Ferrari: "Red Bull este cea mai puternică echipă"

de Daniel Popescu
Luni, 01.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali consideră că Red Bull Racing deţine în prezent cel mai competitiv monopost, însă admite că este greu de stabilit o ierarhie a valorii echipelor.

În mod tradiţional, primele două curse ale noului sezon nu reuşesc să evidenţieze adevărata valoare a echipelor, din cauza caracteristicilor inedite ale circuitelor şi a condiţiilor meteo.

Dificultatea a fost amplificată în acest an şi de noile pneuri Pirelli, însă Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, a nominalizat Red Bull ca echipa cu cel mai puternic monopost în acest debut de sezon.

"Nu ştiu exact unde suntem, dar cu siguranţă suntem în rând cu liderii. Există circuite unde monopostul nostru va avea performanţe mai bune, dar şi circuite unde alţii vor fi mai buni decât noi. În opinia mea, Red Bull este şi în acest moment cel mai puternic rival, dar vom vedea. Mercedes a făcut un pas înainte, iar cei de la Lotus sunt foarte competitivi. Va fi un sezon interesant şi provocator, dar vom fi acolo fără niciun dubiu", a declarat el.

Urmareste Automarket
În plus, Domenicali a evidenţiat egalizarea raportului de forte dintre piloţii aceleaşi echipe, ca urmare a specificaţiilor noilor pneuri Pirelli, care au făcut ca Felipe Massa să fie foarte aproape de nivelul lui Fernando Alonso.

"Cu siguranţă nu este uşor şi putem vedea ce se întâmplă şi în alte echipe.

Dar face parte din competiţie. În primul rând pentru că fiecare pilot crede că este cel mai bun şi este bine să gândeşti aşa, iar în al doilea rând pentru că ţine de maturitatea piloţilor care lucrează cu Ferrari să înţeleagă asta", a mai precizat el.

Via ESPNF1

Comentarii (8)

  • Datorita lui Newey :D .
    14 3
  • mirel_f1
    Sa format o echipa puternica datorita lui Newey ,Vetel si nu in ultimul rand lui Horner,din cele 2 curse,eu am vazut o echipa rapida si sunt de parerea ca si anul asta se vor bate la titlu fara probleme,grija mi-as face pentru celelalte echipe pentru ca in urmatoarele curse trebuie sa se bata de la egal la egal cu Red bul daca nu,le va fi greu sa opreasca taurul inaripat de la al patrulea titlu consecutiv castigat in formula 1
    12 2
  • mirel_f1
    Sa format o echipa puternica datorita lui Newey ,Vetel si nu in ultimul rand lui Horner,din cele 2 curse,eu am vazut o echipa rapida si sunt de parerea ca si anul asta se vor bate la titlu fara probleme,grija mi-as face pentru celelalte echipe pentru ca in urmatoarele curse trebuie sa se bata de la egal la egal cu Red bul daca nu,le va fi greu sa opreasca taurul inaripat de la al patrulea titlu consecutiv castigat in formula 1
    3 3
  • Au trecut doua curse... Diferenta se va face in momentul in care unele echipe vor continua sa dezvolte monopostul, iar altele nu. Ferrari merge bine, insa doar cu Alonso. Nu stiu daca masina Ferrari e buna sau Alonso e prea bun, dar cert e ca Ferrari fara Alonso abia intra in top 5. Italienii stiu asta... Massa inca nu si-a revenit. Probabil n-o va mai face niciodata. Dar cred ca urmatoarele 2-3 curse sunt decesive pentru italieni. Daca vor sa castige un titlu au nevoie de victorii.
    Oricum imi place sa vad ca alte echipe se incurca in ordinele de echipa, iar la Ferrari treaba e clara(altfel nici nu se putea).
    Cred ca in China cei de la Mercedes se vor bate pentru victorie.
    10 14
  • @ferr
    Alonso e bun , dar nu prea!!!!
    5 4
  • costelino_mmm
    alonso e bun , dar nu prea , cred ca glumesti in conditiile din ultimii ani si cu materialul pe care il are la dispozitie este cel mai bun crede-ma , este cea mai ieftina afirmatie pe care ai putut sa o fac flav fara suparare, poti spune ca nu este norocos asta da. Ce pilot a castigat un titlu fara putin noroc? sa vb recent kimi la ferarri pt gafa lui hamilton , hamilton in defavoarea lui massa vezi sutill , vettel in defavoarea lui webber si alonso noroc, iar vettel cand nimeni nu avea masina , iar anul trecut ? cam care ar fi sansele sa pleci ultimul sa fii lovit si sa intre safety carul de 2 ori intr-o cursa in care probabilitatea sa intre o singura data este 15% ???.... acum sper sa fi inteles
    2 2
  • Domenicalli a vorbit de cea mai puternica masina! RBR nu a aratat ca ar fi o echipa in ultima cursa. Ferraristii si nu numai, spera ca tensiunile sa se mentina. Sincer, eu cred ca tensiunile din echipa vor persista si asta va eroda un pic din performanta monopostului si asa nu vorpleca prea departe in fata. Si daca mai adaugam o greseala la start, alta la boxe si cine stie ce problema la instalatia electrica, titlul se joaca.
    2 0
  • Cea mai buna masina in 2013 ,in cursa cel putin este Ferrari,Glock la ajutat pe Ham sa castige titlul,Vettel nu este numai norocos mai beneficiaza si de cursele "reusite" ale lui alonso gen SEPANG!!!,ca sa nu mai spun de "Aidriean Niuei" care este nr.1.Ciauu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru