Ferrari testează joi primele update-uri majore pentru monopostul F2012

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.05.2012
Felipe Massa a confirmat că Ferrari va evalua joi la Mugello o parte dintre update-urile pregătite pentru Marele Premiu al Spaniei.

Ferrari pregăteşte un update semnificativ pentru Marele Premiu al Spaniei cu scopul de a reveni în lupta pentru victorii după un debut modest de sezon.

Contrar aşteptărilor, echipa nu a utilizat niciun update major în primele două zile de teste de la Mugello, însă situaţia se va schimba joi, atunci când Fernando Alonso va evalua câteva componente importante pentru F2012. Informaţiile au fost dezvăluite de Felipe Massa la finalul celei de-a două zile de teste.

"Ziua de miercuri a fost folositoare pentru mine şi pentru echipă, în ciuda faptului că monopostul este aproape identic cu cel pe care l-am pilotat în Bahrain. Am lucrat în primul rând la pneuri şi am studiat comportamentul lor pe distanţe scurte şi lungi şi am analizat câteva componente aerodinamice, precum şi setările monopostului. Am parcurs aproape tot programul, iar joi va depinde de Alonso să experimenteze unele părţi noi pe care le-am pregătit pentru startul sezonului european", a declarat brazilianul pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Massa nu a menţionat ce update-uri va testa Ferrari joi, însă presa internaţională speculează că este vorba despre un nou sistem de evacuare în stilul celui utilizat de Sauber.

În plus, Massa crede că următoarele cinci curse vor fi decisive pentru Ferrari în lupta pentru titlul mondial, în funcţie de modul în care se va comporta monopostul cu noile update-uri.

"Putem fi siguri că şi celelalte echipe au muncit din greu, aşa că dacă vrem să progresăm trebuie să facem un mare pas înainte în termeni de performanţă.

Este un campionat foarte lung, dar trebuie să recuperăm terenul pierdut în următoarele trei-cinci curse dacă vrem să ne atingem obiectivele, iar acesta este un moment cheie pentru a îmbunătăţi situaţia", a adăugat el.

Via | Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru