Ferrari: "Vom reduce decalajul faţă de Red Bull după redeschiderea tunelului de vânt"

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari anticipează o creştere de performanţă care îi va permite să reducă diferenţa faţă de Red Bull Racing după redeschiderea tunelului de vânt la sfârşitul lunii octombrie.

Am suferit timp de doi ani din cauza lipsei de corelare a tunelului de vant.

Stefano Domenicali
Sef Ferrari
Ferrari se apropie de finalizarea lucrărilor de îmbunătăţire a tunelului de vânt de la Maranello, iar redeschiderea acestuia este programată pentru sfârşitul lunii octombrie.

Şeful Stefano Domenicali consideră că operarea acestui va permite echipei să reducă o bună parte din diferenţă care o separă de Red Bull Racing în termeni de performanţă.

"Da. Este ca şi cum ai juca baschet cu o mână la spate. Te poţi antrena aşa, dar când joci este mai bine să foloseşti două mâini. Ar trebui să revenim şi noi la jocul cu două mâini. Este crucial pentru noi. Am suferit timp de doi ani din cauza lipsei de corelare. Aşa că aşteptăm cu nerăbdare să îl deschidem pentru că este un instrument major", a declarat italianul pentru publicaţia Autosport.

Ferrari a întâmpinat probleme majore în corelarea datelor obţinute în tunelul de vânt cu cele de pe circuit, motiv pentru care în luna octombrie a anului trecut a luat decizia radicală de a închide facilitatea de la Maranello.

În acest timp, echipa a utilizat tunelul de vânt al constructorului japonez Toyota de la fabrica de la Koln (Germania).

Tunelul de vânt a căpătat o importanţă majoră în dezvoltarea monoposturilor de Formula 1 după interzicerea testelor în timpul sezonului începând din 2009.

Via Autosport

Comentarii (19)

  • Tunelul de vant CFD slab dezvoltat si teste zero in sezon. Nu reducerea decalajului fata de RBR este tinta, ci surclasarea lor cu mijloace inovative.
    39 3
  • marmota
    Si marmota invelea ciocolata...cu doua maini, bineinteles!
    57 6
  • Redbulanu'
    @marmota se va muta curand in ograda redfools, ca acolo ciocolata e multa tare
    5 53
  • ciusditu
    Ferrari mai bine ar cumpara echipa lu" alonso de biciclisti ca s-a facut de ras, de parca nu s-ar face destul in declaratii de pe locul 2. In cursa de la singapore se chinuia dupa force india, noroc cu sc-ul, e abia inceputul dezastrului la ei.
    48 12
  • Pneurile
    Pai alonso declara ca pneurile su decis noul campion mondial spre bucuria fanilor sai nestiutori si ce se mai bucurau pe aici ca vettel e mai slab decat x y si celebrul alonso loc2 e cel mai bun, acum ce face ferrari? Contrazice declaratiile celebrului alonso loc2? Saracul piloteaza cu un monopost inferior aerodinamic unde orice necunoscator isi da seama mai putin fanii lui iar el da vina pe pneuri, pai sa aibe grija de pneuri domne ca la singapore si locul2 ii va fi asigurat cat va fi in formula1.
    38 12
  • dinica
    "fanii" care scriu despre alti fani chiar n-au habar de F1:)))-asta cu pneurile, tu esti varza:)), nu te supara pe mine, Alonsito a spus ca pneurile au decis campionii si asa este pt ca daca te uiti unde erau Lotusu si Ferrari la inceput pe pneurile regulamentare pt 2013 si unde sunt acum dupa schimbarea ordonata la presiunea Redbul si Mercedes ai pricepe cate ceva....dar joci cum stie sa faca un fan prea energizat, ori aai baut prea mult redbul de dimineata
    18 46
  • Hm, ca deobicei grija lui Domeni sa arunce vorbe dulci despre perfornanta cand in cursa este dezastru...
    14 4
  • Iar incepem... hai sa avem ceva performante si sa inceapa media sa se intrebe de unde vin performantele si dupa aceea sa ne laudam cu noul nostrum tunel...
    Domnule Stefano ... performanta se face ... nu doar se vorbeste despre ea...
    7 7
  • Doar norocul
    Ce bine, ferrari a rezolvat problema cu tunelul tocmai cand alonso declara ca a revenit la rezultatele obisnuite dupa ce anterior spusese ca are nevoie doar de noroc sa castige titlul, pai anul trecut isi permitea a piarda o cursa, acum a revenit la rezultatele obisnuite, are si tunel de vant dar ...mai are nevoie si de noroc sa fie si el pilot :))
    19 7
  • Unii de mai sus nu cred ca au trecut de 14 ani... Nu inteleg de ce momentan Ferrari se face de ras. 1. Au unul dintre cei mai buni piloti. 2. Masinile lor se vand in toata lumea. 3. Au o intreaga istorie in spate.

    Asta e. Nu poti sa fii mereu in top. Daca Ferrari era an de an in top, nu cred ca va mai facea placere sa priviti F1. Echipe care se fac de ras ar fi Mercedes si McLaren. Mercedesul ala care la inceput de sezon lua pole si pe urma primea 2 sec. pe tur in cursa. McLarenul ala care abia intra in top 10. Ferrari e singura echipa care in ultimii 4 ani a pus probleme celor de la Red Bull. Nicio alta echipa n-a mai reusit asta din 2010 pana in prezent. Nu-i putin lucru sa termini la 1 punct in spatele unui monopost Red Bull superior monopostului Ferrari. Nici Alonso si nici Ferrari nu s-au facut de ras. Le-a lipsit norocul si sansa.

    Cat despre Red Bull... Vor fi in F1 atat timp cat isi vor promova produsele si vor obtine profit. Cand nu se va mai intampla asta se vor retrage. N-au un trecut ca fiind constructori autor, n-au nicio treaba cu acest domeniu s.a.m.d. Cand vor incepe sa piarda titlu dupa titlu, se va sparge echipa.
    13 28
  • Mircea
    Nu mai radeti de Alonso. Dupa Vettel care joaca in liga Super F1 urmeaza F1 unde Alonso e lider in fata mult iubitului si incarcatului de fani si aroganda Kimi Raikkonen alaturi de L Hamilton ce detina o masina bunicica cu care face ...nimic. Asa ca lasati-l pe Alonso in pace, stiti ca este cel mai bun daca ar avea o masina valoroasa. Acum are o masina de loc 4 insa e pe 2. Asa ca hai sictir!
    15 9
  • lu` Mircea
    Mircea nene, ultimul titlu ptr rosiatici a fost adus de KIMI. Fara aceasta performanta, rosiaticii ar fi uitat, de dupa Schummi, ce inseamna sa mai contezi in F1.
    Parerea mea este k prb lui Ferrari nu este tunelul ci luminita care nu se vd la capat. Pentru ca a stins-o Alonso cu nepriceperea lui. Iar Domenicalli a aruncat pe gem sigurantele:))))))
    19 13
  • Mircea
    Alonso ieste cel mai bun si asa va ramane ca el joaca in f1 nu in Super F1 si nu este aroganda ca raikkonen, el nu are masina valoroasa, hai sictir ca are masina de loc 4 si ie oe 2, hai sictir
    8 7
  • Mircica stim cu totii ca fanii ferrari in ultimul timp stau mai mult beti de suparare, dar ar fi cazul sa te trezesti, raikkonen are un titlu cu ferrari, alonso are ciuciu baiete, abonat la locul2.
    14 7
  • You cut yourself... you bleed Mclaren....
    Tot aud promisiuni de astea de la carnatii astia de Ferraristi. Ba tunelul de vant, ba au reusit sa coreleze datele, ba in sfarsit update-urile functioneaza, pe cand ei se dezumfla ca o gogoasa expirata in fiecare an. Iau starturi bune, au strategie, trage Alonso tractorul dupa el, dar infdiferent de motive, situati, factori masina e de rahat mereu.
    Demisia odata macaronari caraghiosi, ar fi mult mai bine fara voi.
    Daca analizezi curs ade cursa pe site-urile de specialitate, Ferrari a a adus din punct de vedere cantitativ cele mai multe update-uri, si au investit mai multi bani in dezvoltare decat Red Bull (anul acesta), dar masina strict din punct de vedere valoric nu este nici macar pe locul 3. Mclaren macar de la sfarsitul lui iunie lucreaza la masina de anul viitor, aduc update-uri minore si doar ce are relevanta pentru 2014, Ferrari arunca tot, da tot ce e mai bun dar majoritatea solutiilor adoptate nu au dat mare rezultat. Acolo va e locul broscarilor, unde v-a fost locul si intre 1979-2000.
    17 12
  • Mircea,ai omorat romana.
    Bine ca e Kimi arogant ca omu' ala are masina de locul 10 si este pe 4 in clasamentul general.Daca avea Kimi masina lu Falfonzo facea minuni mai mult ca sigur . :)
    Falfonzo pe maisna lu Kimi ea la coada plutonului.
    14 5
  • bronxxxx
    Cati frustrati isi arata ura fata de Scuderia Ferrari si Alonso,unu zice ca nu e pilot altu ca nush ce,mai esti si tu mircea mclaren care in afara de faptul ca esti arogant si ignorant nu ai nici o treaba cu acest sport numit Formula 1....atatia experti in f1 nu gasesti nicaieri ca pe automarket.ro.
    Atat de tare v-a terminat la pshic tot ce inseamna Ferrari incat cum prindeti o declaratie sau etc cum ca le merge rau parca aveti orgasm sau a venit craciunul.grow up.....KIDS
    2 0
  • am citit foarte multe comentarii.....si, din pacate, o mare parte dintre cei care le-ati scris nu sunteti mai departe de fanii ferrari care l-au fluierat pe vettel si nu stiu cate curse, calificari sau antrenamente de f1 ati urmarit pana acum. sunteti toti specialisti, piloti, manageri, etc.. nu stiu cum va puteti da cu parerea despre un pilot fara sa cunoasteti cu adevarat toate culisele din f1. eu, personal sunt fan alonso, dar asta nu inseamna ca vettel e un pilot prost sau ca nu are valoare. are masina cea mai buna, dar asta nu inseamna ca nu e bun sau sa ma apuc sa scriu comentarii prin care sa-l injur sau altele, desi as vrea sa-i crape mereu motorul in cursa
    9 2
  • Je. Daca vrei sa ii crape motorul in cursa mereu de ce te mai uiti la f1? Vettel este cel mai bun pilot din toate timpurile si iti recomand sa te uiti la emisiuni de crapat motoare, nu la f1.
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru