Ferrari va concura cu KERS la Melbourne

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 21.03.2009
Scuderia Ferrari a decis sa utilizeze sistemul de recuperare a energiei in Marele Premiu al Australiei de la finalul saptamanii viitoare.

Cu mai putin de o saptamana inainte de inceperea noului sezon competitional, Scuderia Ferrari a luat decizia de a concura cu sistemul KERS in Marele Premiu al Australiei.

Tehnologia va fi incorporata atat pe monopostul lui Kimi Raikkonen, cat si pe cel al lui Felipe Massa, ambii piloti urmand sa beneficieze astfel de un avantaj de 82 de cai putere timp de 6 secunde pe tur.

Decizia vine la capatul unei ierni preponderent dificile pentru echipa italiana, care a intampinat probleme tehnice si financiare in dezvoltarea unitatii. Totusi, echipa lui Stefano Domenicali a reusit sa surmonteze decalajul initial, iar acum este pregatita sa profite de avantajele oferite de aceasta tehnologie.

Anuntul Scuderiei vine la numai trei zile dupa ce Renault a luat o decizie similara, acestea fiind de altfel singurele echipe care au confirmat pana in prezent utilizarea KERS la Melbourne. BMW-Sauber este de asemenea pregatita sa concureze cu KERS, insa echipa nu a luat o decizie finala in acest caz, acelasi lucru fiind valabil si in cazul celor de la McLaren Mercedes.

Toate celelalte echipe din Formula 1 au confirmat ca vor incepe sezonul 2009 fara sistemul KERS.

Via | Autosport

Comentarii (7)

  • cred...
    ...ca va fi dificil sa concureze din prima cursa cu acest sistem dar odata trebuie utilizat,asa ca sa l-e uram succes!!!
    0 0
  • ...
    Se pare ca n-au ce pierde...
    0 0
  • mda...
    fain...interesant este ca bateriile le-au distribuit in eleronul din fata...
    0 0
  • succes
    nu am ce sa zic,dar eu nu as incepe un sezon nou si cu masini total noi cu un sistem nou ca asta,da orcium treaba lor
    0 0
  • well....
    ....sa-nceapa odata noul asta sezon!!! Aaaaaaaaaabia astept!
    0 0
  • KERS...
    au testat ei de sunt asa de hotarati sa intre cu sistemul in joc........eu le doresc mult noroc si binenteles campionatul de anul acesta......succes FERRARY.
    0 0
  • ferrari
    Bine ca sau hotarit.Odata tot trebuia sa incerce.M AI BINE LA INCEPUT.Abia astept.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru