Ferrari schimba strategia in privinta utilizarii motoarelor

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.04.2010
Ferrari a decis sa schimbe strategia de utilizare a motoarelor, dupa ce Fernando Alonso a pierdut inca o unitate in antrenamentele din China.

In ciuda optimismului aratat inainte de Marele Premiu al Chinei in privinta fiabilitatii motoarelor, problemele tehnice au continuat pentru italieni si in primele sesiuni de antrenamente libere de la Shanghai.

Astfel, Fernando Alonso a pierdut un nou motor inainte de a stabili un tur rapid de pista. Este vorba despre motorul pe care Ferrari l-a inlocuit dupa calificarile din Bahrain, cand parametrii tehnici ai unitatii au prezentat mai multe anomalii.

In lumina acestor deficiente, Ferrari a decis ca in toate sesiunile de antrenamente de vineri sa utilizeze numai motoare folosite deja in alte curse, pentru a prelungi durata de viata a unitatilor noi.

“Nu sunt ingrijorat absolut deloc. Motoarele de cursa le folosim sambata si duminica, iar motoarele de vineri vor trebui sa faca mai multi kilometri de aici incolo pana la finalul sezonului, dar in limitele atinse in testele de iarna. Daca vom mai avea probleme voi incepe sa ma gandesc, dar acum nu sunt ingrijorat, iar acest motor urma sa ajunga la capat mai devreme sau mai tarziu.

De aceea l-am inlocuit in Bahrain. Stiam ca este pe moarte”, a declarat spaniolul.

Practic, Alonso a pierdut deja doua motoare din cele 8 permise de regulament: unul in Marele Premiu al Malaeziei, iar al doilea in antrenamentele de vineri din China. Pe de alta parte, Alonso a dezvaluit ca noul sistem de ventilatie implementat pe monopostul F60 nu a fost activ in antrenamentele de vineri, datele obtinute cu noua aripa spate urmand sa fie analizate de ingineri.

“Sistemul de ventilatie nu a fost activ. Am testat unele parti ale carcasei de motor si aripa spate pentru a le valida, dar aerodinamicistii vor analiza acum datele. Sistemul de ventilatie nu a fost insa complet. Eu nu am simtit nicio diferenta, dar banuiesc ca vom obtine niste numere din punct de vedere al aerodinamicii”, a mai precizat dublul campion mondial.

Via | Ferrari

 

Comentarii (4)

  • @Daniel
    Salut, pai Alonso, are deja 3, Nu ?
    cel de cursa trecuta cand ia explodat in ultimele tururi . +China acuma si Malaezia
    1 4
  • Pacat, mare pacat!
    Imi pare foarte rau pentru ca nu am vazut fumigena rosie la munca. Mare pacat ca am pierdut-o, sper sa apara din nou duminica sau chiar maine. Ar fi frumos!
    5 6
  • La Rosa Fumigena(camionul rosu)
    Si ce frumos se arata inceputul....
    5 3
  • @DRAKo
    da, mare pacat, din mai multe puncte de vedere... Sa mai adaug si eu unul:
    Pacat ca Alonso se loveste de problema schimbarii motoarelor intr-un sezon in care nu este in lupta pentru titlu.
    Cand este Alonso in lupta pentru titlu ?
    R: cand are clar cea mai buna masina, si nu are un coechipier bun, precum Hamilton.
    Ferrari, McLaren nu sunt Renault. Sunt echipe cu pretentii, iar aici se va lovi intotdeauna de coechipieri buni. Asa ca Alonso, doua titluri picate din cer sunt si asa prea mult pentru tine.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru