Ferrari refuza inscrierea neconditionata in sezonul 2010!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.06.2009
Scuderia Ferrari a anuntat oficial ca refuza sa fie nominalizata pe lista echipelor inscrise neconditionat in sezonul 2010 pana cand regulamentul tehnic nu va fi modificat conform cerintelor FOTA.

FIA a anuntat astazi lista inscrise pentru sezonul 2010, Ferrari fiind acceptata fara niciun fel de conditii in ciuda faptului ca Scuderia a conditionat participarea in sezonul 2010 de modificarea regulamentului.

Forul mondial a luat aceasta decizie prin prisma existentei unui contract intre Ferrari si detinatorul drepturilor comerciale prin care ar fi obligata sa concureze in F1 pana in 2012.

Ferrari a reactionat promt la anuntul facut de FIA si sustine ca nu poate fi fortata sa participe in sezonul urmator, intrucat intelegerea a fost incaltata de FIA.

"Ferrari s-a inscris in sezonul 2010 al Formulei 1 pe 29 mai cu anumite conditii. Pana astazi, aceste conditii nu au fost indeplinite. FIA a inclus Ferrari printre echipele inscrise neconditionat in sezonul urmator al Formulei 1, in ciuda faptului ca Ferrari a avertizat anterior FIA sa nu faca acest lucru. Pentru a evita orice speculatii, Ferrari isi reafirma pozitia ca nu ar trebui sa ia parte la sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Formula 1 sub regulamentul adoptat de FIA, intrucat a violat intelegerea scrisa pe care Ferrari o are cu FIA", se arata in comunicatul de presa al Scuderie Ferrari.

Via | Ferrari

Taguri: Ferrari

Comentarii (10)

  • puncte ?
    aici chiar merita ferari puncte multe :)
    0 0
  • sezonul 2010
    Eu nu mai inteleg nimic! Pe de o parte vine comunicatul FIA in care se spune "FIA a anuntat ca dintre actualele echipe din Formula 1 numai Ferrari, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso, Williams si Force India au primit acceptul de a concura in sezonul viitor al competitiei."
    Iar Ferrari da acest comunicat in care spune "Ferrari isi reafirma pozitia ca nu ar trebui sa ia parte la sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Formula 1 sub regulamentul adoptat de FIA, intrucat a violat intelegerea scrisa pe care Ferrari o are cu FIA".
    Repet, nu mai inteleg nimic!!!!!!!!!!!!!!!



    0 0
  • @WestMclaren
    CE ii asa greu de inteles? Este ca si cum eu as spune despre tine ca la anu tu o sa te muti in Pakistan. FIA face un abuz, incearca sa forteze nota cu mult tupeu ... Tare mult as vrea sa il vad pe Max la anu cum alearga singur pe circuit cu trotineta :D
    0 0
  • @daniel ... paragraf 2
    paragraful 2, rindul 3, cuvintul 2... "particoarea" sau "participarea?? ;)
    0 0
  • westmclaren
    ferrari a fost fortat sa intre in 2010 , fia afirma ca au contract semnat cu ei de participare obligatorie si in 2010 , dar se pare ca nu este chiar asa , ferrari ii da in judecata cat de curand
    si impreuna cu toate echipele FOTA o sa ne vedem la anul in LE MANS , nu cred ca mai exista cale de scapare de MOSLEY
    Dumnezeu e mare , cine stie totusi
    se pare ca formula 1 se apropie de sfarsit.....
    0 0
  • WestMclaren
    Mad Max incearca sa obtina doua lucruri: sa forteze mana echipelor Ferrari, Red Bull, Toro Rosso si pe de alta sa incerce sa "dezbine" FOTA. FIA, respectiv Mad Max detine un acord semnat anterior de cele trei echipe prin care acestea se angajeaza sa participe in Formula 1 si in anul 2010. Santajindu-i cu acest act, FIA i-a inscris FARA VOIA LOR pentru sezonul 2010. Pentru ca Ferrari, Red Bull si Toro Rosso fac parte din FOTA, iar toate echipele FOTA [ramase] s-au unit si au declarat ca NU participa in conditiile actuale in Formula 1 in 2010. Insa Ferrari in special si probabil toate cele 3 echipe vor contesta acel acord, motivind ca FIA a incalcat deja o parte din el, schimbind regulamentul pentru anul 2010, ca atare ei il considera nul si neavenit. Cit despre Force India si Willliams, ele au semnat de buna voie inscrierea in sezonul competitional 2010, iar prin aceasta au fost excluse din FOTA.
    0 0
  • ce ziceti ?
    ajung la intelegere sau gata ....asta a fost tot , ne reorientam ?
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Bubulea
    Ne reorientam: exista Le Mans, FIA GT, poate o noua competitie cine stie.
    0 0
  • "Ferrari isi reafirma pozitia ca nu ar trebui sa ia parte..."
    Daca traducerea este corecta, partcula "ar", exprima o atitudine ambigua din partea echipei Ferrari, fapt ce ar putea sa insemne ca Max are un as in maneca si il va folosi cu succes pentru dezbinarea FOTA.
    0 0
  • mad max
    Este evident ca martalogul asta se ghideaza dupa vechiul slogan ,,Dezbina si cucereste''.El doreste cu orice pret sa sparga unitatea FOTA incercand sa atraga Ferrari,Red Bull si Torro Rosso de partea sa.In tot acest razboi Ferrarii sunt de departe pionul principal.Daca max atrage Ferrari de partea sa atunci celelalte echipe vor ceda si vor accepta conditiile lui.Cel mai important lucru este ca FOTA sa ramana unita in continuare,mai ales ca are parte si de sprijinul constructorilor si sa nu cedeze la santajul nebunului.Atata timp cat constructorii sprijina FOTA se poate crea o competitie paralela pe circuite care nu mai fac parte din calendarul F1.Abia atunci se va vedea cine a pierdut in acest razboi, iar invinsul va fi mad max.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru