Ferrari schimba si motorul lui Alonso pentru cursa din Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 14.03.2010
Ferrari a hotarat sa inlocuiasca motorul lui Fernando Alonso pentru Marele Premiu al statului Bahrain, la scurt timp dupa o decizie similara in cazul lui Felipe Massa.

Ferrari este prima echipa de top care inregistreaza probleme tehnice in noul sezon competitional, iar acestea vizeaza motoarele utilizate de echipa italiana.

La numai o ora dupa ce a anuntat inlocuirea motorului monopostului pilotat de Felipe Massa ca masura de precautie, Ferrari a luat aceeasi decizie si in cazul masinii lui Fernando Alonso. Motivul deciziei este legat de anumiti parametri ai motorului, care au indicat valori in afara limitelor normale.

Ferrari nu a oferit detalii despre natura problemelor tehnice, insa sustine in continuare ca decizia de a inlocui motoarele ambilor piloti inaintea cursei din Bahrain reprezinta doar o masura de precautie.

"Precautia nu poate fi niciodata suficienta, in special la prima cursa. De aceea, Ferrari a decis sa inlocuiasca si motorul monopostului cu numarul 8 dupa ce au aparut anomalii in timpul verificarilor de rutina din aceasta dimineata, simulare cu cele descoperite sambata la motorul lui Felipe Massa", se precizeaza intr-un comunicat de presa al Scuderiei Ferrari.

Conform regulamentului tehnic, un pilot are dreptul sa utilizeze cel mult 8 motoare pe sezon, urmand sa fie penalizat cu 10 pozitii pe grila de start doar dupa ce foloseste un al noualea motor.

Astfel, Massa si Alonso isi pastreaza locurile 2 si 3 pe grila de start cucerite sambata in calificari, urmand sa plece din spatele lui Sebastian Vettel.

Via | Ferrari

Taguri: Alonso, Ferrari, motor

Comentarii (14)

  • Hoppa !
    Devine din ce in ce mai serioasa treaba. Sunt curios care o fi problema la motoarele Ferrari.
    1 4
  • Hmmmm...
    vorba aia: "E probleme, Gogule?" Da, sunt curios care ar fi problema, pana acum arata bine tehnic echipa asta... Chiar si asa, tot ei cred ca or sa fie castigatorii primei curse, din pacate ptr McLaren. SA VEDEM, abia astept!
    2 1
  • ...
    @marinescu CINE RADE LA URMA?
    0 0
  • PROBLEME
    N-au nici o problema, vreau sa duca in eroare pe alti, niste date telemetrice sunt doar precautii, nu le-au puscat motoarele, asa ca doar un foc de paie
    2 0
  • motoare vs difuzoare
    Nu e chiar o surpriza avand in vedere ca motoarele astea au fost forjate cat incape in testele din iarna. Au cei mai multi km parcursi. Atata timp cat nu cedeaza pe pista, in cursa e ok. Emotia mai mare ar trebui sa fie mai mare in curtea "vecinilor" cu problemele de legalitate la difuzoare. Vom vedea ce iese de-acolo.
    2 1
  • Strike One
    Pai oricare ar fi problema...strike one...mai au cate 7 motoare ambii piloti de la Ferrari
    3 2
  • @Icemanflavi
    Documenteaza-te ceva mai atent. 8 motoare inseamna ca pot fi folosite in diverse alte etape ale competitiei, functie de defectiunea pe care o are acel motor. Nu au voie sa inlocuiasca elementele defecte ale motorul impricinat dar daca este functional, de ex 80%, echipa poate decide sa-l foloseasca in continuare. Daca motorul "pusca" este evident ca nu prea mai ai ce sa-i faci. Nu este cazul la Ferrari.
    1 1
  • diesel08
    Mah...si daca au deci ca azi sa nu-l foloseasca, tu chiar crezi ca motorul ala o sa reziste un alt FULL WEEKEND ?
    3 2
  • NeoGalaxy
    Cine a zis ca un motor trebuie folosit un weekend intreg? Parerea mea ca nimeni :) Motoarele alea pot fi folosite in orice weekend de cursa, antrenamente libere si calificari :) Deci... au exact 8 motoare de folosit. Cand cele 8 se vor uza complet, partial sau vor exploda, atunci vedem :) Totusi... comparativ cu o aripa spate, aerisirea cu cotul si un difuzor... eu zic ca niste schimbari de motoare palesc prin comparatie :)))
    3 0
  • @Icemanflavi
    Ai probleme de adresabilitate. Nu cred ca ne-am ciocnit valizele in gara. Am fost politicos. A doua oara n-o sa mai fiu.
    3 0
  • ...
    @marinescu:) CINE RADE LA URMA? dubla ferrari. frumos.bv ferrari. pacat de vettel. macar locul 3 daca il prindea. oricum i-am rezistat la rosberg. bv lui
    4 0
  • ctlnmihai
    scuderia
    Da ,a fost o dubla Ferrari ,dar Ferrari nu domina autoritar chiar daca azi Alonso si Massa au ocupat primele pozitii.dincolo de problemele aparute Red Bull are cel mai bun monopost dupa mine.
    0 1
  • diesel08
    Da dar daca l-au schimbat azi, atunci probabil are o problema acel motor, deci exista riscul de a ceda. Nu cred ca o sa mai fie folosite aceste doua motoare...deci minus un engine pt Massa si Vettel.
    Ce probleme de adresabilitate? Te-am jignit cu ceva?
    1 0
  • corectie
    Pt Massa si Alonso . PARDON :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru