FIA analizeaza eleroanele echipelor

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.01.2009
FIA analizeaza eleroanele echipelor Williams si Toyota in urma suspiciunilor ca cele doua echipe incalca regulamentul tehnic.

Mai multe echipe din Formula 1 si-au aratat surprinderea fata de infatisarea eleroanelor team-urilor Williams si Toyota, considerand ca acestea ar putea fi in afara regulamentului tehnic.

Concret, se vehiculeaza ca inaltimea eleroanelor depaseste limita maxima de 175 mm in cazul monoposturilor FW31 si TF109, insa potrivit unor surse apropiate situatiei cele doua echipe considera ca designul partilor respecta regulamentul.

Desi celelalte echipe nu au anuntat inca forul mondial, FIA este la curent cu aceasta situatie, insa nu se stie exact daca Williams si Toyota au incalcat regulament. O sursa interna a precizat ca FIA a aprobat un design pentru eleronul Toyota, insa in prezent nu se cunoaste daca acest eleron este similar cu cel folosit de echipa britanica in cadrul testelor.

"FIA a avut mai multe corespondente cu Toyota despre eleroane, dar nu a vazut ce au testat ei exact. Un design a fost aprobat de FIA, dar nu putem confirma daca este vorba despre designul aflat in centrul problemei".

In cazul in care FIA va declara ca eleroanele celor de la Willliams si Toyota sunt legale, este posibil ca si celelalte echipe sa isi modifice corespunzator acest element.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru