Ferrari, optimistă că va înregistra progrese în dezvoltarea monopostului

de Daniel Popescu
Marti, 01.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
James Allison, directorul tehnic al Scuderiei Ferrari, este încrezător că următoarele îmbunătăţiri pentru monopost vor aduce progresele dorite în curse şi în clasamentele generale.

Esential 30 este numarul de puncte obtinute de Ferrari in primele doua curse ale anului
68 de puncte a acumulat Mercedes in acelasi interval de timp
3 este locul ocupat de Ferrari in clasamentul constructorilor, dupa Mercedes si McLaren
Ferrari a avut un început ezitant de sezon în care nu a reuşit să lupte pentru victorii în contextul dominaţiei celor de la Mercedes, însă echipa italiană este inclusiv în spatele celor de la Red Bull Racing.

Directorul tehnic James Allison afirmă că echipa a înregistrat progrese în Malaysia comparativ cu Australia, chiar dacă locurile 4 şi 12 obţinute de Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen nu sugerează în mod direct acest lucru.

"Muncim constant în toate zonele cu potenţial pentru dezvoltare. Am adus un upgrade util în Malaysia, unde am fost recompensaţi cu o performanţă mai competitivă decât în prima cursă, dar întreaga echipă este conştientă de provocarea care rămâne în acest sezon", a declarat britanicul.

În plus, Allison este încrezător că echipa va reuşi să înregistreze noi progrese în următoarea perioadă, însă evidenţiază că aerodinamica rămâne la fel de importantă în Formula 1 ca şi noua unitate de propulsie.

"S-a vorbit mult despre noile motoare pentru 2014, dar s-a menţionat rar că 1% din puterea motorului nu este atât de diferit de 1% din eficienţa aerodinamică ca efect pe cronometru.

Programul nostru de dezvoltare va furniza paşii pentru eficientizarea aerodinamică, a puterii motorului şi a aderenţei mecanice pentru F14 T. Dacă putem menţine progresul pe care l-am făcut între Australia şi Malaysia vom începe să observăm asta poziţiile de pe grilă şi în campionat", a adăugat el.

Via Ferrari

Comentarii (18)

  • pablo256r
    Asa sa fie!
    Succes James!
    15 1
  • GrosJan
    din cate am observat eu, problemele sunt la stabilitate si aderenta mecanica; greu de iesit din virajele stranse. Uitati aici:

    http://www.youtube.com/watch?v=C-iMCsCicdY

    Masina pare rapida, dar greu de stapanit, au fost necesare prea multe corectii. Daca nu e asta, atunci nici Kimi nici Alonso nu s-au adaptat la noile masini.
    10 1
  • ASTIA DE LA FERRARI SUNT CHIAR PENALI ACUMA LE PLACE VRAJEALA
    8 7
  • l-au adus si pe Kimi si nu s-a schimbat nimic. Asta deschide calea venirii lui Vettel la Ferrari
    4 8
  • Carburanescu
    Vetel la Ferrari va fi batut rau atat de Kimi cat mai ales de Alonso. Fara Newey nu face nici cat o ceapa degerata. Cu a doua masina termina pe 3. Riciardo il bate fara interventia lui Marko. La Ferrari sa vina Newey. Atat. Ambii piloti de la Ferrari sunt peste mascariciul impaunat campion. PA
    17 12
  • Ha,ha,ha...
    Mai mult ca sigur conteaza foarte mult si aerodinamica,cu tot ceea ce implica aceasta:stabilitate,viteza in viraje,iesirile din viraje,stabilitarea monopostului pe trase diferite in afara cea "ideala"...etc.Si da,intradevar s-a putut observa si fara a fi un expert ca monoposturile Ferrari aveau nevoie de corectii destul de violente pentru a reusii sa ramana pe trasa,plus "chinuiala" la depasiri pe liniile drepte...au probleme,ce sa mai...!!!

    Dovada ca puterea nu e chiar totul,sunt spusele celor care au dat informatii despre putearea celor trei motoare,iar Renault ar fi al trei-lea ca si putere...dar in cursa sunt peste Ferrari(cotati pe locul 2) si cat de cat BRB par a avea potential sa se apropie de Mercedes(cotati ca ar avea cel mai puternic motor).Deci...e greu :) !
    3 2
  • Ha,ha,ha...
    Scuze,RBR*
    1 2
  • Sincer nu vad posibil ca RBR sa mai faca ceva aerodinamic....nu cred ca o sa fie mai sus de atat...in schimb la ferrari este inca mult loc de mai bine...poate gasesc solutiile minune ...ar fi frumos
    5 1
  • Carburanescu...daca as avea un nivel de inteligenta ...apropiat de a lui becali ...ti.as da dreptate...dar cand fosti piloti spun ca vettel e bun...ma face sa cred ca ceapa digerata esti tu....
    Dincolo de asta inteleg ca e posibil sa urasti o echipa si sa iubesti alta....dar daca VET era slab probabil ramanea la toro roso..
    Pe acelasi criteriu cred ca si RIC e bun...si nu.l plange..are timp sa se impuna...maxim un an ar suporta sa ii tina spatele lui VET
    7 8
  • Singaporezul
    @ carbura-grosjean.Stai linistit ca si anul asta Vettel il va bate pe dragul tau fernandel si iti va umple gura de tot (cu tort , bineinteles) si iti va da si un jet de Red Bull ca sa-ti dai seama pt totdeauna cat de bun e(pilotul,nu sucul).
    4 9
  • @sinaforezu
    Si daca vetel nu-l bate pe fernandel anul asta tu ce-ti vei baga in gura?
    11 5
  • Andrei
    Allison e omul de care Ferrari avea nevoie. Sunt convins ca daca el afirma ca masina are potential si vor dezvolta atunci asa este.
    10 0
  • Singaporezul
    Probabil ca o pasarica.
    0 0
  • Cred ca masina la macaronari are potential,si english man Allison are dreptate,dar dezvolta altii mai rapid decat ei ragalia si e posibil sa ramana iar de carutza,nici motorul nu cred ca-i asa de reusit ...nu i plang ,sper sa castige Keke! ala cu casca neagra .....adica fisu mah!
    1 3
  • AndreiF1
    Ferrari= multa vorbarie, zero rezultate si mai ales mediocritate. Nu isi doresc sa castige, isi doresc sa dea declaratii si sa se plimbe cu masina pe circuit. Diferenta dintre echipa Ferrari de acum si cea din 2000 este pur si simplu... galactica. Sunt 2000 de ani lumina intre ce faceau baietii din 2000 si rahatul asta de munca pe care o fac acestia din 2014. Din 2009 si pana acuma nu le-a iesit nici o masina buna, sau decenta macar si tot nu au curaj sa faca schimbarile necesare. Pur si simplu nu doresc sa castige, isi iau salariile si totul este ok. Nu-i nevoie de mai mult.

    Sunt vise desarte ce spune baiatul asta, saracul s-a pus pe inventat scuze. Programul de dezvoltare Ferrari este pe nicaieri de ani buni, sunt studenti pasionati fara bugete imense care pot desena si dezolvat masini mai bune decat echipa de Formula 1 Ferrari. Trebuie schimbari serioase, facute neaparat, altfel vor mai lupta pentru un titlu prin 2020, poate. Si asta-i un poate mare rau.
    2 0
  • AndreeaF0.5
    sa lupte pentru un titlu prin 2020? Corect, in 2019 pleaca Alonso si Santander de la Ferrari
    1 1
  • FERRARI
    nu mai vb voi de FERRARI ma neavenitilor..ia vedeti voi de carutele voastre de doi lei
    0 1
  • fernandel alonsel
    Vad undeva mult in fata o pata alba ... e cumva Massa ? sa i se dea un ordin sa treaca in spatele meu !!!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru