Ferrari: "Red Bull, McLaren şi Mercedes, rivalii la titlu în 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 04.01.2011
Ferrari consideră că Red Bull Racing, McLaren şi Mercedes GP vor fi principalii rivali în lupta pentru titlul mondial în sezonul 2011 al Formulei 1.

Sezonul 2010 al Formulei 1 a fost unul dintre cele mai echilibrate din ultimii ani, nu mai puţin de patru piloţi având şanse matematice la titlul mondial înaintea cursei decisive de la Abu Dhabi.

Totuşi, Ferrari consideră că sezonul care va începe în luna martie are toate şansele să fie chiar mai intens, întrucât anticipează că McLaren şi Mercedes GP vor reveni în lupta pentru titlul mondial.

"2010 a fost un sezon intens, iar 2011 va fi chiar mai mult decât atât. Pentru că, pe lângă Red Bull, care a câştigat şi prin urmare începe că favorită, McLaren va fi din nou puternică pentru că întotdeauna a fost în top, iar Lewis Hamilton este un pilot excepţional. De asemenea, mă aştept ca Mercedes să fie acolo: a investit prea mult pentru a-şi permite un nou sezon ca precedentul", a declarat Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei italiene La Reppublica.

Unul dintre motivele pentru care Ferrari a terminat doar pe locul 3 în clasamentul constructorilor este reprezentat de evoluţiile modeste înregistrate de Felipe Massa.

Scuderia are nevoie ca ambii piloţi să fie la capacitate maximă pentru a lupta pentru trofeu, iar Domenicali este încrezător că pilotul brazilian îşi va reveni după perioada mai puţin fastă din ultima vreme.

"(Problemele sale) reprezintă parţial o caracteristică a locului de unde vine. Pe de altă parte, acesta este rezultatul unei probleme mai mari. Pentru a concura, fiecare pilot trebuie să se simtă cel mai puternic. Când nu reuşesc să fie cei mai puternici, este foarte greu să le limpezeşti mintea de la scuzele pe care fiecare dintre noi le creează atunci când lucrurile merg prost. Cred că acesta a fost motivul sezonului prost al lui Massa, dar îşi va reveni dacă va lucra la asta. De aceea sunt sigur că vom vedea un Massa minunat în 2011. Pilotul este conştient că nu-şi poate permite încă un sezon ca acesta", a mai precizat el.

Via | La Reppublica

Comentarii (9)

  • Dar tu ?
    Dar tu domnule Domenicalli , iti mai permiti inca un sezon ca acesta (2010) ? Bine ca ai grija de Mercedes , la care din pacate pentru tine lucreaza oamenii care au adus gloria la Ferrari ani la rand , Brawn si Schumacher , si tu iti faci griji pentru ei si pentru Massa .
    12 4
  • Nu cred ca Domenicalli isi face griji pentru cineva. Doar a prezentat eventualele posibilitati in care s-ar putea afla echipa in sezonul 2011. Sa fii constient ca unele echipe vor fi puternice, ca unii piloti au nevoie de recuperare, nu cred ca inseamna ca-ti faci griji, ci ne demonstreaza ca isi face bine "temele" si ia in calcul toate posibilitatile pentru ca in sezon sa evite situatiile neplacute, gen cea de la Abu Dhabi. Pentru Massa e normal sa isi faca griji!!! Deoarece titlul la constructori se castiga cu ambii piloti in puncte. Degeaba castiga Alonso cursa de cursa, daca Massa e ultimul... Atat timp cat Alonso are o masina buna si obtine victorii la acelasi lucru ne asteptam si din partea lui Massa. Iar cand rezultate tot intarzie sa apara, atunci ne dam seama ca Massa nu e de Ferrari.
    Domenicalli a demonstrat maturitate. Italianul a luat in calcul toate posibilitatile. Sa speram ca o sa avem si rezultate.
    6 10
  • @maryo37
    "Alonso are o masina buna si obtine victorii la acelasi lucru ne asteptam si din partea lui Massa." Ai dreptate!
    Tocmai de asta l-a depasit Alonso pe Massa in Germania =))
    Sunt curios daca ai fi fost in locul lui Massa care ar fi fost reactia ta. Sa nu mai vorbim de motivatie
    7 9
  • @dpp
    Problema aia am discutat-o cu o alta ocazie, nu are rost sa repet. Si oricat as repeta, tot nu are nici un efect pentru ca tu ai o singura idee ce o consideri -unica si corecta-
    Sa nu mai vorbim niste aberatii, gen: "daca ai fi fost in locul lui Massa"
    Limiteaza-te doar la ceea ce stii si ce poti gandi(ar fi putine lucruri). iar restul te depasesc.
    8 5
  • @maryo37
    "Si oricat as repeta" , deci aparent nu sunt sigurul cu o singura idee "-unica si corecta-". Te inteleg ca inca mai suferi , dar sa spui ca Domenicalli "isi face bine temele" doar pentru isi face datoria de manager , mi se pare o mare prostie chiar si din partea ta. Inteleg ca , la nivelul tau ,sa iti dai seama ce echipa va fi puternica in 2011 e o treaba data dracului . Domenicalli face afirmatii la mintea cocosului si tu , ca un "fan adevarat" , il scoti mare manager , sa nu mai vorbim de matur.
    Incearca sa mai gandesti , din cand in cand , desi stiu ca iti este greu , cand faci anumite afirmatii .

    Faza cu "in Massa's shoes" se numeste empatie. Poate ar trebui sa o incerci candva. Vezi un google daca nu stii cu ce se mananca.
    4 6
  • Massa
    Regret pentru Ferrari dar, Massa nu este din aluatul ala din care se fac marii campioni.
    La cate belel a avut si la cate prostii a facut Sebi, daca avea psihicul lui Massa era spectator de mult ;i mare consumator de calmante.
    6 0
  • corectie
    Si mare consumator de calmante.
    4 0
  • variatiuni empatice..
    Unii sunt empatici pe-aici:)..din cauza ca sunt "fani" Ferrari, fara indoiala...nici nu ma asteptam la altceva..despre Massa, da, ar face bine sa se concentreze ca altfel nu mai prinde 2012 la Ferrari.In 2010 a fost sub asteptari.Nimeni nu l-a oprit sa fie in fata lui Alonso in calificari si sa faca curse bune.Hai sa-i lasam pe fanii Ferrari sa fie nemultumiti de Domenicalli..:), cu gratie si eleganta.
    2 0
  • @dpp
    Pentru persoanele ca tine s-a inventat PSIHOLOGUL! Succes!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru