Ferrari valoreaza mai mult decat Formula 1!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 23.06.2009
Valoarea de piata a Scuderiei Ferrari este mai mare decat a intregului Campionat Mondial de Formula 1, potrivit unei analize realizate de publicatia SportsPro.

Publicatia britanica SportsPro a realizat un top al celor mai valoaroase 200 proprietati din lumea sportului, incluzand atat valoarea comerciala a unor competitii, cat si a unor echipe care activeaza in diverse sporturi.

Scuderia Ferrari ocupa un onorant loc 7 in acest clasament, valoarea de piata a echipei italiene fiind de 1.55 miliarde de dolari. Pe langa faptul ca este cea mai bine clasata echipa europeana din toate sporturile, Ferrari are o valoare de piata mai mare decat a intregului Campionat Mondial de Formula 1.

Informatia vine in contextul in care, alaturi de alte 7 echipe, Ferrari isi propune organizarea unei competitii separate de Formula 1, in urma conflictului cu FIA pe tema regulamentului tehnic.

Clasamentul realizat de SportsPro este condus de campionatul de fotbal american (NFL), estimat la 4.5 miliarde de dolari, urmat de campionatul american de baseball (MLB) cu 3.9 miliarde de dolari, liga nord-americana de baschet (NBA) cu 3.35 miliarde dolari, precum si de campionatul nord-american de turisme (NASCAR), evaluat la 1.9 miliarde dolari.

Clasamentul a fost realizat pe baza unor criterii precum stabilitatea financiara si prestigiul brandului.

SportsPro este o publicatie britanica sportiva care se concentreaza pe modurile in care sunt finantate echipele si competiile, incluzand aici contractele de sponsorizare si programele de marketing.

Via | Ferrari | SportPro

Taguri: Ferrari

Comentarii (2)

  • ferarri
    Imi dau seama ca nu este vorba numai de divizia de motor-sport a Ferrari dar eu cred ca ar fi meritat niste puncte.
    0 0
  • @WestMclaren
    Webber a primit 2 puncte ca a aparut o stire de 2 rinduri ca se opereaza.... si Ferrari nu primeste nici macar 1 punct?? pentru o stire ... care este cit de cit importanta??

    daca apare o stire cu Button ca s-a dus sa faca piata si a cumparat 5kg de cartofi si o brinza?? primeste puncte nu??
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru