Ferrari va introduce îmbunatățiri la motor și cutia de viteze în prima cursă a sezonului: italienii așteaptă un progres de 15 CP

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Miercuri, 17.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari va introduce în cursa din Austria din 5 iulie un update la motor care va îmbunătăți performanțele cu 15 cai putere, dar și o actualizate a cutiei de viteze.

Noul sezon al Formulei 1 va începe în 5 iulie cu Marele Premiu al Austriei, iar echipele de top au profitat de întârzierea de aproape 4 luni pentru a îmbunătăți performantele monoposturilor.

Inginerii Ferrari au semnalat numeroase probleme la monopostul echipei în cadrul testelor de la Barcelona, astfel că abordează cursa de pe circuitul Red Bull Ring cu o serie de noutăți importante.

Ferrari va introduce încă din Austria a doua versiune a motorului cu combustie internă, iar presa internațională susține că aceasta va aduce un progres de circa 15 cai putere.

Noul update include și noutăți pentru sistemul de răcire, care sunt justificate și de faptul că primele două curse se desfășoară pe un circuit atipic aflat la o altitudine de 660 de metri.

De asemenea, Ferrari va introduce o serie de noutăți și la cutia de viteze, care vizează în special modul în care sunt asamblate componentele interne. Îmbunatățirile vor avea un efect negativ asupra masei și aerodinamicii, însă inginerii anticipează un progres în ceea ce privește manevrabilitatea monopostului și performanțele și durata de viață a pneurilor.

În mod tradițional, Ferrari a avut numeroase probleme în termeni de performanță pe circuitele Red Bull Ring și Hungaroring, care vor găzdui primele trei curse din noul sezon competițional.

Via Motorsport

Comentarii (11)

  • Costel
    is de acord ca poate-i chiar o lipsa crasa de tact din partea scuderiei sa debutezi nu doar in 2020 ci taman in primu' asalt al sezonului cu spec2 la propulsor da' intr-o asemenea conflagratie ca cea care-i pe cale sa inceapa in doar doua saptamani parca bunu' simt ramane doar o forma de ipocrizie iar daca cei aproape 20 CP suplimentari pot face ca ridurile de expresie ale lui Toto&gagat sa se permanentizeze si implicit sa le schimonoseasca fizionomia ireversibil incat pana si proprii lor fani sa-i considere indezirabili pentru boxa Benz chiar si inaintea primului start din Austria.......n-am de ce sa-ncerc sa driblez adevaru' dupa atata asteptare, de ce nu pan' la urma
    12 9
  • LEXMARK
    @Costica
    Prietene, ma intreb tu ce ai citit?
    De unde ai scos 20CP cand in stire se vb despre 15CP?...
    Mi-a scapat mie ceva?
    PS:Treaba cu "ridurile de expresie" si cu "inderizabili" le trec cu vederea...
    11 1
  • Nu stiu in ce masura se merita riscul de a veni cu al doilea spec din moment ce practic nici nu a inceput campionatul.
    Alte chestiune, datorita conditiilor, nu cred ca Austria e circuitul pe care sa vii cu imbuntatirile.
    Parerea mea este ca Ferrari si-a asumat un risc inutil, vor sa inceapa in forta, dar daca nu le iese probleme vor avea chiar de la inceput.
    Am un feeling ca Mercedes va fi bulletproof anul asta. Dominare totala.
    5 1
  • 15 cai frumosi
    6 0
  • Costel
    @Tu,

    de ce te-oi grabit cu prognoza acestui sezon?

    is inca indecis daca in cazul tau ii vorba de subiectivism cronic sau malitiozitate desantata...

    te-oi gandit vreo secunda ca s-ar putea sa te hazardezi cu estimarea ta?

    ti-o trecut prin minte faptul ca strategia celor din Maranello in acest sezon unic fara doar si poate chiar impune o strategie neasemuita care sa se muleze perfect notoriei devize insulare: Who dares wins!
    2 1
  • 1CP=735W ...
    5 0
  • Costel
    Lexmark, da' cusurgiu ii tu!

    domne', de unde atata ostilitate pentru cativa armasari in plus ?!?

    chiar or ajuns sa deranjeze intr-atat competentele motoristilor de la Maranello incat un castig cert de15 CP, adica "aproape 20 CP" cum oi afirmat eu, sustin si-acu ca deloc eronat in prima interventie, trebuia sa apara pe AM astfel incat sa nu cumva sa genereze frisoane fanilor Benz & RBR iar comment-ul subsemnatului dar poate ca si stirea oferita de D-nul Daniel Popescu impunea sa se rezume la "oportuna" exprimare :

    "un castig de putin peste 10 CP pentru propulsorul italian" ???

    hmmm....
    3 3
  • cu sau fără 15 CP eu îi vad pe locul 3 la constructori anul asta. Batalia va fi între MB şi Red Bull. Iar faptul că introduce specificaţia 2 de la începutul sezonului imi sugerează că sunt conştienţi de inferioritatea propriului monopost.
    1 6
  • Chiar mai conteaza cati cai putere aduce Ferrari? Avioane de hartie! Probabil ca Mercedes i-ar bate si cu un motor din 2018!
    5 8
  • @Costel
    Din ce am spus clar este o parere strict subiectiva, cronica nici chiar. De hazrdat nici vorba, erau nste afirmatii simple.

    Cronic cred ca esti tu cu Maranello tau :)

    Dat fiind nr de curse gestionarea punctelor va fi cruciala, de asta spuneam ca este un risc inutil, cred ca mai degraba s-ar preta un echilibru risk/win (safe). Mercedes asa va face, vei vedea. Si va castiga.

    Si hai sa recunoastem, suspansul il da RedBull o echipa imprevizibila dar capabila de multe surprize. Eu spun ca echipa asta da farmecul competititei. Sunt fan Max, recunosc
    4 2
  • Costel
    @@Costel,

    n-am de ales, chiar ii momentul sa dau tot din casa ca sa-nteleaga toata lumea strategia ferrari ....

    abordarea precauta care o insotit scuderia de-a lungu' timpului si parca in prea multe randuri ii categoric data uitarii in acest atipic sezon de cavallino rampante, sub nicio forma nu-s circumstantele pentru jumatati de masura, incertitudinea generata de pandemie in bifarea a macar si zece gp-uri in acest pseudocampionat mondial pan' la urma ii va metamorfoza intr-atat pe bonotto-vettel-leclerc-SF1000 incat sa transpuna incepand de la prima cursa si evident la adresa tuturor adversarilor taman eficienta, forta, dinamismul, chiar ferocitatea unui comando, NavySealTeam6 daca nu-i prea fortata comparatia
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru