susţine că nu este implicată direct în această afacere.

Ferrari a intrat în centrul atenţiei după anunţul oficial făcut de fondul de investiţii Exor privind intenţia de a forma un consorţiu cu News Corporation pentru a cumpăra Formula 1, iar motivul este legat de cele 30% din acţiuni pe care Exor le deţine la constructorul auto Fiat, compania-mamă a celor de la Ferrari.

Scuderia a refuzat însă să comenteze aceste informaţii, limitându-se să afirme că speră ca Formula 1 să rămână o platformă stabilă pe termen lung.

"Au existat multe discuţii turbulente după comunicatul de presă de la Exor şi News Corporation privind viitorul Formulei 1 şi, evident, au existat numeroase cereri din partea presei pentru a afla opinia Ferrari despre acest caz. Nu avem niciun comentariu de făcut, parţial pentru că nu suntem implicaţi direct în acest moment. Tot ce putem să facem este să repetăm ce am spus deseori în trecut: Ferrari accentuează importanţa asigurării stabilităţii pe termen lung şi dezvoltarea Formulei 1", a precizat un purtător de cuvânt al Scuderiei Ferrari pe site-ul oficial al echipei.

Posibila implicare a Scuderiei Ferrari în achiziţionarea Formulei 1 a împărţit fanii în două tabere, de teama influenţei pe care echipa italiană ar urma să o aibă asupra regulamentului sportiv şi tehnic.

Via | Ferrari

Comentarii (2)

  • Firestarter
    EXOR=FIAT=Ferrari
    Grupul de investitii EXOR, care este actionar al grupului FIAT, este detinut tot de familia Agnelli. Pentru cine nu stie, familia Agnelli este cea care detine de fapt Fiat Group Automobile sub umbrela caruia se afla marcile Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, Abarth, Fiat si Lancia (la care se adauga alte companii producatoare de echipamente sau componente auto). Cu alte cuvinte, daca EXOR reuseste sa puna mana pe o parte din actiunile F1, implicit Ferrari ar obtine avantaje in detrimentul celorlalte echipe. Sunt fan Ferrari insa nu cred ca o echipa F1 trebuie sa aiba legaturi atat de stranse cu managementul competitiei.
    8 7
  • salutare
    exista un evident conflict de interese aici,iar Comisia Europeana,nu va da unda verde,peentru o asemenea preluare.ostila sau nu!!!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru