FIA: "Alonso nu stie nimic despre Singapore 2008"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.09.2009
Documentele aparute miercuri in presa internationala sugereaza ca FIA il considera nevinovat pe Fernando Alonso in ceea ce priveste accidentul lui Nelson Piquet Jr. de la Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2009.

Automarket v-a oferit miercuri dosarul complet alcatuit de FIA impotriva echipei Renault in privinta circumstantelor in care a avut loc accidentul lui Piquet Jr.

Printre cele 15 documente care alcatuiesc dosarul se numara si cel in care comisarii de cursa trag mai multe concluzii in privinta lui Fernando Alonso, in urma interviului pe care spaniolul l-a acordat acestora la Marele Premiu al Belgiei.

Comisarii de cursa sustin ca nu au primit nicio dovada ca Alonso este implicat in vreun fel in acest scandal, sugerand astfel ca dublul campion mondial nu stie nimic despre accident. In pus, comisarii de cursa nu sunt inca siguri cat de implicat a fost Flavio Briatore, afiormand insa ca Pat Symonds este principalul strateg.

"In ceea ce ii priveste pe Fernando Alonso si ceilalalti ingineri, comisarii nu au gasit nicio dovada care sa sugereze ca ei au stiut ceva despre planul de a produce un accident deliberat in turul 14. Strategia Renault a fost agresiva si neobisnuita intr-un fel, dar comisarii nu au ajuns la concluzia ca alte persoane au stiut despre planul accidentului, cu exceptia lui Nelson Piquet Jr, Pat Symonds si posibil Flavio Briatore.

Aceasta pozitie pare sa fie sprijinita de comunicatiile radio oferite de Renault", se precizeaza in documentul oficial aparut in presa.

De asemenea, comisarii sustin ca Alonso a declarat ca nu a stiut nimic despre planul pus la cale de Renault in prima cursa pe timp de noapte din istoria competitiei. "Alonso a fost primul interogat. A declarat ca nu a stiut nimic despre nicio intalnire la care au participat Briatore, Symonds si Piquet Jr inainte de cursa si ca nu a stiut nimic despre planul de a provoca un accident in mod deliberat", se mai precizeaza in comunicatul comisarilor de cursa.

Spre finalul documentului, acestia afirma ca nu sunt inca in masura sa decida gradul de implicare al lui Briatore. "Comisarii nu considera ca sunt in masura sa traga o concluzie definitiva in ceea ce priveste implicarea lui Briatore".

Intregul dosar alcatuit de FIA va fi prezentat pe 21 septembrie Consiliului Mondial al FIA, care va lua o decizie in privinta acuzatiilor formulate anterior de Piquet Jr.

CRASHGATE: Citeste aici toate articolele legate de scandalul in care este implicata echipa Renault dupa accidentul lui Nelson Piquet Jr.

din Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2008.

Comentarii (9)

  • Poate minte
    La fel zicea si in scandalul de spionaj de la McLaren.
    0 0
  • Alonso
    Dupa parerea mea stia ca se va intampla ceva. Alonso e un strateg bun, stia exact cata benzina avea in rezervor, ar fi trebui dus o ampla campani de convingere pt. a-l scoate mai repede la boxe, el a acceptat destul de repede. Fara incidentul lui Piquet cu strategia schimbata ar fi urcat 1 - 2, max. 3 locuri fata de grila de start. Dar daca nu va fi prins, inseamna ca e curat.
    0 0
  • Sigur ca da ...
    din nou alonso este nevinovat. el este mic si nu stie nimic. daca s-ar fi intamplat ceva in dezavantajul lui, poate isi aducea aminte cate ceva, dar asa ... a castigat cursa si nu are nimic de declarat. sunt tare curios daca va ajunge la ferrari ce scandal va mai aparea. se pare ca el este un ghinionist si peste tot unde merge se nasc scandaluri.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Fernando
    Un strateg ar spune asa: daca tot facem asta sa-l lasam pe Fernando, daca afla cineva dam vina pe Puqiet care oricum nu face nici o branza. Evident asta daca se alfa :). Iar Briatorie tine la Fernando, probabil ca incercat orice pentru el, dar mai ales sa-l lase pe langa chestiile astea. Si Ron l-a aparat pe Lewis cand cu "spygate" ca cica nu stie nimic. Pana FIA nu cere o investigatie a Politiei din Singapore, nimeni nu minte si nimeni nu o sa fie testat cu detectorul de minciuni. Plus ca numai Politia din Singapore are jurisdictie asupra problemei asteia pentru ca acolo s-au petrecut faptele.
    0 0
  • Alonso chiar nu stie nimic despre Singapore 2008
    La experienta sa Piquet putea foarte usor sa genereze accidetul fara ordine de echipa. Pe de alta parte Alonso, cu experienta sa putea foarte bine sa castige cursa fara un ajutor din afara, dintre toti pilotii de pe pista fiind cel mai experimentat. Repet accidentul lui Piquet s-a produs in turul 14 si pana la sfarsitul cursei safety-carul a mai patruns o data pe circuit, astfel ca cei buni, cu masini mai bune, asa cum au facut-o si inainte si dupa, puteau sa-l depaseasca pana la final. De ce nu este de crezut faptul, ca Alonso la experienta si talentul sau, cu o masina la momentul respectiv competitiva, ar fi putut in mod normal sa castige o cursa asa cum a mai facut-o si dupa aceea Totul este o inscenare, o reglare personala de conturi. din pacate cu urmari asupra competitiei F1. Mare pacat.
    0 0
  • adidor77
    banuiesc ca stii ca Alonso are doua titluri,si l-ai vazut pe pista,ce si cum stie,daca nu,iti dau e linkurile potrivite...dupa tipul reactiei tale esti fan Hamilton.cand e vb de Alonso voi aveti ceva in comun..:))culmea,cei care il sustin pe Schumy n-au nimic,sunt relaxati ,in schimb voi...:),mai copii..
    0 0
  • ..
    sau stii tu ceva ce nu stiu ceilalti..caz in care eu iti propun sa intri in politica:)
    0 0
  • @diesel08
    lasa-ma te rog cu link-urile in care sa vad ce si cum stie nea alonso. am vazut cat a fost de frustrat la mclaren cand nu putea trece de hamilton. spune-mi ce adversari a avut schumi in coechiperii lui ??? toti cei care au concurat cu el la ferrari au fost piloti secunzi. si inca ceva, nu am fost fan schumi dar este cu 10 clase peste alonso. abia astept sa-l vad pe alonso la ferrari poate va face si voua o figura "frumoasa" si dupa vreau sa va aud ;).
    cat priveste politica poti intra si tu foarte usor ca vad ca si tu sti multe :)))
    0 0
  • adidor77
    mai,eu vad ca esti foarte calificat,stii cine are 10 clase in plus,mai esti si "vizionar",putin "justitiar"... "calitati" suficiente care sa-ti recomande stiinta..Din fericire pentru tine asta este un loc un te poti exprima liber,asa ca te inteleg:).Tot din fericire,de data asta pentru Alonso,"alegatiile" tale exprimate aici n-au cum sa ajunga la urechile lui,risipa ta de energie este inutila:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru