Ferrari vrea un parteneriat cu o echipă americană

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 25.05.2010
Ferrari intenţionează să realizeze un parteneriat cu o echipă din SUA pentru ca aceasta să concureze cu un monopost al Scuderiei în Formula 1.

Ferrari nu a renunţat la ideea ca echipele de top să concureze cu câte trei monoposturi, însă italienii au dezvăluit marţi că sunt dispuşi să realizeze acest obiectiv în parteneriat cu o altă echipă.

Concret, o echipă din Statele Unite ale Americii ar urma să concureze în Formula 1 cu un monopost al Scuderiei Ferrari. "Visez la un al treilea monopost Ferrari gestionat de o echipă americană, cu stelele şi liniile orizontale ale steagului (n.r - steagul Statelor Unite ale Americii)", a declarat Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei italiene Gazzetta dello Sport.

Declaraţia italianului vine la numai câteva zile după ce americanul Parris Mullins a dezvăluit că doreşte să concureze în Formula 1 în sezonul următor printr-un parteneriat cu una dintre echipele tradiţionale. De altfel, acesta s-a întâlnit deja cu Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, şi a admis că italienii îşi doresc o colaborare pentru anul viitor.

"Când m-am întâlnit cu Stefano Domenicali, era evident că Ferrari nu reprezintă o soluţie pentru USF1 pentru 2010.

Dar ne-au asigurat că ne vor sprijini dacă va exista un regulament. Aveam un contract cu Cosworth, dar Ferrari ştiu că America este cea mai mare piaţa pentru ei şi doreau să lucreze cu noi", a declarat Mullins.

Parteneriatul dintre Ferrari şi echipa lui Parris Mullins ar putea intra în vigoare numai dacă FIA va permite utilizarea unui al treilea monopost.

Via | Gazzetta dello Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru