Ferrari se teme că riscă să fie surclasată de Red Bull: "Și-au îmbunătățit performanțele în ultimele două curse"

de Daniel Popescu
Marti, 23.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a admis că există pericolul să fie surclasată de Red Bull în clasamentul general, ca urmare a progreselor obținute de echipa austriacă în ultimele curse și a victoriei obținute de Max Verstappen în Austria.

Mercedes domină autoritar sezonul 2019 al Formulei 1, însă lupta pentru locul doi în clasamentul constructorilor se anunță echilibrată între Ferrari și Red Bull.

Chiar dacă Ferrari nu părea să aibă emoții din acest punct de vedere, Red Bull a obținut mai multe puncte decât Scuderia în patru dintre ultimele șase curse, printre care se numără și o victorie a lui Max Verstappen în Marele Premiu al Austriei.

În acest context, Mattia Binotto, șeful Scuderiei Ferrari, admite că Red Bull are șanse reale să ocupe locul doi în clasamentul constructorilor.

"Cu siguranță și-au îmbunătățit rezultatele în ultimele două curse. Au câștigat în Austria și au fost foarte competitivi la Silverstone. Cred că monoposturile noastre sunt foarte apropiate și ca ultimele două curse demonstrează asta. Sunt a doua echipă a Formulei 1? Suntem noi a doua echipă? Suntem foarte apropiați", a declarat el.

În prezent, aproape de pauza de vară a sezonului, Ferrari are un avans de 52 de puncte în fața celor de la Red Bull, însă Binotto susține că echilibrul de forte reprezintă o motivație în plus pentru Scuderia.

"Acest lucru ne oferă și mai multă motivație, pentru că trebuie să continuăm să îmbunătățim și să fim capabili să luptăm pentru prima poziție în fiecare cursă, indiferent de circuit", a adăugat el.

La rândul său, Christian Horner, șeful celor de la Red Bull Racing, este încrezător că echipa poate obține un nou rezultat pozitiv în fața Scuderiei în cursa de la Hockenheim programată la finalul acestei săptămâni.

"În ultimele am obținut ceva performanțe, iar monopostul funcționează bine.

Suntem încrezători înainte de Hockenheim", a precizat el.

Via SkySports

Comentarii (17)

  • Evident ca trebuie sa-si ia gandul de la "lupta" cu Mercedes. Locul 2 la final de campionat ar fi multumitor.
    10 2
  • mobius
    Daca vor continua sa-l tina in brate pe Vettel cu orice pret atunci, cu siguranta vor pierde chiar si locul doi. Erau cu mult mai departe, ca punctaj, daca nu l-ar fi tinut in loc pe Leclerc cu ordine de echipa. Ar trebui sa tina cont si de faptul ca Leclerc asa tanar cum e, gafeaza mai putin decat Vettel.
    11 10
  • THE SPINNING GERMAN
    "era vetel" se incheie lamentabil.
    13 7
  • THE SPINNING GERMAN
    Cand toti cunoscatorii si prezicatorii de F1 romanesti au spus si anuntat cu surle si trambite in testele de iarna ca ferrari sunt favoriti, ca vetel va sterge pe jos cu concurenta, nici nu-l bagau in seama pe Leclerc...iata unde-au ajuns. Cu vetel nr. 1.
    11 6
  • THE SPINNING GERMAN
    Si, cum spun unii, tot asa de mari cunoscatori...masina facuta in anii astia dupa vetel, dupa stilul lui....poate ca i-ar trebui niste airbaguri exterioare....
    10 5
  • Rabdarea tine 5 ani la Ferrari. Obiectivul e sa faca um pachet masina/pilot cu care sa ia titlul. Daca nu se intampla asta, schimba tot. Alonso s-a dus, Raikkonen s-a dus, urmeaza Vettel.
    8 6
  • Dar voi ce credeati ma, ca oricine ia titluri la echipe diferite? Schumacher si Hamilton 'e numai unul'. :))
    3 11
  • Catalin
    Pentru prima data in istoria recenta a scuderiei, pilotul principal a fost elementul care a dus rezultatele din ultimii ani. Desi masina a fost competitiva, pilotul principal a dus-o in derizoriu pana acolo incat inginerii nici n-am mai stiut in ce directie sa o ia.
    9 4
  • sure, sure si Mercedes e echipa in care Hamilton si Bottas fac toata treaba
    4 1
  • I-a prostit Vettel pe ingineri...Doamne mare ți-e grădina!
    Cred ca aici s-au adunat toți microbiști din liga 1, sau cum s-o numi și confundă F1 cu țigăneala din fotbalul românesc.
    10 3
  • @Catalin
    Pilotul principal a facut sa para masina competitiva intr-o era de dominatie clara Mercedes.
    3 4
  • @Catalin
    Daca masina ar fi fost cu adevarat competitiva, Vettel a demonstrat deja ca poate sa defileze cu o astfel de masina. 4 titluri obtinute dominand clar sunt argumente foarte puternice. Problema e ca Mercedes au si masina si pilot. Daca i se poate imputa ceva lui Vettel e ca nu a construit impreuna cu echipa o masina mai buna decat Mercedes. Despre asta era vorba si si-am cam incheiat mandatul.
    8 4
  • Enache
    Vettel a defilat sublim in 2014...si acum defileaza prin parapeti, monoposturi vecine sau prietene....;).Chiar ca pilotul face sa para masina competitiva, daca vorbim de Leclerc, Ricciardo. Vettel o face sa para de NEPILOTAT. Mare champion.
    4 4
  • @Elache
    Vrei tu 2014? Atata timp cat a defilat patru ani la rand e clar ca daca are masina pentru el nu iarta. Dupa 2013 nu a mai avut asa ceva, nici la RBR nici la Ferrari. Asa ca nu a avut vreodata masina sa lupte cu Mercedes pe durata unui intreg campionat. Partial poate, dar asa si Alonso a avut masina in prima parte din campionatul 2012 dar RBR au revenit pe final. Asa s-a intamplat si anii trecuti cu Mercedes revenind pe final daca nu au dominat si in prima parte.
    5 3
  • mobius
    De ce uita unii ca Webber i-ar fi luat cel putin un campionat, daca ar fi fost lasat, asa cum si Hamilton (deja cu sase titluri), ar mai fi pierdut cel putin un titlu pe timpul lui Rosberg. Eu cred ca si Bottas i-ar pune probleme lui Hamilton daca ar fi lasat. Leclerc ii pune mari probleme lui Vettel si eu sper ca Ferreri se va trezi in cele din urma.
    3 4
  • mobius frustratul de serviciu
    Ce inseamna buei "a fi lasat"? Dar Massa, a fost lasat? Sau cum?

    Webber a avut o sansa dar nu a fost sa fie. A avut prima sansa in ultima cursa dar toate cursele au aceeasi pondere in campionat si campion e cel cu cele mai multe puncte. Asa a zis un contemporan spaniol.
    2 3
  • Mercedes F1
    Fanii fetitei se bucura ca a luat 4 titluri....sunt titlurile lui Newey, pacaliciul de fetal isi arata calitatile la ferrari. Sa castigi titluri cu 2 echipe e una, sa iti faca Newey masina e alta. Frustrarea e mare in alta parte. Cate titluri ale Lewis? Aud? Cu cate echipe? Aud?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru