FIA accepta Acordul Concorde propus de FOTA

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.07.2009
FIA a anuntat ca este posibil sa accepte semnarea Acordului Concorde in forma in care a fost prezentat de cele opt echipe FOTA.

La mai putin de 24 de ore dupa ce conflictul dintre FOTA si FIA pe tema regulamentului tehnic a renascut, forul mondial a anuntat ca este dispus sa semneze Acordul Concorde propus de organizatia echipelor.

FIA sustine ca parafarea actelor ar putea avea loc in urmatoarele zile si justifica intarzierea cu care a dat un raspuns prin faptul ca FOTA a trimis o documentatie de peste 350 de pagini care a trebuit analizata in detaliu.

"Intelegerea la care FIA a ajuns cu FOTA a fost prelungirea Acordului Concorde din 1998 cu cateva amendamente minore la sectiunea despre guvernarea sportului. Totusi, pe 25 iunie, FIA a primit 350 de pagini ale unui Acord Concorde complet nou", se precizeaza in comunicatul de presa al FIA.

"Contractul a fost inmanat avocatilor FIA care au muncit intens in weekendul 27-28 iunie. [...] Apoi, cele 350 de pagini s-au dovedit a nu fi versiunea finala, pentru ca au aparut elemente noi, partial pe 2 iulie, partial pe 3 iulie. Din nou, avocatii FIA au muncit intens in weekendul 4-5 iulie, [...] iar progrese semnificative au fost realizate miercuri pe parcursul unei conferinte.

In prezent, pare posibil ca versiunea finala a Acordului Concorde sa fie acceptata si gata pentru a fi semnata in urmatoarele zile".

Pe de alta parte, FIA sustine ca echipele FOTA erau constiente de faptul ca aprobarea noului regulament tehnic pentru sezonul 2010 necesita acordul unanim al tuturor celor 13 echipe inscrise in sezonul 2010, intrucat acest lucru este prevazut de regulament.

"Inainte de decizia FOTA de a parasi intalnirea de miercuri, presedintele FIA i-a scris de doua ori presedintelui FOTA reamintindu-i ca orice amendament la regulamentul pentru sezonul 2010 are nevoie de aprobarea unanima a celor 5 echipe care s-au inscris deja pentru sezonul urmator pe baza regulamentului in vigoare. Acest lucru se intampla atat din cauza Codului Sportiv International, cat si pentru ca noile echipe au un contract cu FIA".

"Prin urmare, acordul celor 5 echipe inscrise in prezent este necesar pentru schimbarea regulamentului pentru 2010. A sugera ca echipele FOTA au fost instiintate de acest lucru numai in timpul intalnirii de miercuri este complet neadevarat.

Implicit, echipele sustin ca nu sunt constiente de unul dintre principiile de baza ale acestui sport", se mai arata in comunicatul forului mondial.

La randul sau, FOTA a acuzat miercuri seara ca forul mondial le-a instiintat miercuri ca niciuna dintre echipele organizatiei nu este inscrisa pentru sezonul urmator. Cel mai probabil, FIA se refera la faptul ca echipele FOTA nu s-au inscris in Formula 1 pe baza regulamentului aflat in prezent in vigoare, care urmeaza sa fie modificat conform dorintelor FOTA.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru