Ferrari, obligată de FIA să renunţe la noua aripă spate

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 21.05.2011
FIA a decis că aripa spate introdusă de Ferrari în Spania încalcă regulamentul tehnic, motiv pentru care Scuderia a fost nevoită să revină la configuraţia precedentă.

Ferrari a concurat în cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri de la Barcelona cu o nouă aripa spate, care a intrat însă în vizorul FIA privind o potenţială încălcare a regulamentului tehnic.

După o analiză efectuată vineri seară, FIA a stabilit că noua configuraţie a aripii spate încalcă regulamentul tehnic, întrucât Ferrari a introdus o clapetă prea înaltă prin care componenta depăşeşte înălţimea maximă permisă. Ferrari a considerat ca a exploatat articolul de regulament care specifică faptul că plăcuţele de separare nu sunt luate în calcul la măsurarea înălţimii, însă forul mondial nu a fost de acord cu această perspectivă.

În urma acestei decizii, Ferrari a revenit la aripa spate utilizată în Marele Premiu al Turciei, cu care a evoluat atât în ultima sesiune de antrenamente, cât şi în calificări.

Via | FIA

Comentarii (3)

  • Ce Dr. Ku face tatuca Todt? Doarme in front? Vinovati inteleg. Dar o amenda acolo de 100000 euro si numai dupa cursa ...
    6 16
  • Andrei Alexandru
    @Aripa
    Interesant desenul noi aripi spate, speram ca vor dezvolta si o alta varianta daca aceasta a fost banata. Nu de alta dar parea ca a adus ceva castiguri din pct de vedere aerodinamic.
    6 1
  • tatuca !?
    poate ca au fost lasati sa testeze noua aripa si dupa testele de vineri, daca tot nu a insemnat mare lucru le-au spus sa renunte sa nu dea apa la moara altora !?
    Va dati seama daca ar fi avut acea aripa si Alonso facea un timp cu 6 miimi mai bun ce scandal facea McLaren ?!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru