Ferrari va introduce inovaţii tehnice pentru Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.01.2011
Ferrari va introduce pentru cursa din Bahrain inovaţii tehnice pentru aripa spate şi sistemul de evacuare, care nu sunt incluse pe monopostul prezentat vineri la Maranello.

Ferrari a dezvăluit vineri la Maranello noul monopost F150 pentru sezonul 2011, însă această versiune este una preliminară de dezvoltare şi include câteva componente de pe monopostul din sezonul precedent.

Scuderia urmează să continue dezvoltarea monopostului până la prima cursă a sezonului din Bahrain, când echipa va introduce modificări la aripa spate şi sistemul de evacuare.

"Am lucrat la diferite inovaţii pentru monopost. unele ale noastre şi unele noi din Formula 1 în general. Suspensia spate este inovatoare, la fel ca şi sistemul pentru aripa spate. Dar sunt mai multe noutăţi care vor veni în privinţa configuraţiei pentru prima cursă şi care nu sunt încă pe monopost. De exemplu, ceva pentru aripa spate şi pentru sistemul de evacuare", a declarat Nikolas Tombazis, directorul de design al Scuderiei Ferrari.

Oficialul grec susţine că munca designerilor nu este în prezent foarte creativă din cauza restricţiilor impuse de FIA prin regulamentul tehnic, însă admite că acest lucru este necesar pentru reducerea costurilor de operare în competiţie.

"Ar fi frumos să avem mai multă libertate şi mai mult timp.

Regulamentul este din ce în ce mai restrictiv, dar există un motiv pentru asta. Altfel, performantele monopostului ar fi prea mari şi poate costurile ar fi mai ridicate decât cele de astăzi. Ar fi foarte frumos să avem mai multă libertate tehnică pentru a crea sisteme şi mai sofisticate pentru monopost. De asemenea, ar fi frumos să avem mai mult timp între sezoane pentru a nu grăbi dezvoltarea anumitor aspecte ale monopostului", a mai precizat el.

Via | Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru