Ferrari sugerează că va aplica ordine de echipă şi după sosirea lui Raikkonen

de Daniel Popescu
Joi, 19.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali a sugerat că Ferrari va apela la ordine de echipă şi după sosirea lui Kimi Raikkonen în 2014, întrucât interesul echipei este mai presus de interesul piloţilor.

Toţi piloţii care au concurat pentru Ferrari ştiu că există un interes principal al echipei şi consideră asta o prioritate.

Stefano Domenicali
Sef Ferrari
Sosirea lui Kimi Raikkonen la Ferrari în sezonul 2014 a generat numeroase controverse din cauza faptului că echipa italiană a avut aproape permanent un pilot numărul unu, lucru care este greu de crezut că se poate întâmpla şi în cadrul parteneriatului finlandezului cu Fernando Alonso.

Şeful Stefano Domenicali a sugerat însă joi în Singapore că exact aceasta va fi situaţia, întrucât politica prin care echipa este mai presus de interesele individuale ale piloţilor va continua să fie aplicată.

"Nu cred că este o schimbare de filosofiei. Toţi piloţii care au concurat pentru Ferrari ştiu că există un interes principal al echipei şi consideră asta o prioritate. Este normal, este imperios necesar, ca toată lumea să dea maximum, dar aşa am lucrat pe parcursul istoriei şi aşa se va întâmpla şi în viitor", a declarat italianul reporterilor prezenţi pe circuitul Marina Bay.

Echipa l-a ales pe Raikkonen, aşa că sunt fericit.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Între timp, Fernando Alonso susţine că este mulţumit de decizia Scuderiei de a-l angaja pe Raikkonen şi că acesta reprezintă cea mai bună opţiune pentru anul viitor.

"Întotdeauna am fost informat despre mutările echipei şi este adevărat că echipa nu a luat nicio decizie până în ultimul moment, iar atunci când au decis că este mai bine să-l schimbe pe Felipe Massa mi-au cerut opinia.

Opinia mea a fost că Raikkonen este cel mai bun pilot de pe piaţă, mai ales într-un campionat cu atât de multe schimbări precum anul viitor, aşa că era important să am un coechipier cu mulţi ani în Formula 1. Echipa l-a ales pe el, aşa că sunt fericit", a precizat spaniolul.

Via Autosport

Comentarii (6)

  • O linie redutabila pentru 2014. Ordinele de echipa vor functiona iar cel care va puncta mai mult in primele curse va avea statut de pilot nr.1.
    16 1
  • intrebarea este daca le vor aplica din prima - a doua cursa sau doar cand unul nu mai are sanse la titlu
    10 3
  • @thore-Ferrari vor face un poll printre fanii redbull, acestia vor fi chestionati pe acesta tema. Desigur se va tine cont de rezultat.
    3 5
  • nu vor putea impune pilotul numarul unu din backstage ...
    se va decide intre ei 2 ... cel care la sfarsit va avea sanse la titlu va fi ajutat de coechipier ... numai sa aiba careva sansa la titlu!
    9 0
  • kimi is
    faster than you
    5 5
  • asta i-ar mai lipsi lui fernando, sa auda faster than you. Deja i-a picat greu ca l-o batut un debutant cand era entitre
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru