Ferrari: "Testele de la Jerez sunt doar un experiment"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 08.02.2012
Ferrari susţine că testele de la Jerez reprezintă doar un experiement pentru a evidenţia calităţile şi defectele monopostul F2012.

După mai mulţi ani în care a păstra tradiţia, Ferrari încearcă să inoveze în sezonul 2012 prin intermediul unui monopost cu numeroase noutăţi de natură aerodinamică.

În acest context, Nikolas Tombazis, designerul şef al Ferrari, susţine că prima sesiune de evaluare de la Jerez reprezintă mai degrabă un experiment pentru noul monopost, timpii fiind astfel mai puţin importanţi.

"Monopostul include concepte foarte diferite pentru noi şi asta necesită o rafinare mult mai intensă. De aceea, marţi nu ne-am uitat la cronometru, am preferat să acumulăm cât mai multe date pentru a înţelege cât mai bine comportamentul monopostului. Avem multe de făcut, dar suntem mulţumiţi cu cei 300 km pe care i-am parcurs cu Felipe Massa la volan. A trebuit să experimentăm cu soluţii diferite şi aşa va fi cazul pentru următoarele zile. Este evident că unele echipe au obţinut rezultate aşteptate, altele nu, dar acesta este scopul testelor, să înţelegi cum se comportă maşina şi cum să o dezvolţi", a declarat el.

Tocmai de aceea, Ferrari evită să ofere informaţii privind competitivitatea monopostului F2012 comparativ cu cel al rivalilor de la McLaren sau Red Bull.

"Este evident prea devreme să spunem dacă în acest an vom fi capabili să câştigăm sau nu, dar nimeni nu va putea să ne acuze că am fost timizi în privinţa designului maşinii", a încheiat el.

Via | SkySports

Taguri: Ferrari, Jerez, Massa, teste

Comentarii (6)

  • G. Filip
    Tombazis
    Cam pesimist Tombazis. Pare sa fie ingrijorat de primele rezultate. Sa speram ca va avea idei
    10 4
  • mobius
    vesti nu prea bune
    Din pacate luand in considerare declaratiile oficialilor Ferrari dupa prima zi de teste, se pare ca monopostul nu prea este reusit si mi-e greu sa cred ca pana la ora primei curse totul va fi de natura sa-i propulseze in lupta pentru victorie. Declaratia lui Tombazis, "Este evident prea devreme să spunem dacă în acest an vom fi capabili să câştigăm sau nu, dar nimeni nu va putea să ne acuze că am fost timizi în privinţa designului maşinii", mi se pare "un pic" pesimista, dovedeste ca nu prea stapanesc noutatile monopostului si ca plutesc intr-o oarecare nesiguranta. Nu pot sa spun ca sunt fan Ferari, dar as dori foarte mult ca Alonso sa castige cu ei, fapt pentru care sper ca totul sa fie o figura de stil, sau multa diplomatie (diversiune). Daca si in acest an vor pleca cu stangul (primele curse sunt foarte importante), atunci mentinerea lui Domenicali in actuala functie se va dovedi inca o data (pentru a cata oara) o gresala de neiertat. Am mai spus-o si o repet ca, eu nu am incredere nici in noile achizitii din staful tehnic pe care le-a facut Ferrari, din nou sper sa nu am dreptate.
    10 4
  • @G.Filip&@mobius
    Dumnezeu sa va asculte ca sa puteti trai bine! =))
    6 2
  • e rasuflata: ca e de vina domenicalli pentru esecurile din ultimii doi ani ...
    de exemplu la rbr newey ii ridica pe toti. Daca nu era el si vettel si horner erau (vazuti) probabil varza. Altfel sunt straluciti. La ferrari daca era un inginer bun ar fi fost si alonso si domenicalli "straluciti". Ideea e: nu poate fi un singur om de vina in totaliate fie pentru succes fie pentru esec. Cum vettel ARE si el aportul pe langa newey la castigarea titlului si alonso are aportul pentru esecuri la ferrari. De exemplu ultima cursa din 2010 cand ar fi trebuit sa fie o formalitate castigarea titluli. Nici macar nu era nevoie de victorie, aveau masina de locul 2 cel putin ....
    3 1
  • si uite asa se duce pe apa sambetei aparenta pricepere a lui Alonso la dezvoltare de monoposturi. 3 ani sunt de ajuns
    3 2
  • Laurentiu
    imi pare rau sa spun dar monopostul F2012 va fi un esec...se va vedea dupa 2 curse
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru