Ferrari: "Raikkonen este mai lent decât Alonso"

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen nu are probleme de adaptare cu noul monopost, ci este doar mai lent decât coechipierul său Fernando Alonso, potrivit directorului tehnic al Scuderiei, James Allison.

Problemele pe care Raikkonen le are la frânare şi cu treptele inferioare de viteze sunt aceleaşi cu cele ale lui Alonso. Este un pic mai lent decât Alonso.

James Allison
Director tehnic Ferrari
Kimi Raikkonen a avut parte de un debut modest de sezon în care a obţinut doar 17 puncte în şase curse, prestaţia sa fiind explicată prin lipsa de adaptare la monopostul Ferrari.

Totuşi, în condiţiile în care coechipierul său Fernando Alonso a câştigat 61 de puncte, finlandezul este văzut de propria echipă drept pilotul mai lent, potrivit declaraţiilor făcute de directorul tehnic James Allison.

"Nu cred că este pe deplin corect să spunem că se chinuie mai mult decât Alonso. Au acelaşi feedback despre monopost şi există aspecte ale regulamentului care fac monopostul departe de a fi uşor de pilotat. Există un cuplu mult mai mare din partea motorului, mult mai puţină aderenţă aerodinamică, iar pneurile sunt mai puţin agresive."

Esential 17 puncte a obtinut Kimi Raikkonen in prima parte a sezonului
61 de puncte a castigat Fernando Alonso in primele sase curse
"Problemele pe care Raikkonen le are la frânare şi cu treptele inferioare de viteze sunt aceleaşi cu cele ale lui Alonso şi ale altor piloţi de la alte echipe.
Pur şi simplu este un pic mai lent decât Alonso în acest moment, dar diferenţa scade pe parcursul anului"
, a precizat el.

Pe de altă parte, Allison admite că Ferrari are o misiune dificilă de a reduce diferenţa care o separă în prezent de Mercedes şi Red Bull Racing, în primul rând din cauza faptului că nu poate progresa semnificativ mai mult decât acestea.

"Este foarte dificil să produci o rată de îmbunătăţire substanţial diferită de a celor cu care luptăm. Sperăm ca în următoarele curse să avem un progres mai pronunţat, dar nu vom şti decât când ajungem acolo. Nu cred că putem afirma că am produs un şasiu care să fie egalul celui de la Mercedes sau Red Bull. Nu suntem cu foarte mult în spate, dar avem mult de muncă înainte să putem spune că suntem mulţumiţi de performanţă şasiului", a mai precizat el.

Via SkySports

Comentarii (22)

  • Eu nu cred ca e mai lent .pur si simplu se acomodeaza mai greu cu noua masina .pai ce a uitat sa piloteze de anul trecut ,sa speram ca isi revine mai repede si nici nu cred in conspiratii timpite spuse de unii pe aici Fortzaa Rosaa [ dar nu noua echipa Romanesca ]
    18 10
  • eh, uneori mai lent, alteori mai rapid. In ultimele doua curse a fost mai rapid dar ce folos, ati vazut ce s-a intamplat
    15 6
  • pif666
    mai lent decat alonso nu e de mirat . alonso e la ferrari de 4 ani. este normal sa fie mai lent. dar problema este ca ferrari este la ani lumina de mercedes. si povestea se repeta ostentativ. ani trecuti cu red bull si acum mercedes. ani urmatori ce sa asteptam? sa vina lotus? marussia sau mai stiu eu ce ? rusine ferrari! pentru fanii. care sunt mai multi decat meritati vreodata. dar noi nu suntem tradatori. doar ca dorim un conducator pur sange acolo: briattore si suntem pe val
    15 3
  • masina facuta pentru Alonso nu are cum sa i se potriveasca lui Raikko..
    Spor la treaba!!!
    17 16
  • Steriu
    Nu ma asteptam ca James Allison sa stie mai bine ce face Raikkonen decat haterii Alonso :)
    11 6
  • GrosJan
    Allison are dreptate cand spune ca toti au probleme cu masinile astea. Ce uita sa spuna este ca, depinzand de stil, unii au mai multe probleme altii mai putin. Da, Allison e nu stiu cine dar si Vettel tot ca mine a spus; si cine e pilotul Allison sau Vettel? Hai pa!
    9 11
  • Nu stiu de ce va tot chinuiti sa va dati voi cu parerea care e mai bun dintre Raikkonen si Alonso. O spun toti din Formula 1 ca Alonso e mai bun decat Raikkonen. Parerea "specialistilor" romani de pe site-ul asta nu conteaza.
    19 16
  • bogdan
    au fost doar 6 curse iar la 3 dintre ele kimi a fost lovit in spate. Mi se pare destul de subiectiva opinia
    16 9
  • ferr,daca e considerat de toti mai bun alonso de ce in 2007 dupa retragerea lui schumacher ferrari l a ales pe kimi?iar alonso nu a facut decat sa vina in locul lui kimi la mc larren.este evident ca nu asta e diferenta dintre ei,ma intreb daca s ar fi dus alonso la lotus tot asa il batea pe kimi cu o masina construita pe stilul lui kimi,ca sa nu mai zic ca in cel putin 2 curse a avut si ghinion ,sa nu mai zic de cursa de la monaco.
    7 7
  • bogdanalai
    punctajul nu conteaza asa mult de vreme ce echipa l-a tras mai in jos pe Kimi, cel putin la Barcelona. E cum era de asteptat, curse in care Kimi e mai rapid si curse in care Alonso e mai rapid. Restul depinde de echipa...
    7 8
  • in 2007 era Todt care a spus ca nu vrea sa auda de Alonso. L-au luat pe Kimi, au construit echipa in jurul lui si a castigat, curse si campionat. Todt stie el ce stie ... toti il regreta dar uite ca Todt nu ar construi echipa in jurul lui Alonso si ultimii ani ii cam dau dreptate
    14 7
  • Da, Briatore a pariat pe Alonso si n-a facut-o Todt.
    Dati-mi voie sa spun ca mai bine merg pe mana lui Briatore decat pe mana lui Todt. Tot Briatore a riscat si cu Schumacher. Asa ca daca vorbim de potentialul unui pilot, mai degraba il ascult pe italian decat pe francez.
    Vreti sa vorbim despre tinere talente descoperite de Todt? :)) Massa? Ce gluma!
    9 8
  • bagsama
    ce draci de pillot a descoperit Briatore? Daca il urmarea pe Schumacher in formulele in care a fost inainte de F1 si ii prezicea viitor maret in F1, da, Briatore mare decoperitor de talente. Dar in realitate Schumacher deja confirmase la Jordan, toata lumea il vedea drept un mare potential atunci nu doar Briatore ...
    Iar cu Alonso intamplarea a facut ca Briatore sa se certe cu Button (sau Button s-a certat cu Briatore, Button cam are obiceiul asta, si la Brown GP se certa cu un sef p'acolo, unu care puse ochii pe Michibata ...). Deci Button out, au mai ramas Trulli si pilotul de rezerva - Alonso care chiar si-a luat-o de la Trulli in acel prim an. Apoi face Renault masina calumea, Fisichelle ... deh, si uite asa pusca Alonso doua titluri si apoi se vantura pe la echipe mari dar nu mai reuseste sa puste nimic ...
    Asa ca ce mare descoperitor de talente e Briatore asta?? Mai degraba Dennis care il urmarea pe Hamilton de mic!
    7 8
  • Allison nu era cumva seful de la Lotus? Omul lui Kimi? Pai daca e asa.....intr-adevar, habar n-are, fanii romanesti stiu mai bine. Si cata imaginatie au d-le!
    5 2
  • Allison, Brawn, Toto, Honda, Toto, chiari si Ron plus alte gramezi de sefi din F1 spun una despre Alonso(despre piloti nu mai vb) , omul e votat de 2 ori in doi ani in plina dominatie redbull pilotul anului si nu e suficient...ma gandesc ce-ar mai fi spus omuletii astia de forum daca Alonso mai lua 2-3 tiltluri...Ce bine ca nu le-a luat.....Dar de Vetel nimic nimic?
    4 3
  • Era unu p-acilea care spunea ca daca Alonso il bate pe Kimi la finalul anului nu stiu ce spune si face sau recunoaste :)))))-eu cred ca acum vrea s-o suceasca:)
    2 2
  • iarasi
    iarasi au aparut tot felul de habarnisti pe aici care il compara pe FINLANDEZ cu SPANIOLUL...pai hai sa incepem cu "inceputul"-cind a facut ALONSO ultima greseala de pilotaj si cind a facut KIMI ? ALONSO de cind este la FERRARI..pe numarate daca are maxim 2,3 greseli de pilotaj-kimi daca punem si sezonul petrecut la RENAULT...are peste 15-habarnistilor
    5 8
  • bai fratilor ,eu nu am spus ca kimi e mai bun sau alonso e mai bun.am spus ca nu asta e diferenta dintre ei .aveati vreodata curaj sa spuneti in 2005,2006 ca daca kimi si alonso ar fi in aceeasi echipa asta era diferenta dintre ei?cand a castigat renault cele 2 titluri binemeritate de altfel aveau o masina vizibil mai buna ca concurenta ,lu kimi ii zburau ,rotile ,bubuia motorul ,pe cand alonso puncta cursa de cursa,dar probabil ca atunci nu va uitati la formula1.a venit 2007 a plecat kimi direct la ferrari si nu cred ca degeaba ,a facut el ceva bine de a ajuns la aia , a luat titlu si cu ceva noroc ,dar la cat ghinion a avut in trecut trebuia sa vina si acest noroc, l a luat la 1 punct diferenta ,hamilton in 2008 l a luat tot asa in ultimul viraj.IDEEA e ca titlurile luate de kimi si hamilton in 2007 si 2008 sunt infinit mai grele ,mai frumoase decat cele luate de alonso ,vettel ,sau in anul asta de unul din pilotii mercedes.concluzie ,nu am spus ca kimi e mai rapid sau alonso,am prezentat o realitate.totusi pert total alonso a avut si multe avantaje pe langa talentul indiscutabil,alonso a venit cu sponsor important la ferrari pe cand kimi daca va uitati pe youtube sa vedeti cum vb cu montezemolo ,o sa va amuzati.kimi e nordin ,e alt gen de om ,si posibil sa nu fie gustat de toata lumea,dar niciodata nu i puneti talentul la indoiala
    4 1
  • Unora le poate spune si Dumnezeu ca Alonso e mai rapid ca Rai. Tot nu cred. Insa asta e realitatea. Il simpatizez pe Kimi, insa Alonso a fost peste el pana acum.
    6 3
  • Asta cu masina facuta in jurul cuiva e o prostie, cel putin la modul cum pun unii problema aici. Pai RB10 nu e facuta in jurul lui Vettel? In 2010 monopostul nu era facut "in jurul" lui Massa? Ca Alonso doar aterizase la Ferrari. In jurul unui pilot se dezvolta in timpul sezonului, eventual, functie de prestanta. Mai judecati si cu ce aveti sub palarie!
    6 1
  • ei asa e fanul. Si fanii lui Alonso mai degraba au inghitit gogoasa servita de Alonso cu "defavorizarea" in 2007 decat sa admita ca idolul lor fuse sifonat rau.

    Alonso e mai bun ca Rai dar amandoi sunt praf pe langa Hamilton si Rosberg, si nu spun asta ca domina Mercedes acum, ci pentru ca Hailton ii dadea secunde bune lui Alonso in curse pe aceeasi masina iar Rosberg e doar putin mai slab decat Hamilton.
    2 7
  • Allison a inteles pana la urma cum stau lucrurile la mafioti si cine il plateste. Restul e can can
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru