Ferrari s-a resemnat cu eşecul din acest sezon: "Sperăm să fim din nou competitivi în 2017"

de Daniel Popescu
Marti, 08.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari se gândeşte deja la sezonul următor fără să-şi impună însă obiective concrete. Preşedintele Sergio Marchionne se limitează să spună că speră ca Scuderia să fie din nou competitivă în 2017.

Sezonul 2016 se apropie cu paşi mari de final, însă Ferrari a fost departe de aşteptările de la începutul anului. Scuderia nu a reuşit să obţină nicio victorie, în ciuda speranţelor ca Sebastian Vettel sau Kimi Raikkonen să treacă de 2-3 ori linia de sosire pe primul loc.

În plus, în ultimele curse, echipa a pierdut inclusiv lupta pentru locul doi în clasamentul constructorilor în favoarea celor de la Red Bull Racing.

În acest context, Ferrari se gândeşte deja la sezonul următor, potrivit preşedintelui Sergio Marchionne. "Obiectivul este să fim din nou competitivi în 2017. Nu suntem mulţumiţi de rezultate, dar vrem să terminăm sezonul cât mai bine posibil", a declarat italianul.

Urmareste Automarket
Interesant este că, spre deosebire de sezonul curent, Marchionne a evitat să stabilească un obiectiv concret legat de victorii, podiumuri sau lupta pentru cele două titluri mondiale.
De altfel, şi în acest sezon a fost remarcat un regres comparativ cu începutul sezonului. "Ne-am ratat obiectivele pentru 2016. Cred că am început bine în Australia, întrucât nu eram prea departe de Mercedes, dar dezvoltarea ulterioară a fost prea mică", a adăugat el.

Cu numai câteva luni în urmă, Marchionne era însă mult mai optimist şi anunţa un reviriment important pentru anul viitor. "Suntem mai bine poziţionaţi pentru viitor, am lansat dezvoltări importante şi am toate încrederea ca 2017 va fi mai bun. Atunci vom vedea adevăratul Ferrari", spunea Marchionne după Marele Premiu al Italiei.

Ce s-a schimbat între timp? Nu este exclus ca inginerii Ferrari să nu fie încă mulţumiţi de stadiul dezvoltării monopostului pentru 2017, atunci când regulamentul tehnic va include schimbări majore care ar putea bulversa ordinea pe grila de start.

Via GrandPrix247

Comentarii (12)

  • Fara un director tehnic genial (sau macar sclipitor) si fara o echipa tehnica foarte buna (ceea ce nu au in momentul de fata), Ferrari nu vor fi niciodata acolo unde isi doresc. Nu au nici o sansa, ba mai mult cred ca in curand vor fi si sub McLaren. Spun toate astea cu parere de rau pt ca sunt fan Ferrari. Iar Vetel a facut o alegere proasta venind la Ferrari si daca nu gaseste repede (unu-doi ani) un volan cu adevarat competitiv nu va mai fi niciodata campion mondial F1.
    15 1
  • Doamne, tot nu se potolesc sa taca din gura . La anul RBR si MB vor fi la bataie ... Sper si Mclaren .
    10 8
  • Imi vine sa rad,auzi:"Sperăm să fim din nou competitivi în 2017".Am si uitat de când nu au mai fost 'sus'!A uitat sa precizeze când au fost ultima data competitivi!Stiu ca imi pun in cap Ferraristii,dar,am suferit si eu ani la rand când doar ei castigau!!!Ma bucur de performanta lor!!!Sa o tina tot asa!Bafta Multa!!!!!!!!!!!!!
    7 8
  • motoarele vor fi la fel, deci tot mertz.
    6 1
  • ferari au un motor aproape la fel de puternic. diferentele sunt in alte parti. ferari nu exceleaza la nimic.
    16 1
  • bernie
    Iar pilotul nr. 1 e complet varza.
    11 14
  • robert
    Cred ca Marchionne a invatat ca mai bine taci si faci decat sa vb mult si fara rost ca pana acum.
    Parerea mea este ca Ferrari vor fi foarte puternici in 2017.
    Motorul va fi acelasi, iar motor bun au, trebuie sa gaseasca si un sasiu competitiv. Asta cu sasiul este valabil pentru toti deoarece s-au schimbat foarte mult masinile fata de anul acesta.
    2017 va fi cu multe surprize.
    7 3
  • Offtopic: Magnussen agrees Haas switch for 2017
    6 0
  • Off Topic- Cei de la Honda aproape au terminat noul motor pentru 2017. Williams anunta un nou sponsor - Dicastal
    2 2
  • Cei de la Renault au terminat noul motor pentru 2017, si nu au spus daca au copiat modelul Mercedes, dar probabil merg pe modelul Ferrari din acest sezon.
    5 1
  • Asa e, motor puternic au, aerodinamica praf, tractiunea in curbele lente mult prea slaba insa uite ce au produs:)

    http://www.gpupdate.net/en/videos/8155/jenson-button-on-the-brazilian-gp/
    1 2
  • Cei de la Renault l-au pastrat pe Palmer pentru 2017... si Ocon se duce la Force India, pe un contract multi-anual.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru