Ferrari va utiliza KERS la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.05.2009
Scuderia Ferrari a confirmat ca va utiliza sistemul KERS in Marele Premiu al statului Monaco, in ciuda faptului ca tehnologia nu va aduce beneficii majore in Principat.

Tehnologia de utilizare a energiei recuperate in momentele de franare este utila in mod deosebit pe circuitele cu linii drepte foarte lungi, iar Monaco nu este unul dintre acestea.

Cuplat cu posibilitatile reduse de depasire, utilizarea sistemului KERS la Monte Carlo este putin justificata, insa Ferrari a anuntat oficial ca va folosi tehnologia pe strazile din Monaco. Scuderia justifica aceasta decizie prin faptul ca monopostul F60 a fost construit special pentru a utiliza KERS, indiferent cat de mic ar fi avantajul acestuia.

"S-au scris multe despre valoarea utilizarii KERS la Monte Carlo, iar monoposturile F60 vor fi dotate cu acest dispozitiv. Utilizarea sa va fi mai limitata decat pe alte circuite, dar avand in vedere ca F60 a fost desenat in jurul sistemului KERS si ca acest lucru a contribuit la greutatea si la distributia greutatilor, este logic sa concuram cu acest sistem, indifirent cat de mic ar fi beneficiul, avand in vedere cat de apropiate sunt echipele in acest sezon.

Mai mult decat atat, avand in vedere cand de apropiate au fost monoposturile la Monaco in trecut, merita sa avem chiar si cel mai mic avantaj", se arata in preview-ul echipei Ferrari pentru cursa de la finalul acestei saptamani.

Bridgestone va aduce la Monaco pneurile soft si super-soft darorita configuratiei deosebite a circuitului, iar Ferrari considera ca acest lucru este in avantajul sau, intrucat monopostul F60 a intampinat probleme cu pneurile de consistenta mai dura.

"Pneurile soft si super-soft ar trebui sa se potriveasca Scuderiei Ferrari, intrucat a fost evident in acest an ca F60 are probleme cu pneurile mai tari, functionand mai bine cu cele mai moi", se precizeaza in preview-ul Ferrari.

Desi a dominat Formula 1 in prima parte a acestui deceniu, Ferrari nu a mai castigat Marele Premiu al statului Monaco din 2001. In schimb, pilotii Scuderiei au stabilit cei mai buni timpi pe turul de circuit in sezoanele 2002, 2004, 2005, 2006 si 2008.

Via | Ferrari

Taguri: Ferrari, KERS

Comentarii (2)

  • atentie
    @staff antrenamentele 1 si 2 sunt programate maine...in programul vostru sunt puse vineri
    0 0
  • LET'S...
    AM OBSERVAT SI EU ASTA,POATE VA CORECTA CINEVA ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru