Ferrari: "Nu suntem obligati sa concuram in 2010"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.06.2009
Stefano Domenicali a negat speculatiile potrivit carora Scuderia Ferrari ar fi obligata printr-un contract cu FIA sa participe in sezonul 2010 al Formulei 1.

Cu ceva mai mult de 24 de ore inainte ca FIA sa anunte echipele participante in sezonul 2010 al Formulei 1, conflictul dintre FOTA si forul mondial este in continuare aprins, in ciuda unor semnale ca cele doua parti vor ajunge in cele din urma la o intelegere.

Unul dintre cele mai discutate aspecte ramane presupunerea ca Ferrari este obligata sa concureze in sezonul 2010 prin prisma unui contract semnat anterior cu FIA si cu detinatorul drepturilor comerciale ale competiei.

Desi FIA sustine ca respectiva intelegere este in continuare in vigoare, Ferrari sustine ca aceasta nu mai este valida, intrucat forul mondial l-a incalcat prin implementarea unui nou regulament tehnic.

In cadrul unui comunicat de presa pe aceasta tema, seful Scuderiei Ferrari, Stefano Domenicali, a reafirmat pozitia echipei sale in aceasta privinta.

"Pozitia Scuderiei Ferrari nu s-a schimbat. Pe 29 mai ne-am inscris conditionat cu celelalalte echipe care fac parte din FOTA. Impreuna cu aceasta inscriere am depus si un pachet de propuneri pentru FIA care include, printre alte elemente, si o reducere semnificativa a costurilor.

Ca intotdeauna, vom face tot posibilul pentru a gasi o solutie acceptabila pentru toate partile. Daca acest lucru nu este posibil, atunci FIA nu va fi in masura sa includa Ferrari pe lista echipelor acceptate in sezonul 2010 al Formulei 1", se precizeaza in declaratia semnata de Domenicali.

Echipele din Formula 1, cu exceptia Williams si Force India, s-au intalnit miercuri la Londra pentru a discuta despre reactia pe care o vor avea dupa ce FIA va anunta vineri, 12 iunie, lista echipelor acceptate sa concureze in sezonul 2010. Niciun fel de detalii despre rezultatul discutiilor nu a fost facut public, o reactie oficiala fiind anticipata pentru ziua de vineri, dupa anuntul pe care il va face FIA.

Via | Ferrari

Comentarii (1)

  • max cel smecher
    Fara sa vrea Max a recunoscut importanta celor cu masini rosii pentru F1. A oferi o inscriere din oficiu inseamna mult. De asemenea prin asta Max a vrut sa sparga unitatea FOTA. Sper sa nu reuseasca. FOTA sta tare pe pozitie si cred ca sunt in stare sa faca si o serie paralela pe care la iarna sa o legalizeze dupa alegerile la FIA daca nu va mai fi Max. Cu incapatinarea lui, Max risca si alte probleme ca de exemplu iesirea de la FIA a Automobil Clubului Italian, fapt ce ar face imposibila derularea unei competitii oficiale FIA in Italia...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru