Ferrari va utiliza in China motoarele din Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.04.2010
Fernando Alonso si Felipe Massa vor utiliza in Marele Premiu al Chinei motoarele folosite anterior in cursa din Bahrain.

Dupa ce fiecare pilot al echipei a utilizat deja trei dintre cele opt motoare permise de regulamentul tehnic in acest sezon, Ferrari a decis sa atace Marele Premiu al Chinei din acest sezon cu unitatile folosite anterior in cursa din Bahrain.

Decizia nu ar trebui sa afecteze performantele echipei, intrucat fiecare motor de Formula 1 are o durata de viata teoretica de minim doua Mari Premii, insa Fernando Alonso si Felipe Massa ar putea fi obligati sa nu forteze foarte mult pe finalul cursei din acest weekend.

"Fiecare monopost are opt motoare pe care le poate utiliza pe parcursul sezonului, iar noi stabilim strategia in jurul acestui regulament. Ca masura de precautie, am optat sa nu utilizam in Australia motoarele de cursa din Bahrain, dar acestea vor fi utilizate in China, intruicat consideram ca se potrivesc acestui scop, in ciuda evenimentelor care s-au intamplat pe circuitul Sakhir", a declarat Luca Marmorini, seful departamentului de motoare al Scuderiei Ferrari.

La capatul unei analize desfasurate pe parcursul ultimelor doua saptamani, Ferrari a ajuns la concluzia ca problema la motorul lui Alonso din Marele Premiu al Malaeziei a fost una structurala, posibil legata de defectiunile tehnice ale cutiei de viteze.

Italienii nu sunt ingrijorati in mod particular de aceasta problema, intrucat nu au avut astfel de situatii pe parcursul testelor din iarna.

In alta ordine de idei, Ferrari va aduce un nou update aerodinamic pentru Marele Premiu al Chinei, care sa corespunda cu configuratia circuitului Sakhir.

Via | Ferrari

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru