Ferrari: "Vettel, următorul pilot numărul 1 al echipei"

de Daniel Popescu
Joi, 20.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo spune că l-ar angaja imediat pe Sebastian Vettel dacă Fernando Alonso s-ar retrage din Formula 1.

Fernando Alonso are contract cu Ferrari până la sfârşitul sezonului 2017, însă preşedintele Luca di Montezemolo se gândeşte deja la un potenţial înlocuitor.

Italianul consideră că Sebastian Vettel ar reprezenta cea mai bună alegere pentru Ferrari datorită celor trei titluri mondiale cucerite pentru Red Bull Racing.

"Sunt incredibil de fericit cu Alonso, este mai mult decât un simplu pilot. Dar dacă mâine s-ar retrage, de exemplu dacă ar pleca în Hawaii cu prietena lui, atunci l-aş vrea pe Vettel. Este tânăr, este cu picioarele pe pământ şi are o dorinţă incredibilă de a câştiga. Michael Schumacher mi-a adus la cunoştinţă de el cu ani în urmă pentru că îl cunoastea din karting. Trebuie să spun că Schumacher a avut dreptate", a declarat el.

Urmareste Automarket
Până să decidă însă un înlocuitor pentru Alonso, Ferrari analizează opţiunile pe care le are la dispoziţie pentru cel de-al doilea loc în echipă, care va fi vacant în 2014.
Conform aşteptărilor, Montezemolo i-a nominalizat pe Sergio Perez şi Nico Hulkenberg, dar a făcut şi o menţiune surpriză.

"Anul viitor avem două perechi şi jumătate de piloţi noi. Perez la McLaren, Lewis Hamilton la Mercedes, iar jumătatea este noul Felipe Massa care este alături de noi. Sunt foarte curios să văd cum se descurca Hulkenberg cu motorul nostru la Sauber, dar şi de tânărul ale cărui prime tururi au fost uneori prea rapide", a adăugat el referindu-se la Romain Grosjean, autorul a numeroase incidente în sezonul recent încheiat.

Via GMM

Comentarii (9)

  • pingpong
    da Grosjean poate fi foarte rapid dar prea rar. Si in ROC a scos niste timpi incredibili, dar doar o data, in rest fiind mai lent cu 1, 2 sec. Daca ar intelege de ce este rapid atunci cand este ar fi imbatabil in F1.
    14 1
  • Luca di Montezemolo a devenit cam afemeiat.
    10 13
  • Dilema
    Si daca sunt fan Vettel si anti Ferrari eu cu cine votez.?
    21 4
  • Fii tu baiat destept Luca si i-al pe Hamilton linga Alonoso.
    Prieteni buni, se respecta, piloti de exceptie. Cu ce doi in echipa Ferrari nu are cum sa nu castige titlul la constructori.Pune-i sa joace table si sa decida ei cine dintre ei doi castiga titlul la piloti.
    12 9
  • mimişor
    de ce sa joace Ham table daca stie ca oricum castiga titlul in fata lui alonso?
    10 5
  • ar fi smeker hamilton vs alonso la ferrari
    sunt cei mai buni de pe grila
    7 6
  • luci fii atent
    De ce sa arunci banii pe Vettel cand poti sa-l transferi doar pe Newey? Oricum Vettel fara Newey e zero. Montezemolo parea om de caracter, nu asa... pedofil.
    Il transferi pe Newey, apoi si Massa o sa fie campion, nu mai zic de Alonso.
    5 3
  • reteta succesului este Vettel-NEWEY-Horner,nu amaritul ala de domenicali cu trupa lui de mascaltoni.Daca Monte i-ar lua, mai ca as tine cu FERRARI .
    4 2
  • Hamilton+Alonso am mai avut odata la McLaren si ati vazut ce-a iesit. Nu cred ca a fost doar Macca de vina in a genera conflictul ala spumos...
    Newey la Ferrari , cat timp Rory Byrne e consultant acolo...n-as prea vedea.
    Dar, de fapt, ce-i in capul lui Montezemolo cand da astfel de declaratii? indiferent cuma pus problema, afirmatiile lui sunt o greseala diplomatica fata de Alonso...sa fi inceput spaniolul sa-si exprime deschis nemultumirile si-o fi amenintand cu plecare prematura, de ii arata italianul pisica asa... pe fata?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru