Ferrari propune liberalizarea dezvoltarii monoposturilor

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.12.2009
Ferrari militeaza pentru eliminarea restrictiilor in privinta dezvoltarii motoarelor, afirmand ca reducerea costurilor se poate realiza si prin alte metode.

Sezonul 2009 al Formulei 1 a fost marcat de numeroase conflicte intre echipe si FIA pe tema costurilor, care ar fi putut duce chiar la crearea unei competitii paralele.

In cele din urma, cele doua parti au ajuns la un acord pentru ca echipele sa concureze in Formula 1 cu un buget aproapiat de cel din anii '90, insa Ferrari si-a reiterat dorinta de reformare din temelii a regulamentului tehnic.

In acest sens, presedintele Luca di Montezemolo crede ca dezvoltarea motoarelor ar trebui permisa si ca Formula 1 ar trebui sa utilizeze incepand din 2012 un motor care sa aiba drept componenta principala sistemul KERS.

"Trebuie sa ne gandim la consumul de carburant, la emisiile de CO2 si la recuperarea energiei. KERS a fost o idee buna, numai executia a fost proasta. Ma declar in favoarea unui nou motor incepand din 2012 care sa aiba sistemul KERS drept componenta integranta, nu sa fie un dispozitiv complementar", a declarat italianul.

In prezent, dezvoltarea motoarelor este interzisa pana in 2012 cu scopul de a reduce cheltuielile echipelor, in timp ce sistemul de recuperare a energiei in momentul franarii a fost abandonat din cauza raportului deficitar performanta-cost.

Pe de alta parte, Ferrari nu este de acord cu interzicerea testelor din timpul sezonului, considerand ca reducerea costurilor se poate realiza si prin alte metode.

"Ar trebui sa existe o limita a angajatilor si a numarului de ore de munca, iar in aceste limite fiecare sa fie liber sa faca ce vrea", a mai precizat oficialul Ferrari.

Via | Motorsport

Comentarii (2)

  • ctlnmihai
    Ferrari propune liberalizarea dezvoltarii monoposturilor
    De data subscriu la propunerea lui Di Montezemelo
    0 0
  • restrictiile
    Dupa opinia mea sistemul asta cu limitari si restrictii este anacronic. Daca vrea cineva competitie sa se faca un regulament clar si sa se lase progresul sa functioneze. Cum pot fi elita sportului cu motor cand se folosec motoare proiectate in urma cu mai multi ani?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru