Ferrari: "Suntem dezamăgiţi, nu vom fi pe podium la Melbourne"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.03.2012
Ferrari susţine că nu va fi capabilă să termine pe podium prima cursă a sezonului din Australia din cauza performanţelor mediocre ale noului monopost.

Ferrari abordează sezonul 2012 cu un monopost schimbat radical comparativ cu ultimii ani, însă prestaţia din cele trei sesiuni de teste din această iarnă a fost departe de a impresiona.

Fernando Alonso şi Felipe Massa au avut numeroase probleme de adaptare, întrucât monopostul F2012 nu se comportă corespunzător pe circuit. Directorul tehnic Pat Fry a admis că testele din această iarnă au fost dezamăgitoare şi exclude prezenţa unui pilot Ferrari pe podiumul de premiere de la Marele Premiu al Australiei.

"În luptă pentru podium la Melbourne? În acest moment aş spune că nu. Suntem dezamăgiţi de nivelul de performanţă văzut în aceste teste şi cred că avem mult de muncă. Doar la Melbourne vom obţine un răspuns clar dacă trebuie să fim cu adevărat dezamăgiţi sau doar puţin, în funcţie de cât de departe suntem cu adevărat de cei din faţă şi, prin urmare, cât de mult trebuie să recuperăm pentru a ajunge acolo", a precizat britanicul.

Ferrari a modificat sistemul de evacuare pe parcursul testelor, iar acest lucru s-a dovedit a fi o greşeală din punct de vedere al performanţelor.

De aceea, Fry a admis că cea mai simplă soluţie este revenirea la configuraţia iniţială.

"Avem câteva update-uri pentru Melbourne, în primul rând pentru readaptarea la configuraţia evacuărilor pe care am ales să o utilizăm cel puţin în primele patru curse. Am lucrat doar câteva săptămâni la actuala configuraţie a evacuărilor. Am obţinut ceva performanţă, dar fără niciun dubiu soluţia originală este cea care ne oferă cel mai mult. În cel mai bun caz putem recupera cel puţin 25% din forţa de apăsare aerodinamică pe care am avut-o anul trecut, dar trebuie să vedem cât ne va costa în privinţa consumului de carburant şi a stabilităţii în viraje", a adăugat el.

Via | Ferrari

Comentarii (5)

  • dezamagitor ferrari, in fiecare an promiteti masina buna, si de fiecare data... parca sunteti o echipa de ingineri amatori
    8 1
  • @redactor
    As avea rugamintea sa traduceti cat mai exact stirile preluate. Cu atat mai mult cand este vorba despre declaratii. Am observat ca aveti tendinta de a dramatiza / inflama anumite stiri, nu cred ca este cazul.Daca nu incercati sa fiti profesionisti prefer sa citesc stitile originale. De la "Nu ne asteptam" pana la "Nu vom fi" cred ca este diferanta mare, voi nu credeti ?
    18 0
  • Cum dom'le marele dezvoltatori de monoposturi Alonso aflat la al treilea an de mega-dezvoltare si nick nick? S-a cam rasuflat si pomposul atribut de dezvoltatori de monoposturi ...
    9 9
  • ferrari
    mai intai sa vedem cursa si apoi sa ne dam cu parerea.
    16 1
  • hash3n2
    Ferrari
    Fratilor eu ajuns sa cred k astia de la Ferrari nu stiu sa minta. De fiecare data cand iese cate unul cu declaratii, zbang vine Alonso si ii contrazice sau chiar au dreptate si Alonso este pilot si facand in ciuda celor care ii contesta valoarea.Anul acesta iar o sa fie un an nasol pentru tifossi si pentru Alonso care o sa traga echipa dupa el k in 2010.
    ALONSO RULES !!!!
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru