Ferrari va da FIA în judecată dacă va fi penalizată în clasament

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.08.2010
Ferrari va acţiona forul mondial în instanţă civilă dacă va pierde punctele câştigate în Marele Premiu al Germaniei, susţine publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Consiliul Mondial al FIA se va reuni în 8 septembrie pentru a lua o decizie în privinţa strategiei adoptate de Scuderia Ferrari în Marele Premiu al Germaniei, când Felipe Massa i-a cedat  victoria coechipierului său Fernando Alonso.

În condiţiile în care ar putea pierde toate cele 43 de puncte câştigate pe pistă, Ferrari îşi pregăteşte deja strategia pentru recuperarea acestora.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia italiană Gazzetta dello Sport, într-o astfel de situaţie Ferrari va acţiona FIA în judecată pe cale civilă şi va susţine, printre altele, că presupusele ordine de echipă au fost doar indicaţii pentru Felipe Massa despre situaţia de pe circuit şi că ordinele de echipă ar trebui permise în Formula 1 în cazul în care acestea nu afectează rezultatele obţinute de alte echipe.

Strategia pregătită de Ferrari este similară cu cea adoptată de Flavio Briatore în scandalul Crashgate. Fostul şef al echipei Renault a reuşit să-şi câştige în instanţă dreptul de a reveni în Formula 1 după ce iniţial fusese suspendat pe viaţa din toate competiţiile afiliate la FIA de către Consiliul Mondial. 

Ferrari este acuzată că a încălcat articolul 39.1 din Regulamentul Sportiv, care arată că utilizarea ordinelor de echipa cu scopul de a influenţa rezultatele unei curse este strict interzisă, dar şi articolul 151c pentru stricarea reputaţiei Formulei 1 în urma acestei controverse.

Via | GMM

Comentarii (16)

  • iulian
    nu stiu ce iese de aici dar piloti nu sunt vinovati mai cu nimica ar putea sa le dea o amenda groasa si o critica dar sa vedem ce iese
    6 10
  • rayn380
    xiorele
    pe unde esti cu "rain-ul" ala pe obraji :)) Ce-ti spuneam, stiu ei de la Ferrari ce stiu inca de pe acum, legat de sentinta din 8sept. Deja 3 articole, plus blogul lui Daniel, legate de acest scandal. Decizia finala, pare a se contura tot mai mult, pana la una definitiva, ce va urma a fi luata in luna sept.
    6 9
  • a fi sau a nu fi.....
    Oare se mai merita sa fii fan ferrari? pacat de massa, ar fi trebuit sa nu mai semneze cu ei( au vazut in el un pilot nr 2 ).
    7 11
  • @rayn380
    Ca sa te mai linistesc putin iti spun sincer ca de azi chiar imi doresc ca Ferrari sa fie aspru penalizata dupa judecata facuta pe baza unor suspiciuni si nu a unor dovezi clare.
    Sa vezi cati fani F1(si cand zic f1 zic Ferrari) isi vor indrepta privirile spre alte sporturi, sa vezi cat de mult se vor golii tribunele de acolo, sa vezi cate firme vor sesiza ca la insignele lor gasite la echipele ce le sponsorizeaza se vor mai uita doar 2-3 si ca in felul asta dau sute de mii/milioane de euro la acele echipe dar clientela lor e egala cu zero.Abia astept! ;)
    8 6
  • Schumy fan 4 ever
    @iulian Am mare respect pt posturile tale si sunt de cele mai multe ori de acord cu tine insa acum tin sa te contrazic si o sa ma citez singur: " Pana acum imi parea rau pt piloti, dar la o gandire mai aprofundata am ajuns la concluzia ca si-au acceptat de la bun incept rolurile si riscurile asupra carora se supun. Sunt platiti pentru sarada asta, asa ca sunt la fel de complici ca cei care au dat ordinele."
    Probabil Ferrari se asteapta deja la represalii si din pacate (pentru ei) nu prea are cine sa-i sustina. Si-au facut-o cu manuta lor. Din fericire pentru acest sport ramane valabila zicala "Totul se plateste", iar pt Ferrari nu vin vremuri bune si s-ar putea sa plateasca cu varf si indesat...
    9 5
  • Schumy fan 4 ever
    @321xiorel123 de ce disculpi din start orice vina a echipei Ferrari? Fanii Ferrari daca se multumesc cu spectacole ieftine ca la Hockenheim se mulumesc cu orice. Eu unul nu asta vreau sa vad cand ma uit la o cursa. Vreau depasiri, schimbari de lider, o batalie pana in ultimul viraj. Daca mai face pe nebuna Ferrari poate fi "invitata" sa isi infiinteze Formula Ferrari si sa se care din Formula1, unde in acest moment nu vad ce cauta.
    11 8
  • salut
    parearea mea este ca ferrari nu a facut un lucru asa de grav ma uit de ft mult timp la formula 1 si credeti-ma ca aceste situatii sunt des folosite de echipe doar ca sunt poate un pic mai bine facute pe la boxe sau alte metode si pana acuma nici una nu a fost pedepsita...ce a facut reanult la singapore a fost grav nu ce a facut ferrari ....pe renault nu mai trebuia sa i lase sa se inscrie in campionat pentru ca GESTUL lor a facut diferenta in campionat fara manevra lui briatore massa era campion si plus de asta a pus in pericol pilotii si comisarii de cursa cu acel accident...eu zic ca ferrari va scapa nepedepsita plus de asta fiecare echipa doreste sa fie cat mai aproape de castigarea titlului mondial.
    8 7
  • ctlnmihai
    Ferrari va da FIA în judecată dacă va fi penalizată în clasament
    Mclaren Mercedes ar trebui sa dea si ea in judecata Fia daca ,echipa Ferrari procedeaza asa ..In fond ea a fost cea mai aspru pedepsita daca luam in considerare toate scandalurile petrecute in perioada 2007-2010..100 milioane de dolari plus un posibil titlu la constructori sunt bune ptr. bugetul echipei ,respectiv palmaresul echipei....Hmm cam tot atatea puncte cat a pierdut Mclaren in 2007 ar putea pierde si Ferrari in anul asta..
    7 6
  • Schumy fan 4 ever
    Este un caz periculos si ma repet, daca via nu penalizeaza Ferrari, se va crea un precedent. nu e tocmai cel mai inteligent lucru din partea FIA. echipele au atatea variante prin care pot face voalat aceasta rocada pentru a nu deranja fanii si comisarii. era asa complicat daca massa iesea un pic in decor(cum a facut-o de nenumarate ori din cauza stresului)?
    10 4
  • rayn380
    scenarii "plauzibile"
    Citez:

    "era asa complicat daca massa iesea un pic in decor(cum a facut-o de nenumarate ori din cauza stresului)?"

    Un scenariu foarte "curat", prin care puteau evita toata mizeria prin care sunt tarati in prezent....Putem dezvolta doar noi, niste amatori de F1, cate scenarii vor mariile lor, ale celor de la Ferrari...
    10 4
  • ctlnmihai
    all
    Ar trebui sa nu le mai oferim idei despre modul de a favoriza un pilot in dauna altuia ,celor de la Ferrari ....Sa lasam acestei echipe prilejul de a ne mai ,,delecta'' cu scenarii similare celui de la Hockenheim
    6 4
  • Schumy fan 4 ever
    Nu le da nimeni idei, ne deranjaza totusi ca ne insulta inteligenta si isi bat joc de fanii F1 si fanii Ferrari deopotriva. pacat
    9 4
  • iulian
    michael_schumacher
    ai spus corect ca pilotii stiu de la bun inceput ce e de facut da e adevarat insa toata agonia asta a inceput de cand a venit alonso in echipa nu am nimica cu alonso insa pe la toate echipele pe la care a trecut erau probleme EX mc laren renault unde era sa se omoare oameni nevinovati si acum Ferrari pacat de echipa nu stiu ce va ramane din scuderie RESPECT MAN
    9 3
  • @ms
    Michael Schumacher, tu chiar suferi cu capul! Cum adica, "Nu vad ce cauta"? Tu te uiti la alt sport???? Schimba canalul omule si uita-te la Formula 1. Iar ce a spus xiorel e doar adevarul. Ferrari reprezinta 60-70% din Formula 1.
    8 7
  • Schumy
    @ maryo37 uita-te la F1 din 20010 si nu mai visa la epoca 2000-2007. sunt de acord cu tine legat de Alonso, dar nu si referitor la Ferrari. Este si va fi mereu dreptul MEU sa imi exprim parerea. Nu ma impresioneaza macho-ismele tale, Ferrari este ZERO BARAT de 2ani. Si cand spun asta ma refer la o echipa cu buget fantastic si rezultate mediocre de echipa de pluton 2, cu contrarezultate istorice(MP al Angliei). viseaza fiule la vremuri mai bune si pupa in fund in continuare echipa care are tupeul si nesimtirea sa spuna ca nu au fost ordine de echipa si isi bate joc de acest sport.
    9 6
  • michael_schumacher
    Sunt total de acord cu tine.Pacat ca fanii Ferrari au ajuns sa se complaca cu astfel de situatii.Poate ca nici celelalte echipe nu sunt usa de biserica,dar Ferrari a apelat cel mai mult la astfel de practici.Si daca ptr ei a castiga prin orice fel de mijloace li se pare ceva normal ,cel putin ar trebui sa stie ca nu toata lumea este de acord cu asa ceva.
    8 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru