Ferrari: "Succesul lui Red Bull nu i se datorează integral lui Newey"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.09.2011
Directorul tehnic al Scuderiei Ferrari susţine că succesul înregistrat de Red Bull nu i se datorează numai lui Adrian Newey, ci întregii echipe de tehnicieni.

Red Bull Racing domină Formula 1 de aproximativ doi ani, iar numeroase voci din paddock afirmă că progresele realizate de echipă se datorează integral aptitudinilor directorului tehnic Adrian Newey.

Nu de aceeaşi părere este însă şi Pat Fry, omologul său de la Ferrari, care crede că un întreg departament tehnic trebuie să fie puternic pentru a avea succes în Formula 1.

"Monoposturile Red Bull ale lui Adrian Newey au fost cele mai rapide în ultimii doi-trei ani. Dar sincer să fiu nu cred că acesta este un sport om contra om, în niciun caz. Este un sport foarte complex în care un inginer foarte talentat nu poate face totul de unul singur, pentru că are nevoie de sprijinul multor oameni pentru a avea succes. În acest moment, Red Bull este referinţa. Obiectivul nostru este să câştigăm, indiferent care sunt adversarii", a declarat britanicul, care a lucrat împreună cu Newey la McLaren în anii '90.

Chiar dacă Red Bull a progresat în primul rând datorită schimbărilor radicale de regulament introduse în sezonul 2009, Fry consideră că stabilitatea regulilor pentru 2012 va ajuta Ferrari să recupereze terenul pierdut în fata rivalilor.

"Stabilitatea ar trebui să ne ajute.

Dar asta nu înseamnă automat că vom fi capabili să-i prindem din urmă pe rivalii noştri. Ştim că avem de recuperat teren în privinţa performantei şi trebuie să depundem eforturi suplimentare pentru a reuşi asta. Acesta este unul dintre principalele obiective pe parcursul iernii", a adăugat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (7)

  • atunci de ce se roaga de el sa vina la ferrari
    3 5
  • barichelu
    Asa-i ca n-ai inteles nimic din textul articolului?L-ai citit macar?
    5 3
  • n-am timp
    titlu si poza
    4 2
  • traducere titlu si poza
    Nici titlul nu l-ai citit, poate poza ai vazut-o.In titlu scrie "integral".E cel mai important om la Red Bull dar nu e singur.Ca sa-ti traduc.
    3 1
  • marian0904
    Fry greseste
    Ceea ce a facut Newey la RB face ca el sa fie omul in jurul caruia se invart ceilalti ingineri. El face conceptia si a dovedit ca niciun alt director tehnic nu a ajuns sa atace problemele atat de complex. Si mai are o calitate: nu prea da gres. La inceput am crezut ca e specialist in aerodinamica, dar am vazut ca el dicteaza si la motor, kers, ca sa nu mai zic de suspensii. Omul asta are masina in cap cum nu o are nimeni. Si mai e ceva: are urechi foarte mari, ca de dirijor. Cred ca "aude" masina cum vibreaza si "vede" problemele. Nu glumesc!
    E tare. S-ar putea ca nivelul lui sa fie de constructor de rachete nu de "garajist".
    4 1
  • da-o-ncolo:))
    Si Horner ce rol mai are?Ce face un mare dirijor fara niste instrumentisti de mare valoare?Tocmai asta vrea sa evidentieze Fry, el complimenteaza incepand cu Newey toata echipa Red Bull.Sau poate ca Newey schimba si pneurile lui Vettel..
    2 0
  • Subsriu.
    "The outside world can only provide the necessary environment, but it is always the driver who makes a team's success.When it boils down to the sheer facts, for me the driver is the key ...".(Franz Tost)

    success
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru