Ferrari, tentată să extindă numărul de competiții în care concurează: Le Mans sau IndyCar, pe lista opțiunilor

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Joi, 23.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari ar putea decide să concureze la Le Mans sau în Indycar în cazul în care Formula 1 va limita drastic bugetul anual, însă susține că nu va părăsi Marele Circ.

Numeroase echipe din Formula 1 solicită impunerea unui buget maxim anual de 100 de milioane de dolari pe sezon, în special pentru a putea supraviețui în contextul pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

În prezent, bugetul maxim anual a fost stabilit la 145 de milioane de dolari, iar Ferrari și Red Bull sunt singurele echipe care se opun unei scăderi suplimentare. Ferrari a anunțat că, în cazul unei scăderi la 100 de milioane de dolari, și-ar putea îndrepta atenția spre alte competiții, cum ar fi Le Mans sau IndyCar.

"Nivelul de 145 de milioane de dolari nu poate fi atins fără sacrificii, în special în privința resurselor umane. Dacă scade mai mult, nu vrem să fim puși în poziția de a ne uita la alte opțiuni", a declarat Mattia Binotto, șeful Scuderiei Ferrari.

Inițial, declarația lui Binotto a fost interpretată ca o intenție de retragere din Formula 1, amenințare la care Scuderia recurge frecvent atunci când nu este mulțumită de direcția în care merge competiția.

Cu toate acestea, Binotto a clarificat ulterior că participarea în alte competiții ar fi complementară Formulei 1, întrucât bugetul rămas disponibil după o eventuală reducere a costurilor poate fi investit în Le Mans sau IndyCar.

"Pentru a clarifica: dacă bugetul maxim devine prea sever, ne-am uita la alte competiții în completare la Formula 1", a mai precizat el.

Ferrari concurează în prezent în Campionatul Mondial de Anduranța la clasa GTE, însă competiția va introduce anul viitor noua clasă LMPH bazată pe hypercaruri de serie.

Via The Guardian, The Race

Comentarii (2)

  • hahaha
    Vesti triste pentru sezonul 2020:
    "Liberty Media a recunoscut pentru prima dată că iau în considerare posibilitatea ca „zero” cursele de Formula 1 să aibă loc în 2020.
    De asemenea, anunțând că s-au efectuat plăți avansate către „anumite echipe”, președintele și CEO-ul Liberty Media, Greg Maffei, spune că au fost făcute planuri pentru toate eventualitățile privind sezonul 2020.
    "Avem scenarii pentru zero curse, oriunde de la 15-18 curse, curse care încep fără fani prezenți și doar echipele", a spus Maffei, vorbind cu analiștii de pe Wall Street."
    https://www.gpfans.com/en/articles/51967/liberty-media-planning-for-zero-races-in-2020/
    4 0
  • Oricum au mai ramas doar sosonii de competitia asta. Una e sa vezi cursa pe circuitul programat la data programata (nu sa stam pe sec) alta e sa incropesti cate o cursa cheala ici si colo.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru