Ferrari sugerează că s-ar putea despărţi de Massa

de Daniel Popescu
Sambata, 08.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo a sugerat pentru prima oară o posibilă despărţire de Felipe Massa sub pretextul că trebuie "să se gândească la viitor".

În mijlocul speculaţiilor potrivit cărora Lewis Hamilton urmează să părăsească McLaren la sfârşitul acestui sezon în favoarea unui contract cu Mercedes, Ferrari a revenit în centrul atenţiei cu privire la viitorul lui Felipe Massa.

Chiar dacă a admis că nu s-a luat încă nicio hotărâre finală în privinţa coechipierului lui Fernando Alonso pentru 2013, preşedintele Luca di Montezemolo a afirmat că Ferrari trebuie să se gândească la viitor, sugerând astfel o posibilă despărţire de pilotul brazilian.

"Nu avem nicio ştire nouă. Vom vedea. Cu siguranţă Massa trebuie să ne ofere rezultate bune, iar el a fost şi rămâne un pilot important pentru Ferrari. Nu avem pistolul la tâmplă pentru a decide. Vom vedea, dar trebuie să mă gândesc la viitor şi avem nevoie de doi piloţi competitivi", a declarat el.

Mulţi piloţi vor locul meu, dar nu văd pe nimeni mai bun pe piaţă.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
Replica lui Massa nu a întârziat să apară.
Deşi până acum afirma doar că speră să obţină rezultate bune în a doua jumătate a sezonului, brazilianul a declarat la Monza că nu există un alt pilot mai rapid decât el care să-l poată înlocui la Ferrari în 2013. "Mulţi piloţi vor locul meu, dar nu văd pe nimeni mai bun pe piaţă. În locul meu văd doar piloţi precum Lewis Hamilton sau Sebastian Vettel, dar ei nu sunt disponibili", a precizat el pentru El Mundo Deportivo.

În mod ironic, Hamilton este disponibil pentru sezonul următor şi chiar a discutat cu Ferrari despre această oportunitate, însă Alonso nu este de acord să refacă parteneriatul cu pilotul britanic după numeroasele conflicte pe care le-au avut cei doi la McLaren în 2007.

Via ESPNF1, GMM

Comentarii (11)

  • feriii!!!
    il vreau pe hamilton la ferrari!!!
    7 10
  • mobius
    Ar fi foarte probabil sa fie in lista Ferrari de posibili inlocuitori ai lui Massa, pentru ca intr-adevar, cam de multa vreme echipa are nevoie de un al doilea pilot foarte bun. In termeni de performanta pura Hamilton se apropie foarte mult de Alonso (s-a vazut cel mai bine in 2007 la McLaren), schiopateaza insa la capitole precum calmul, ratiunea, stapanirea de sine, puterea de a gestiona corect situatiile limita, preferand in multe situatii bravada ieftina. Este inca imatur si este posibil ca Ferrari sa se mai gandeasca la o astfel de varianta. Nu cred ca problemele pe care le-a avut Alonso la McLaren cu el sunt un impediment (Alonso a avut atunci probleme cu echipa nu cu el) pentru ca, Alonso a declarat in repetate randuri ca nu-l deranjeaza deloc sa-l aiba coechipier.
    6 7
  • GrosJan
    Gresesti! In termeni de performnta pura, Hamilton e mai bun decat Alonso. Problema lui e ca e prea rapid pentru multi de pe grila + prea repezit, de unde abandonurile. Dar pe masina egala cu a lui Alonso, nu are nicio problema sa il lase pe Alo la 20 sec / cursa in urma....

    off: feriii cu un scor de 6 puncte rosii si 0 verzi ..... se pare ca fanii nu il vor pe Hamilton la Ferrari, ca dovada ca am dreptate cu ceea ce am scris mai sus. Nu spune nimeni, sa vina Ham ca nu ar avea Alo nicio problema ..... de ce oare??
    6 9
  • GrosJan
    "însă Alonso nu este de acord să refacă parteneriatul cu pilotul britanic"

    HAHAHAHA
    Alonso a spus mereu ca nu are nicio problema sa fie coechipier cu Hamilton la alta echipa decat McLaren. Acum cand se vede ca ipoteza ar putea deveni realitate NU MAI VREA!!!!

    Hamilton e singurul pilot care nu se teme de a fi coechipier cu orice alt pilot.
    7 6
  • vano_2680
    PROVOCATORULE
    5 0
  • x_zone
    de ce oare au innebunit meredes gp si ferrari dupa Hamulica? Simplu: pentru ca este cel mai bun! Hami, adavaratul campion, restu"...joc de glezne!
    2 11
  • Mai baieti voi la ce papusi va uitati politica la Ferrari a fost si este un pilot nr. 1 si un pilot care sa aduca puncte bune echipei,degeaba spuneti voi toti ce vreti ca ala e bun ca ailalt nu e bun toti sunt bunii''''' dar sa aiba masinii.
    4 1
  • @GrosJan
    da, asta dovedeste ca de fapt chiar l-a batut pe bune la McLaren Ham pe Alonso. Si mai dovedeste si ca Alonso este perfect constient de asta. Altfel, daca ar fi crezut cum tot spune ca este mai bun decat Ham, nu s-ar opune sa vina Ham la Ferrari, ci dimpotriva, ar sprijini asta numai ca sa aibe ocazia sa dovedeasca faptul ca e mai bun.
    1 7
  • painkiller
    pana una alta cu o masina mai slaba decat a lui ham- ham alonso s-ar putea sa castige la mare diferenta titlul mondial. ideea ca ham e mai bun decat alonso e fantezista...
    lui ham ii e frica sa plece de la mclaren ; la alta echipa non britanica nu i se tolera toate tampeniile pe care le-a facut.
    6 1
  • GrosJan
    Ham la Ferrari si vom vedea .... Amin!
    Alo pe o masina mai "slaba" puncte blah blah. De ce nu a facut mai multe puncte cand erau pe aceeasi masina? Bai, si de unde stiti voi care masina e mai buna?
    0 4
  • eu_ferrari
    Hamilton la ferrari e o utopie ... si nu din cauza lui Alonso ... dc Montezemolo vrea il aduce, el dicteaza ... Ham pt "suma" potrivita ar sari in combinezonul rosu fara sa se gandeasca ...

    fanii McLaren insa ar face o scurta cadere psihica

    @GrosJan
    Ham si Alonso sunt apropiati ca si valoare ... mie nu-mi place deloc Ham dar nu-l blamez asa cum faceti voi cu Alonso
    Ham = 1 titlu
    Alonso = 2 titluri
    Vettel = 2 tilturi
    ciferele vorbesc si nu fani subiectivi!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru